Gram Bistro – urban & tasty

Am trecut pragul Gram Bistro într-o seară de vineri, când traficul de la Piața Victoriei încă nu se potolise, iar mașinile treceau leneșe prin pasaj. În interiorul cafenelei am dat peste o atmosferă French, foarte chill, cu muzică în surdină și lumină discretă – cadrul perfect pentru o șuetă relaxantă de weekend.

De cum am intrat, privirea mi-a fost captată de copăcelul de lângă bar, dar și de masa cu scaune și canapele înconjurate de un “fagure” din lemn, de care anină câteva lămpi în același stil. Gram Bistro nu ocupă un spațiu foarte mare, însă este plăcut aranjat și compartimentat. Modern, cu detalii șic, interiorul combină lemnul și metalul, în nuanțe neutre de negru, bej și alb.

gram-bistro

gram-bistro-interior design-gram-bistro-bucuresti gram-bistro-bucuresti

M-am scufundat într-un fotoliu confortabil de lângă geam și m-am lăsat purtată de acordurile de jazz, simțindu-mă ca într-o cafenea șic din Paris, cu visurile plutindu-mi libere prin minte. Aș fi putut să stau multă vreme așa, privind pe fereastră, ca într-o bulă lipsită de griji.

Cu meniul Gram Bistro mă împrietenisem încă din fața laptopului, când l-am răsfoit pe îndelete. Are un design prietenos, urban, iar felurile de mâncare și băuturile te fac să salivezi doar citind descrierile.

Spre desfătarea papilelor, am ales un ceai de rodie și un piept de curcan marinat în ghimbir, cu roșii uscate și legume fâșii, nins cu parmigiano (cred) și stropit ușor cu oțet balsamic. Alături, într-un recipient simpatic, un sos din smântână (sau iaurt gras?).

cina-gram-bistro curcan-cu-legume-gram-bistro gram-bistro-burger-cu-ton-si-avocado

Mâncărurile au venit pe tăvi negre, care pun în valoare culorile preparatelor.

Am încercat cătinata de la partenera de masă și mi s-a părut foarte fresh, revigorantă. Tot de la ea am gustat o “șuviță” din grămada de cartofi dulci ondulați, fini și crocanți, serviți lângă burgerul cu ton și avocado, apoi am revenit la curcanul meu delicios.

Ceaiul era un pic acrișor, dar dacă n-aș fi știut, nu aș fi ghicit că e de rodie. Mi-a plăcut însă tare mult modul de servire: într-un ibric roșu, pe post de ceainic, altărui de o cană mare – ca acasă.

ceai-de-rodie-gram-bistro

Personalul zâmbitor, prietenos se potrivește de minune cu locul și îl face și mai plăcut. Băuturile au fost din partea casei – a făcut cinste bistroul, cu ocazia împlinirii a 2 ani 🙂 Treptat, volumul muzicii a urcat, probabil în ideea de party. Eu aș fi preferat să rămână în surdină, ca un abur ușor, fără să se bage prea tare în seamă.

Oricum, îmi doresc să revin aici, mi se pare spațiul perfect pentru o escapadă din iureșul zilnic. Deși e central, Gram Bistro are un efect liniștitor și te face să te destinzi fără probleme. Ah, și intuiesc că iarna e de vis să stai înăuntru la căldură și să privești afară cum ninge, în compania unui ceai sau a unei ciocolate calde. 

ceai-gram-bistro

Gram Bistro

Adresă: șos. Nicolae Titulescu, nr. 6-8 (clădirea America House) – Piața Victoriei

Web: www.grambistro.ro/

Facebook: www.facebook.com/grambistro/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.