La Vlaicu – ceai şi prieteni

De când s-a închis Sala de lectură, am căutat un locşor nou pentru stat la taclale cu prietenii. Ceai la Vlaicu a fost alegerea perfectă, pentru că domneşte o atmosferă relaxată, de lenevit, dar şi pentru că locaţia e destul de centrală. Se află la câţiva paşi de Institutul Francez, pe strada Aurel Vlaicu, nr. 47. După ce intri pe poarta îngustă, dai în curtea unei case, apoi pătrunzi într-o altă lume.

ceainarie-la-vlaicu

E un loc care aduce cu Ceai la Cotroceni (fac parte din aceeaşi „familie”), doar că spaţiul este mai mare, iar atmosfera mai degajată. Şi e puţin mai multă lumină 🙂

Interiorul mă face să mă simt ca în sufrageria unei căsuţe de munte, în vacanţă, poate şi datorită şemineului discret dintr-un colţ şi a pereţilor din cărămidă. De remarcat pungile de hârtie simplă, dar personalizată, care acoperă becurile. Muzica e în ton cu atmosfera – o companie plăcută pentru murumurul vocilor -, iar separeul luminat doar câteva lumânări creează un sentiment de intimitate. Când e cald afară, grădina sălbatică scoate la iveală scaune şi mese ascunse de vegetaţie, la adăpostul unor umbreluţe simpatice.

ceai-la-vlaicu

Meniul este extrem de mare şi variat, iar după cum sunt uzate paginile îţi dai seama că majoritatea a răsfoit un sfert sau jumătate şi apoi a abandonat, lăsându-se pe mâinile gazdelor, care vin la un clinchet de clopoţel şi ştiu să recomande licori pe gustul fiecăruia. E dificil de ales dintre ceaiurile de toate felurile şi pentru toate papilele gustative, negre, verzi, infuzii de fructe, ceaiuri zgâlţâite cu îngheţată, ceaiul ca o bere, limonadă, prăjituri de casă, şerbet, dulceaţă, fructe uscate etc.

ceai-la-vlaicu-interior

Ceai la Vlaicu este un cadru potrivit atât pentru întâlniri cu prietenii, cât şi pentru întrevederi mai romantice, având tot ce-i trebuie pentru a găzdui o seară alături de oamenii dragi şi a o transforma într-o amintire plăcută.

PS: Recomand Genmaicha – ceai verde cu orez prăjit şi Devil’s Mate – un ceai mate foarte picant, delicios!

ceai la vlaicu devil s mate si genmaicha

————

Adresă: Str. Aurel Vlaicu, nr. 47 (lângă Institutul Francez), Bucureşti

Program:

Luni – vineri: 17:00 – 24:00

Sâmbătă – Duminică: 15:00 – 24:00

Facebook: http://www.facebook.com/ceailavlaicu

10 thoughts on “La Vlaicu – ceai şi prieteni

    1. Andra :)

     Pai tocmai de-asta iti recomandam sa incerci un ceai aici, au o gramada de sortimente deosebite, poate te indragostesti de vreunul 😉 Dar si dulciurelele lor sunt delicioase – si sunt de casa.

     Reply
 1. Pingback: Alandala Cafe, joc de culori în fum de ţigară | Zâmbet şi sănătate

 2. Pingback: La Metoc, ceainăria unde timpul stă în loc | Zâmbet şi sănătate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.