Prânz cu o Calorie la Voila Bistro

Era liniște și bine în sufrageria de la Voila Bistrot când i-am trecut pragul, lăsând în urmă picăturile de ploaie și rinocerul roșu, de pază la terasă. A fost începutul unei amieze cu zâmbete, mâncare bună și o doză serioasă de pufoșenie.meniu voila le bistrot pisica voila bistrot

La Voila Bistrot mai fusesem acum vreo 3-4 ani, însă de fiecare dată am stat pe terasă. Acum, ploaia m-am făcut să mă refugiez înăuntru. Îmi aminteam vag un loc micuț, așa că am fost mega-surprinsă să mă trezesc într-o sufragerie spațioasă, cu tavan înalt și perne colorate răsfirate pe scaune și canapele.

În weekendurile în care ies să iau masa în oraș, nu o fac doar ca să mănânc. Îmi doresc o experiență cu relaxare și good vibes, un loc care să-mi transmită o stare de bine, de tihnă. La Voila Bistrot am găsit nu doar relaxare boemă, ci și multe lucruri de privit și admirat. Da, genul ăla de loc în care nu-ți vine să te mai oprești din făcut poze. 

Interiorul primitor este împărțit în mai multe camere, fiecare cu personalitatea ei: pereți de un roz îndrăzneț, oglinzi mari și invitație la explorat; canapele confortabile în care să uiți cum trece timpul; mese întinse, pentru petreceri cu prietenii; colțișoare intime, pentru rostit declarații la lumina lumânării; spațiu pentru echipe, într-o zi de lucrat în afara biroului; pereți în două nuanțe.

voila bistrot explore voila bistrot voila le bistrot bucuresti locuri faine de iesit voila bistrot interior voila bistrot interior voila le bistrot bucuresti

Pe mine m-au hipnotizat ochiurile de geam din tavan, ca un cifru misterios, tablourile și decorațiunile în stiluri diverse, dulapul cu sticle (pline și goale). Scaunele sunt și ele de forme diferite, așa că cei pretențioși cu șezutul sigur vor găsi unul pe placul lor 😀

voila bistro

Lângă calorifer am descoperit un pisic trudind din greu (a se citi “dormind”) și l-am răsfățat un pic. A fost suficient ca să vină după mine și să-mi sară în brațe, pentru partea a doua de mângâieri. I-am aflat apoi și numele. Calorie. 

Calorie e trainerul ideal pentru mindfulness. De fiecare dată când voiam să iau telefonul ca să-i surprind mutrișoara, începea să se agite și mă privea cu niște ochi de: „Hei, lasă telefonul ăla, continuă să mă mângâi!” S-a tolănit la mine în poală și a început să toarcă, lacom după dezmierdări.

calorie voila bistrot

Dar să povestesc și despre mâncare.

La Voila Le Bistrot, meniul este scris pe două tăblițe și se schimbă destul de des, din ce am înțeles. Nu sunt multe feluri de mâncare, dar toate sunau apetisant și am avut din ce alege.

Am împărțit antreul cu Ioana – ardei copți cu brânză și humus de vinete. Bun de tot! A urmat apoi o plăcintă cu spanac, salată și sos cu trufe (și un ceai, cum altfel?) pentru mine, iar Ioana a mers pe cârnați de mangalița și mămăligă cremă. Ne-au plăcut ambele feluri și sunt convinsă că atmosfera drăguță a fost un ingredient de bază pentru experiența asta atât de faină.

voila bistrot meniu

Ne-am savurat mâncarea cu un ochi la pofticiosul Calorie, care ne dădea mereu târcoale, gata să-și ia având și să se înfrupte din farfuriile noastre.

Îmi imaginez că în serile de weekend e un zumzet tare chic, cu muzică în surdină, clinchete de pahare și glasuri vesele, amestecate cu aroma mâncărurilor.

Acum, salivez rememorând sosul cu trufe și îmi doresc să revin în sufrageria cosy de la Voila pentru alte mâncăruri și mângâieri “Calorice”. 


Voilà Bistrot

Adresă: Str. General Constantin Budișteanu, nr. 18, București

https://www.facebook.com/Voilalebistrot

voila le bistrot

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.