Degusteria Francesca – răsfăț culinar în stil italian

Pentru că în ultimii doi ani n-am reușit să-mi potolesc dorul de Italia printr-o vizită în țara lui Mamma mia!, mi-am satisfăcut parțial pofta printr-un prânz squisito la Degusteria Francesca, un magazin & mini-bistro cu delicatese italiene în București.

degusteria francesca platou piemontez si salata

Mai trecusem de câteva ori prin zonă, dar din cine știe ce motiv n-am intrat niciodată. Acum însă am aflat de la Ioana că sunt și locuri de stat, așa că mi-a surâs un prânz într-un spațiu cu lumină îmbietoare.

Lăsând în urmă peisajul urban gri și plouat, am intrat pe ușa Degusteria Francesca și am nimerit într-un mic paradis gurmand. De la primii pași am remarcat rafturile doldora de tot felul de bunătăți. M-am apropiat și am descoperit:

  • delicatese italiene degusteria francesca bucurestiConserve de legume, sosuri și creme, începând de la roșii și ciuperci, până la rucola ori anghinare
  • Oțet balsamic și uleiuri
  • Condimente
  • Paste fără număr, făină, orez
  • Vin, mult vin
  • Fursecuri, biscuiți, bomboane, ciocolată, pandoro și panettone, gemuri, miere
  • Grisine
  • Brânzeturi, unt și mezeluri italienești, dar și foie gras franțuzesc
  • Combinații de produse gustoase, frumos ambalate, de oferit cadou.

Nu obișnuiesc să mănânc mezeluri, dar mai fac concesii când vine vorba de chestii fancy tăiate în felii subțiri, servite pe platouri de lemn alături de brânzeturi și alte finețuri.

La Degusteria Francesca ne-am delectat cu un platou piemontez, cu brânză Latteria di Grotta, brânză Fontina Valle D’Aosta DOP, măsline verzi, Prosciutto di Parma DOP, salam Tino il Contadino, grisine ”Rubatà”, gelatina moscato. Cu singura diferență că în loc de măsline verzi am primit roșii uscate, iar gelatina moscato… probabil se evaporase. Însă roșiile au fost bune, așa că nu ne-a părut rău.

Așa cum sunt unii pasionați de bere sau de cremă de ciocolată, eu mor după brânzeturi! (și după unt de arahide, dar asta e o altă discuție) Nu mă dau în lături de la varietățile cu mucegai, însă le prefer pe cele simple, cum au fost cele de aici, cu un gust solid, consistent.

Pentru un răsfăț maxim, am împărțit și salata cu piept de rață și Caprini – o alegere foarte inspirată. Probabil că brânza și prosciutto ar fi fost mai grele fără prospețimea mixului de salate și „crocănțimea” nucilor.

Am împrumutat niște miere din cea adusă la ceai, care a făcut pereche bună cu brânzeturile. Că veni vorba, pe masă era expus un set de borcănașe cu sortimente mai exotice de miere: mentă, citrice, eucalipt și castane, care mi-au trezit interesul pentru explorat niște gusturi noi în viitorul apropiat.pranz italian degusteria francescadegusteria francesca mihai eminescu degusteria francesca delicatese italiene in bucuresti vinuri degusteria francesca delicatese italiene

Muzica era din alt peisaj, adică melodii comerciale românești, însă am acoperit-o ușor cu “yummy-urile” entuziasmate și cu dulcea noastră șușoteală despre întâmplări, capricii, cărți și… cadouri de Crăciun.

Gustul mâncării a fost aromatizat cu atmosfera relaxată din Degusteria Francesca, de unde am plecat cu stomacul și sufletul fericite. Mi s-a confirmat că o desfătare cu delicii italiene nu poate decât să transforme o zi bună într-una fantastica!

Degusteria Francesca

Adresă: Str. Mihai Eminescu, nr. 102-104, București (Mai există o Degusteria și pe Bd. Pipera nr. 17, Voluntari, Jud. Ilfov)

Facebook: www.facebook.com/DegusteriaFrancesca

Web: www.degusteriafrancesca.ro/

degusteria francesca delicatese italiene

2 thoughts on “Degusteria Francesca – răsfăț culinar în stil italian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.