Recomandări: ceainării, cafenele şi restaurante în Bucureşti

Unde ieşim azi?

Având în vedere că se întâmplă de multe ori să rămânem în pană de inspiraţie când vine vorba de ieşit în oraş, m-am gândit să fac un fel de index cu bistrouri, cafenele, restaurante şi ceainării din Bucureşti, ca atunci când lipsesc ideile, să avem de unde alege.

Am inclus doar locuri în care am fost cel puţin o dată şi unde, evident, m-am simţit bine. Este o înşiruire subiectivă şi fără intenţia de a fi completă, cu o descriere telegrafică – pentru detalii vedeţi pagina de FB/site-ul/recenzia mea pe larg sau, cel mai bine, faceţi o vizită la faţa locului.

Recomandari ceainarii, cafenele si restaurante Bucuresti

Lista cuprinde atât ceainării cozy, cu atmosferă colorată, cât şi restaurante un pic mai pretenţioase, însă care m-au făcut să mă îndrăgostesc de acel “ceva” al lor.

Nu garantez că locurile de mai jos au întotdeauna servicii impecabile, decor şi atmosferă de vis sau produse extraordinare. Faptul că le-am pus în această listă nu înseamnă că sunt “perfecte”, ci pur şi simplu pe gustul meu.

Lista rămâne dechisă, sper să o completez cu cât mai multe locuri speciale 🙂

IMPORTANT! Înainte de a merge în oricare din locurile de mai jos, verificaţi programul/ locaţia pe site-ul sau pagina de Facebook a localului respectiv.

———————————-

 • acuarela bucurestiAcuarela

Decor original, colorat, vintage, atmosferă de “podul bunicii”, nostalgică. Terasă cu umbrele colorate. Bunătăţi delicioase de casă. Se organizează tot felul de evenimente.

https://www.facebook.com/Acuarelabistro

 • aida-bistro-cataplana-specialitate-portughezaAida Bistro

Un loc pentru gurmanzi, cu preparate diverse, pregătite ca la carte, care te poartă prin cele mai delicioase bucătării internaţionale. Bistroul se află în cadrul Palatului Bragadiru, aproape de Piaţa Constituţiei. Terasa din spate este foarte liniştită, chiar şi în timpul săptămânii. Am scris mai multe aici: http://zambetsisanatate.ro/2014/10/21/aida-bistro-mancare-savuroasa-la-palatul-bragadiru-din-bucuresti/

www.facebook.com/aidagourmet

 • Alt Shift

Un meniu generos, mâncare bună și porții uriașe de paste. Este localizat central, aproape de Universitate, pe str. Constantin Mille 4.

https://www.facebook.com/altshiftpub

 • arome bistro si gradinaArome

  Arome este un bistrou perfect pentru stat la povești cu prietenii, dar și pentru lucrat. Are o grădină umbroasă, meniu cu mâncăruri gustoase și o atmosfera relaxată.

Am scris mai multe aici: http://zambetsisanatate.ro/2017/06/22/arome-se-reinventeaza-ca-bistro-si-gradina/

 • Atelierul de Tarte

Salata Atelierul de TarteBine-ai venit în lumea prăjiturilor și tartelor! Pe lângă dulcegării, la Atelierul de Tarte au și salate, quiche-uri, burgeri, supe, paste și mic dejun, plus un decor cochet și creativ.

https://www.facebook.com/Atelierul.de.Tarte.Braserie/

 • Barca

restaurant-barca-bucurestiRestaurant raw vegan şi vegan cu meniu foarte variat – multe preparate şi băuturi gustoase. Se află pe o străduţă aproape de Aviatorilor, la parterul hotelului Green Forum. Livrează şi acasă.

Am scris mai multe aici: http://zambetsisanatate.ro/2016/01/13/raw-vegan-goodies-la-restaurantul-barca/

 • Borsalino

Pentru iubitorii de pizza și paste, un local fix în centrul Bucureștiului, la Piața Unirii.

http://www.borsalino.ro/borsalino_bucuresti/

 • Bread and Butter BucurestiBread & Butter

Deschis în 2019, pe Calea Victoriei, aproape de Universitate, Bread & Butter m-a impresionat prin interiorul cochet amenajat și ferestrele mari. Este un loc instagramabil, asta-i clar (inclusiv baia). Am fost într-o zi de weekend aproape de prânz, când s-a aglomerat aproape imediat. Foarte mulți turiști străini.

https://www.facebook.com/Breadandbutter.Bucharest/

 • bread and spices aviatiei brutarieBread&Spices

O brutărie-bistro cochetă, decorată inspirat, creativ, unde poți lucra sau sta la o șuetă cu prietenii.

Am scris mai multe aici: http://zambetsisanatate.ro/2017/08/28/3-locuri-faine-descoperite-in-ultima-vreme/

 • Beca’s Kitchen

beca s kitchen bucurestiMâncare bună şi variată, într-un spaţiu şic, cu atmosferă relaxantă. Am scris mai multe aici: http://zambetsisanatate.ro/2012/12/03/becas-kitchen-un-bistro-cochet-cu-mancare-sanatoasa/

https://www.facebook.com/BecasKitchen.ro

 • ceainaria-bernschutz-universitateBernschutz

Terasă micuţă şi frumoasă (aproape de Grădina Icoanei), ceaiuri variate şi multe cadouri. Vizita mea: http://zambetsisanatate.ro/2013/09/16/acum/.  La fel de faină este şi locaţia de la Universitate, din spatele Palatului Şuţu. Deşi e un spaţiu mic, cu puţine locuri, e foarte intim şi plăcut. Am scris mai multe aici: http://zambetsisanatate.ro/2016/03/02/coltul-perfect-pentru-lectura-si-ceai-la-bernschutz-tea/

https://www.facebook.com/BernschutzCo

 • Bohemia Tea House

bohemia tea houseCeainărie cu spaţiu generos, potrivită pentru seri cu prietenii. Terasă micuţă, dar primitoare. Am scris mai multe aici: http://zambetsisanatate.ro/2012/05/11/bohemia-tea-house-ceai-si-relaxare-in-sunet-de-pian/

https://www.facebook.com/bohemiatea

 • Caju by Joseph Hadad

  Se află pe una dintre cele mai frumoase străduțe din București (după părerea mea), cea din spatele Ateneului. Caju by Joseph Hadad mi-a atras atenția printr-un design rafinat al interiorului și un meniu foarte savuros. Gustarea orientală a fost delicioasă!

  https://www.facebook.com/CAJUbyJosephHadad/

 • Camera din faţă

camera-din-fata-ceai-si-cafeaCeainărie-cafenea micuţă, aproape de Piaţa Amzei, unde se simte foarte plăcut aroma nostalgiei. Poţi să-ţi bei ceaiul de pe maşini de cusut vechi, printre macrameuri, fotografii alb-negru şi scaune reinventate.

Am scris mai multe aici: http://zambetsisanatate.ro/2014/05/02/ceai-cafea-si-nostalgie-la-camera-din-fata/

 • wrap-pui-bistro-caruselCarusel

Se află la ultimul etaj al celebrei librării Cărturești Carusel, din Centrul Vechi al Bucureștiului. Bistroul e luminat discret, iar mobilierul din lemn și plăntuțele aranjate pe bar îl transformă într-un spațiu șic, foarte confortabil, unde relaxarea te învăluie din toate părțile.

Am scris mai multe aici: http://zambetsisanatate.ro/2016/12/28/cina-la-bistro-carusel-si-ganduri-despre-o-fereastra/

 • ceainaria chaya ceaiChaya Teahouse

Ceainăria Chaya este găzduită de o casă frumoasă, reamenajată în nuanțe vesele și decorată cu obiecte de tot felul, asemenea unui mic muzeu.

Am scris mai multe aici: http://zambetsisanatate.ro/2018/02/05/o-dupa-amiaza-in-culorile-relaxarii-la-ceainaria-chaya/

 • CoolinartCoolinart

Deși se află pe Calea Victoriei, Coolinart este ferit cât de cât de agitație datorită spațiului verde din față. Au și o terasă micuță, iar avocadoul uriaș de la intrare indică tocmai preferința pentru acest ingredient.

https://www.facebook.com/Coolinart-453247931675363/

 • Copper’s Pub

Un loc cu mâncare bună, pisică, petreceri și concerte.

https://www.facebook.com/Coppers.Pub.Theatre/

 • Continental (Balkan Bistro, Concerto)

continental-restaurantCând sunt aici, mă simt ca în vacanţă într-o altă lume şi altă epocă. Atmosferă elegantă, dar care reuşeşte să nu fie scorţoasă, chelneri perfecţi. Mâncăruri deosebite.

http://continentalhotels.ro/Grand-Hotel-Continental-Bucuresti/restaurante-in-bucuresti/

 • CrocantCrocant

Un bistro micuț și cochet, perfect pentru mic dejun sau brunch, cu prăjituri, tarte, salate, supe și mici platouri cu bunătăți.

https://www.facebook.com/foartecrocant/

 • Ceai la Metoc

ceainarie-la-metoc

Doar terasă, deschisă vara şi când vremea e bună, situată într-o curte ascunsă. Multă verdeaţă, atmosferă relaxată, meniu generos de ceaiuri. Am scris mai multe aici: http://zambetsisanatate.ro/2015/05/25/la-metoc-ceainaria-unde-timpul-sta-in-loc/

https://www.facebook.com/ceailametoc

 • Ceai la Vlaicu

ceai-la-vlaicuUn loc liniştit, cozy, cu aer boem. Vara se poate sta şi în curtea luminoasă. Ceaiuri din belşug şi prăjiturele bune. Plus pricomigdale. Am scris mai multe aici: http://zambetsisanatate.ro/2012/02/28/la-vlaicu-ceai-si-prieteni/

https://www.facebook.com/ceailavlaicu

 • Ceainăria Cărtureşticeainaria-carturesti - Foto: Gia

Micuţă, dar perfectă pentru stat la poveşti, alături de cărţi frumoase.

https://www.facebook.com/Carturesti

 • deschidere-cremeria-emiliaCremeria Emilia

Dacă eşti pasionat de îngheţată sau deserturi italiene, nu rata acest loc. La Cremeria Emilia poţi savura un gelato vero, într-un spaţiu decorat simplu, plăcut. Despre inaugurare şi degustarea de îngheţată am scris aici: http://zambetsisanatate.ro/2015/03/02/cremeria-emilia-aduce-inghetata-italiana-in-centrul-vechi-din-bucuresti/

https://www.facebook.com/cremeriaemilia

 • D20 Urban Bistro

Pasionații de burgeri vor găsi aici câteva opțiuni interesante, în timp ce amatorii de salate au și ei de ales dintre mixuri gustoase(de exemplu, halloumi cu quinoa și rodie).

https://www.facebook.com/D20UrbanBistro/ 

 • degusteria francesca platou piemontez si salataDegusteria Francesca 

Magazin & mini-bistro cu delicatese italiene, un adevărat paradis gurmand, cu rafturile doldora de tot felul de bunătăți.

Am scris mai multe aici: http://zambetsisanatate.ro/2017/11/20/degusteria-francesca-rasfat-culinar-in-stil-italian/

 • deschis-gastrobar-mancareDeschis Gastrobar

O terasă în aer liber, cu cerul drept tavan, pe acoperişul unei vechi fabrici de pe malul Dâmboviţei, undeva între Timpuri Noi şi Mihai Bravu. Am scris mai multe aici: http://zambetsisanatate.ro/2015/08/15/deschis-gastrobar-libertate-si-atmosfera-magica-la-inaltime/ 

https://www.facebook.com/DESCHISGastrobar

 • Energiea

energieaO veche tipografie transformată într-un locșor perfect pentru stat la taclale și mâncat ceva bun, cu un design interior care amintește de istoria locului. În meniu nu veți găsi foarte multe feluri de mâncare, însă preparatele sunt mai speciale, foarte gustoase.

https://www.facebook.com/energiea/

http://www.energiea.ro/

 • Frufru

tarta-cu-zmeura-frufruCând sunteţi pe fugă, e soluţia ideală pentru o masă bună. Supe, paste, salate, sandvişuri, deseturi şi gustări sănătoase. Găsiţi produsele frufru şi în fresh-cornerele de la Mega Image. Încercaţi tarta cu mere şi zmeură.

https://www.facebook.com/frufru.ro

http://frufru.ro/

 • Gargantua

După o plimbare prin Parcul Grădina Icoanei, vă puteţi răsfăţa papilele gustative cu ceva bun la Gargantua, un restaurant rafinat, cu tot felul de delicatese.

https://www.facebook.com/restaurantgargantua

 • Grădina Verona

Terasă perfectă pentru stat la taclale, atmosferă efervescentă, boemă. Meniuri zilnice delicioase, ceaiuri şi bunătăţi.

https://www.facebook.com/GradinaVerona/

 • cina-gram-bistroGRAM Bistro

Atmosferă French, foarte chill, cu muzică în surdină și lumină discretă. Mâncare delicioasă. Locație centrală – Piața Victoriei. Am scris mai multe aici: http://zambetsisanatate.ro/2016/12/05/gram-bistro-urban-tasty/

www.facebook.com/grambistro/

 • cafe-van-goghGrand Cafe Van Gogh

Dacă vreţi să gustaţi din agitaţia centrului vechi, aici e un loc potrivit. Cam mult fum înăuntru, însă la terasă e plăcut.

https://www.facebook.com/grandcafe.vangogh

 • Grădina Eden

gradina-eden-terasa-victorieiÎn spatele Palatului Ştirbei de pe Calea Victoriei se află un spaţiu semi-sălbatic, plin de verdeaţă, cu pietriş pe jos şi muuute scaune şi mese. E un loc numai bun de stat la taclale cu prietenii şi de savurat ceva bun departe de zgomotul oraşului.

https://www.facebook.com/gradinaeden107

 • Green Tea

ceainarie green tea salonul japonezO casă frumoasă, camere decorate diferit: Salonul Mare, mansarda Micul Paris, Salonul Japonez, Salonul Indian. Plus Grădina cochetă. Plus magazin pentru provizii de ceai şi accesorii.

https://www.facebook.com/CeainariaGreenTea

 • Hanu Berarilor

Loc bun de ieşit cu prietenii la o bere. Au şi mâncăruri bune. Terasă spaţioasă, interior la fel de generos.

https://www.facebook.com/hanuberarilor

 • Infinitea

bunatati-infinitea-terasaAtmosferă caldă, chic, de poveste. Terasă superbă. Ceaiuri delicioase şi bunătăţi în meniu. Am scris mai multe aici: http://zambetsisanatate.ro/2012/05/25/o-dupa-amiaza-magica-pe-terasa-infinitea/ şi aici: http://zambetsisanatate.ro/2011/10/18/infinitea-ceainarie-cu-dichis/

https://www.facebook.com/ceainaria.infinitea

 • journey-pubJourney Pub

Spaţiu foarte mare, cu multe locuri, plus terasă decorată frumos, cu hamac în dotare. Design vesel, relaxant. Meniuri în valize, gata de vacanţă. În timp ce aşteptaţi mâncarea, puteţi citi despre tot felul de destinaţii pe suporturile de farfurii.

https://www.facebook.com/JourneyPub

 • Klein Cafe

cafe klein

O cafenea micuţă în cadrul Rembrandt Hotel din centrul vechi, cu ceaiuri, gustări şi gofre proaspete, făcute pe loc. Înăuntru pluteşte un miros plăcut de lapte şi zahăr.

https://www.facebook.com/www.cafeklein.ro/

 • curry verde cu pui kunnai restaurantKunnai

Restaurant thailandez cu preparate exotice delicioase. Merită vizitat la ocazii speciale şi savurat la maxim.

Am scris mai multe aici: http://zambetsisanatate.ro/2019/02/04/restaurantul-kunnai-o-portie-de-thailanda-servita-in-bucuresti/

 • Lacrimi şi sfinţi

Restaurantul lui Dinescu. Amenajare de nota 10 plus. Decor original, românesc, care îmbină elemente tradiţionale cu moderne, blide în concordanţă cu locul şi cu mâncarea (care nu e neapărat genială). Merită văzut pentru design.

https://www.facebook.com/LacrimisiSfinti/

 • La petite bouffe

Este o cafenea-brutărie-librărie micuță, albă și cochetă, perfect asortată cu atmosfera tihnită a Cotroceniului. Fereastra mare, rotundă dă un aer interesant locului, alături de mobilierul alb. Se pot servi prăjituri, salate, sandvișuri, precum și diferite băuturi.

https://www.facebook.com/lapetitebouffecotroceni/

 • lente praporgescuLente

Există 2 Lente: Arcului și Dionisie Lupu. Meniu cu preparate yummy, camere perfecte pentru o şuetă cu prietenii şi relaxat. Terase umbroase, care te invită la lenevit.

https://www.facebook.com/lente.arcului

https://www.facebook.com/lente.lupu

 • LVEV La Vita E VeloLVEV 

LVEV vine de la “La Vita e Velo” și este o cafenea hipsterească în zona Universitate, într-o parte a clădirii unde anterior se afla vechiul sediu al Bibliotecii Naționale. Meniul este micuț, cu cafele, ceaiuri (foarte bune!), sucuri, bere, vin, câteva gustări. În plus, există și o zonă-magazin cu accesorii de bicicletă.

https://www.facebook.com/LVEV.Universitate/

 • ceai matcha - matcha bar bucharestMatcha Bar Bucharest

Linii simple și delicate, alb, lemn și culori pastelate. Asta am găsit când am pășit în micul spațiu Matcha Bar Bucharest. O atmosferă diafană și calmă, tocmai bună pentru a sta la povești, a lucra sau a te relaxa la finalul zilei.

Am scris mai multe aici: http://zambetsisanatate.ro/2019/01/11/matcha-bar-bucharest-delicatete-si-un-ceai-verde-special/

 • M60

Un loc hipster-ish, cu design scandinav plăcut, aflat aproape de Piața Romană.

https://www.facebook.com/m60cafeamzei/

 • mara mura ateneu dulciuriMara Mura

O cofetărie chic tare, ca o casă de păpuși, Mara Mura e un loc perfect pentru împărțit vorbe și prăji dulci cu prietenele.

https://www.facebook.com/MaraMuraBakery/

 • design-restaurant-naanNaan

Restaurantul Naan reuneşte în meniu preparate din bucătăriile internaţionale servite într-un ambient elegant, cu un design atrăgător.

Am scris aici despre el: http://zambetsisanatate.ro/2015/09/28/restaurant-naan-gastronomie-si-design-la-superlativ/

 • Nominoë

  Nominoë se descrie ca  o creperie-băcănie artizanală bretonă, iar eu zic că este un loc perfect pentru iubitorii de clătite (galettes). Au atât clătite cu umpluturi dulci, cât și sărate.

  https://www.facebook.com/creperienominoe/

 • origo-ceai-alb-cu-spirulinaOrigo

Un loc micuţ, luminat discret, unde poţi savura tot felul de băuturi aromate. Este raiul iubitorilor de cafea, dar au şi cocktail-uri sau ceaiuri bune. Gazdele sunt prietenoase şi vesele. Local dog friendly.

https://www.facebook.com/OrigoCoffee

 • ostraw vegan prajituraOstraw Vegan

Cofetărie cu delicii vegane. Prăjituri şi bomboane sănătoase, dar după care îţi lasă gura apă.

https://www.facebook.com/ostrawvegan

 • Pain Plaisir

Pain-Plaisir-bucurestiLoc cu dichis, atmosferă şi produse French. Pâine bună, deserturi savuroase, tarte, croissanturi, sucuri naturale etc. Am scris mai multe aici: http://zambetsisanatate.ro/2013/07/12/pain-plaisir-paine-si-dulcegarii-delicioase-intr-un-colt-prietenos-de-bucuresti/

https://www.facebook.com/PainPlaisir

 • paine-si-vin-Împarte-mozzarella-și-burrata-din-lapte-de-bivolițăPâine și vin

Amenajat cu gust, micul restaurant merge pe ideea de “împreună” și pe faptul că mâncarea unește oamenii. Au multe platouri delicioase de împărțit cu cei dragi, cu brânzeturi, preparate din pește, produse tradiționale, dar și un fel de pizza ovală, vinuri, deserturi etc.

https://www.facebook.com/painesivin

 • Petite

Petite Bistro Bucuresti DorobantiAșa cum sugerează și numele, este un bistro micuț cu un meniu pe măsură, care include bunătăți de savurat mai ales la micul dejun și la prânz. Stilul interior aș zice că este francez “eclectic”, iar la lista de bucate sunt salate, paste, ouă sub diferite forme, quesadilla și câteva preparate cu carne și pește.

https://www.facebook.com/bistropetite/

 • matcha pancakes pio bistroPio Bistro

Restaurant mai fancy, în Dorobanți, dar cu mâncare bună și un decor fain, relaxant. Clătitele cu matcha sunt un fel de specialitate a locului, deci merită să le încerci dacă ajungi acolo.

https://www.facebook.com/piobistro/

 • sky bar pura vida centru bucurestiPura Vida Sky Bar

Merită să urci pe acoperișul Pura Vida pentru senzația de a fi la înălțime, în bătaia vântului, într-o ambianță hipster-șic. E un loc de atmosferă, bun de topit grijile și de visat cu ochii deschiși. Au doar băuturi, atât alcoolice, cât și ne-alcoolice.

Am scris mai multe aici: http://zambetsisanatate.ro/2017/07/17/pura-vida-sky-bar-si-parada-acoperisurilor/ 

 • purobio-inghetata-bucurestiPuro&Bio

  O gelaterie cu înghețată bună-bună, dar și alte deserturi și gustări. La etaj există și un loc de joacă pentru copii.

Am scris mai multe aici: http://zambetsisanatate.ro/2016/11/14/delicios-la-purobio-inghetata-si-muzica-latino/

 • Rendez-Vous

Multe ceaiuri şi prăjituri. Atmosferă romantică – în separeul de la Universitate sunt mereu cupluri la prima întâlnire 🙂 (sau cel puţin aşa am eu senzaţia)

https://www.facebook.com/rendezvous.teahouse

 • santhe-fitoceainarie-ceai-si-checSanThe Fitoceainărie

Amplasată într-o zonă centrală, în partea mai puţin cunoscută a străzii Lipscani, SanThe este o ceainărie socială, cu interior în alb, roz şi alte culori pale – un spaţiu foarte plăcut şi cald, cu bunătăţi pe măsură, la preţuri accesibile. Am scris aici despre ea: http://zambetsisanatate.ro/2015/06/22/santhe-ceainaria-roz-delicat-din-inima-bucurestiului/

https://www.facebook.com/SanThe-Fitoceainarie-1395230564137639/

 • veggie-wrap-sara-greenSara Green

Sara Green demonstrează că preparatele de tip fast food pot fi gustoase chiar dacă nu au carne, cartofi prăjiți, ketchup sau sosuri dubioase. Există două locații, una pe bd. Caramfil – food truck și alta aproape de Piața Victoriei.

Am scris mai multe aici: http://zambetsisanatate.ro/2016/10/24/sara-green-ce-bunatati-poti-manca-la-un-fast-food-vegan/

 • seneca-anticafe-bucurestiSeneca AntiCafe

Singurul loc din Bucureşti unde nu se plăteşte consumaţia, ci timpul petrecut acolo. Un loc extrem de confortabil şi prietenos, amenajat creativ, unde ai acces la cărţi, mini-bucătărie, gustări, ceaiuri, boardgames, wi-fi, calculatoare cu internet etc. Totul, la “autoservire”. Nu se fumează. Am scris aici mai multe: http://zambetsisanatate.ro/2014/12/02/cel-mai-fain-loc-din-bucuresti-seneca-anticafe/

https://www.facebook.com/seneca.anticafe

 • sheida-antreprenoriat-socialSheida

Luminos, fresh chiar dacă nu foarte mare, cafeneaua și ceainăria Sheida se remarcă prin designul de inspirație orientală cu elemente contemporane, culorile vii și accesoriile autentice.

Am scris mai multe aici: http://zambetsisanatate.ro/2017/02/01/sheida-cafenea-si-ceainarie-cu-aroma-de-fapte-bune

 • sindbad-restaurant-libanez-centrul-vechi-bucurestiSindbad

Restaurant cu specific libanez în centrul vechi, nu foarte mare, dar cu ambianţă plăcută şi un design pe măsură, inclusiv în baie. Mâncare bună, servire excelentă.

http://www.restaurantsindbad.ro/

 • social-1Social 1

La doi pași de Palatul Parlamentului, la parterul unui bloc, Social 1 mi s-a părut mai mare decât mi-l imagineasem privind pozele de pe Facebook, cu încăperi luminoase, înalte, decorate ușor industrial. Am scris mai multe aici: http://zambetsisanatate.ro/2017/02/27/social-1-si-reteta-unui-brunch-fericit/

 • mansarda-switch-eatSwitch.eat

Bistrou cu meniu micuţ, specializat pe burgeri. Au şi alte bunătăţi (supe, salate, deserturi etc). Mansarda, spaţiul pentru nefumători, este amenajată plăcut, cu multe detalii simpatice şi paravane inedite. Am scris mai multe aici:  http://zambetsisanatate.ro/2015/01/21/switch-eat-bistro-cu-dedicatie-pentru-iubitorii-de-burgeri/

https://www.facebook.com/switchbistro

 • The Coffee Factory

Nu vă luaţi după aparenţe, la The Coffee Factory nu au doar cafea, ci şi ceaiuri şi limonade. Plus o terasă drăguţă în spatele cafenelei, departe de zgomotul bulevardului, numai bună de lenevit vara.

https://www.facebook.com/fabricadecafea

 • trofic foodTrofic Food

Un loc micuț, dar primitor, în stil scandinav-hipster, aproape de Cișmigiu. Meniul nu conține multe preparate, însă ce am gustat a fost delicios: salată cu halloumi, sandviș cu avocado și ou poșat.

https://www.facebook.com/TroficFood/

 • upstairs-rooftop-salata-cu-halloumiUpstairs Rooftop

O terasă luminoasă, înconjurată de geamuri, cu o porţiune de balcon în aer liber, de unde poţi admira Bucureştiul în voie. Decor colorat, mâncare bună.

Am scris mai multe aici: http://zambetsisanatate.ro/2016/03/11/upstairs-rooftop-o-masa-buna-la-inaltime/

 • vanfruct campineanuVanFruct

Un spațiu foarte mic pe str. Câmpineanu, dar amenajat creativ, viu colorat și cu multe plante. Poți servi smoothies,fresh-uri, cafea, alături de gaufre homemade, dulci sau sărate.

https://www.facebook.com/vanfruct.campineanu/

 • Vatra

Atmosferă şi preparate tradiţionale româneşti, cu mici excepţii. Dansuri populare. Terasă rustică. O alternativă muult mai bună la Caru cu Bere.

https://www.facebook.com/RestaurantVatra

http://www.vatra.ro/new/index.php

 • idei de iesit in bucurestiVoila Bistro

Bistro franţuzesc cu terasă simpatică, un rinocer drept mascotă la intrare și un pisic adorabil pe nume Calorie.

Am scris mai multe aici: http://zambetsisanatate.ro/2017/10/30/pranz-cu-o-calorie-la-voila-bistrot/

 • restaurant-vu-s-meniuVu’s Rooftop Restaurant

Mâncare bună, variată, plus o panoramă foarte plăcută spre Splaiul Unirii. Priveliștea e spectaculoasă mai ales seara, când luminițele transformă ambianța într-una romantică.

Am scris mai multe aici: http://zambetsisanatate.ro/2016/05/14/vus-restaurantul-cu-panorama-spre-centrul-bucurestiului/

 • Zexe Braserie

deserturi-zexe-braserieZexe Braserie își propune să aducă în contemporaneitate vechi rețete românești, preparate cu ingredientele actuale. A rezultat o cofetărie românească inedită cu influențe franceze, un local cu personalitate gastronomică à la Micul Paris. Meniul include preparate românești cu accente moderne și bunătăți franțuzești, plus o mulțime de prăjituri apetisante.

Am scris mai multe aici: http://zambetsisanatate.ro/2017/01/16/zexe-braserie-deserturi-a-la-micul-paris-si-muzica-buna/

 • 5ensi5ensi

Meniul generos include preparate de inspirație asiatică (unele picante), turcească, grecească etc. Porțiile sunt mari, la fel și prețurile, dar gustul mâncărurilor e pe măsură.

https://www.facebook.com/5ENSIbyBeanZCafe/

 • bucurestiul-din-restaurant-18-lounge.18 Lounge

Privelişte superbă asupra parcului Herăstrău şi a împrejurimilor. Mâncare deosebită, pentru toate gusturile, în combinaţii îndrăzneţe. Am scris mai multe aici: http://zambetsisanatate.ro/2014/06/18/cum-se-vede-bucurestiul-de-la-etajul-18/

https://www.facebook.com/18Lounge

http://www.18lounge.ro/

——

Alte recomandări? Care sunt localurile voastre preferate din Bucureşti?

21 thoughts on “Recomandări: ceainării, cafenele şi restaurante în Bucureşti

 1. Adina

  Multumesc, Andra! Mi-ai intregit lista de locuri dragute in Bucuresti. Iti voi respecta recomandarile datile viitoare cand mai ies intr-un loc nou 🙂

  Reply
 2. Miky

  da ce lista! de unele habar nu aveam, in altele am fost. am o amica foarte informata cand vine vorba de restaurante/terase si mereu cand voiam sa incerc un loc nou o sunam – zi tu, ca stii toate crasmele din Bucuresti. asa si tu 🙂

  Reply
 3. Mira

  Uau, chiar aveam nevoie de lista asta! Mereu sunt eu cea care trebuie să aleagă un loc din ăsta, nu ştiu de ce, fiindcă nu am dovedit până acum că am umblat prin toate cafenelele şi ceainăriile. 🙂 În unele din lista ta am fost, dar de unele habar nu aveam. Dar dacă tu le recomanzi, atunci o să merg cu încredere! 🙂

  Reply
  1. Andra :) Post author

   Sper să găseşti locuri şi oameni pe gustul tău, Mira! 🙂
   Ştiu că tu mi-ai trezit curiozitatea cu Merci Charity Boutique, la care încă nu am reuşit să ajung… dar e pe listă 😀

   Reply
 4. Pingback: După ce criterii apreciezi un restaurant, o cafenea sau o ceainarie? | Zâmbet şi sănătate

 5. Cristiana

  As adauga listei si Caffe D’Arthe, Popa Nan 7, pe langa Foisorul de Foc. Este ceainarie si au produse foarte gustoase, plus ca sunt foarte atenti si amabili si te fac sa te simti ca acasa.

  Reply
 6. Ioana

  Foarte bun acest articol, felicitari iar lista este foarte variata, ai de unde sa alegi unde iesi.

  Reply
 7. Lazar Adrian

  Cata munca ai depus sa scrii despre aceste ceainarii 🙂 Esti o persoana valoarasa, stii nu?

  Reply
 8. Loredana

  Suuper utila lista ta! Asa multe recomandari…multumesc!
  E a doua oara cand intru aici! Pentru acelasi articol – asa imi da Google :))

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.