Infinitea – ceainărie cu dichis

Ce-mi place atunci când sunt în căutarea unei ceainării este că dau peste tot felul de străduţe care mai de care mai liniştite şi pitoreşti. Aşa s-a întâmplat şi în cazul Infinitea, aflată pe undeva pe lângă parcul Romniceanu. De la metrou (staţia Eroilor, ieşirea spre Operă), cel mai comod drum este pe strada Doctor Lister, o zonă cu multe clădiri frumoase, plină de verdeaţă şi speranţe.

ceainaria infinitea cotroceni

Foto: facebook.com/tea.house.infinitea

Prima dată am ajuns acolo într-o seară răcoroasă şi tăcută de vară. Mânată de curiozitate, o luasem pe lângă parc şi după ce am coborât nişte scări mărginite de vegetaţie am ajuns într-o străduţă mică, unde am descoperit ceainăria. Intrarea de jos este puţin atipică: pare mai degrabă un spaţiu pentru firmă fără biroul de recepţie.

Cum intri, îţi apar brusc nişte scări încovoiate, iar dacă le urci ajungi în faţa unei uşi. Şi de aici se schimbă povestea, pentru că începi să ai senzaţia că mergi în vizită la cineva :). Dacă apeşi pe clanţă te trezeşti într-o casă colorată, cu o lumină care te invită să te faci comod. Camerele nu sunt foarte mari, dar decorate cu o eleganţă veselă, păstrând încă atmosfera de vilă. Canapelele şi scaunele comode, numai bune de stat la taclale, sunt vegheate de biblioteci, de unde poţi să şi cumperi cărţi, majoritatea de dezvoltare personală, spiritualitate şi psihologie.

Interiorul este totuşi puţin cam prea încărcat pentru gustul meu, dar terasa… Terasa e magică. Înconjurată de mult verde, mică, dar nu înghesuită, ruptă de lume, cu mese şi scaune tăiate parcă din hârtie colorată. Când se întunecă şi se aprind luminile e un vis. Interesante mi s-au părut ceşcuţele şi linguriţele, preţioase şi dantelate, deosebite faţă de alte ceainării. Infinitea oferă un meniul destul de variat, cu multe opţiuni de ceaiuri şi alte băuturi, plus mici delicii. Baia este foarte micuţă, dar simpatică: iarbă pe tavan (şi asta nu din cauza umezelii), pietre de râu pe jos.

Ceainăria Infinitea

Adresă: Str. Dr. Grigore Romniceanu, Nr.7 (Zona Coroceni-Eroilor), Bucureşti

Facebook: http://www.facebook.com/ceainaria.infinitea

5 thoughts on “Infinitea – ceainărie cu dichis

 1. Andra :)

  Da, au niste piese de mobilier si accesorii mai deosebite. Pacat ca acuma s-a cam lasat frigu si probabil terasa n-o sa mai fie deschisa…

  Reply
 2. Pingback: O după-amiază magică pe terasa Infinitea « Zâmbet şi sănătate

 3. Lucy Visinescu

  Este minunat de-a dreptul! Atata imaginatie si creativitate 😉
  Ceaiurile sunt extraordinare ca si prajiturile de casa, iar atmosfera este deosebita. Abia astept sa mai merg 😉

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.