3 locuri faine descoperite în ultima vreme

MARA MURA

Știți străduța aia din spatele Ateneului, cu un șir de terase superbe și o atmosferă romantică pe timp de seară? Benjamin Franklin se numește. Ei bine, într-o amiază de weekend mi-am purtat pașii într-acolo alături de cei ai unei prietene, ca să ne răsfățăm cu ceva bun de la Mara Mura, o cofetărie chic tare. Când i-am trecut pragul, am avut senzația că am intrat într-o căsuță de păpuși. M-am entuziasmat ca un copil văzând ceștile și farfuriile cu aer French, bulinuțele și celelalte decorațiuni din cofetărie. Vitrinele cu prăjituri și torturi arată apetisant tare, însă eu m-am orientat spre niște crănțănele sărate care s-au asortat bine cu ceaiul. Girly și jucăușă, Mara Mura e ca o călătorie într-un mic orășel francez, un loc perfect pentru împărțit vorbe și prăji dulci cu prietenele.

mara mura ateneu dulciuri

mara mura cofetarie

PÂINE ȘI VIN

La Pâine și vin am fost de vreo două ori și m-aș întoarce acolo oricând, având în vedere bunătățurile din meniu și atmosfera caldă. Amenajat cu gust, micul restaurant merge pe ideea de “împreună” și pe faptul că mâncarea unește oamenii. Au multe platouri delicioase de împărțit cu cei dragi, cu brânzeturi, preparate din pește, produse tradiționale, dar și un fel de pizza ovală, vinuri și alte chestii pe care n-o să le descriu acum, că mi se face o poftă colosală. O să mai spun doar că de aici te poți aproviziona cu pâine bună și pentru acasă. Papilele mele au fost extaziate în fața platoului “Împarte mozzarella și burrata din lapte de bivoliță”, iar cu prima ocazie sper să încerc și celelalte combinații.

paine-si-vin-Împarte-mozzarella-și-burrata-din-lapte-de-bivoliță

paine-si-vin-vatra

BREAD & SPICES

Îmi place zona Aviației pentru că are un stil relativ unitar și reunește un buchet de clădiri gigant din sticlă unde se respiră aer corporatist. Nu o spun peiorativ; mie, ca freelancer ce lucrează ocazional într-un birou de ONG, mi se pare un univers exotic cartierul Aviației și îmi face plăcere să mă plimb pe-acolo. Dar nu despre asta voiam să vorbesc, ci despre Bread&Spices, o brutărie-bistro cochetă aflată la parterul unui bloc de birouri de pe șoseala Pipera. Este decorată inspirat, creativ și cred că e minunat să lucrezi de aici sau să stai la o șuetă cu prietenii, cum am făcut eu. Pe lângă pâine și produse de patiserie au meniu de prânz la preț fix, dar și alte preparate și deserturi, servite în farfurii cu ornamente colorate. Mi-a șoptit o prietenă că biscuiții cu ovăz sunt delicioși 🙂

bread and spices aviatiei brutarie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.