Pain Plaisir – pâine şi dulcegării delicioase într-un colţ prietenos de Bucureşti

În ultimul timp tot descopăr locuri speciale în Bucureşti, cu atmosferă relaxată şi bunătăţi care te îmbie să-ţi laşi treaba deoparte, să respiri şi să zâmbești larg. Ultima surpriză de acest fel este este Pain Plaisir, o brutărie-patiserie de inspiraţie franţuzească, cu produse artizanale – o nebunie pentru toate simţurile.

Peste Pain Plaisir am dat întâmplător pe net, am citit povestea şi mi s-a părut interesant de încercat, mai ales după ce am văzut poze cu delicatesele pregătite de cei trei pasionaţi care au pus la cale această aventură gastronomică – două românce şi un englez (care găteşte franţuzeşte!).

Am ajuns la Pain Plaisir într-o sâmbătă seară, după ce ploaia îşi făcuse zdravăn de cap şi un miros de proaspăt se simţea încă puternic în aer. Am intrat în brutărie, un spațiu micuţ şi foarte frumos aranjat, iar ochii mi-au fost direcţionaţi instantaneu spre vitrina cu tot felul de bunătăţi. În spatele ei, printr-un geam transparent, se vede locul unde se întâmplă magia – bucătăria. Vizavi se află un colţişor de relaxare, cu o canapea roşie şi câteva măsuţe mici.

Pain-Plaisir-brutarie-patiserie

colt-de-relaxare-Pain-Plaisir

Deşi mult bunătăţi fuseseră deja date gata de clienţi mai vrednici, mi-a fost tare greu să aleg dintre toate dulcegăriile. Am admirat originala pâine Brâncuşi, o baghetă inspirată de Coloana infinitului, alături de o mulţime de alte baghete zvelte ce îşi aşteptau rândul cuminţi, în rafturi. Din vitrină mi-au făcut cu ochiul tarte rotunde frumos ornate, croissant-uri aurii, aluaturi dulci, voluptoase, cu gust intens, care mi-au dat senzaţia că mă aflu în Provence.

paine-Brancusi-Pain-Plaisir

tarte-Pain-Plaisir

croissant-Pain-Plaisir

Preparatele sunt proaspete, din ingrediente naturale, iar la pregătirea pâinicilor se folosesc multe tipuri de făină, printre care şi cea integrală, aşa că sigur veţi găsi ceva pe gustul vostru.

Cum sunt preţurile?, veţi întreba. Puţin mai mari, însă nu exagerate, dacă avem în vedere calitatea. De exemplu, biscuiţii de ovăz costă 1,5 lei bucata, croissant-ul – 5 lei, pain au chocolat – 6 lei, clafoutis – 7 lei, tartele mici – 15 lei, baghetele cu seminţe – 6 lei, bagheta Bâncuşi – 10 lei etc.

La Pain Plaisir puteţi savura şi băuturi felurite, vin, ceai, cafea sau sucuri. Dacă vreţi ceva mai deosebit, serviţi un pahar de socată sau unul de aistitei, adică ice tea de tei :), o băutură parfumată şi răcoroasă, cu gust de copilărie (conţine doar flori de tei, zahăr, lămâi şi portocale proaspete, apă filtrată).

Am luat un loc pe canapeaua confortabilă şi am devorat cu poftă bunătăţile alese. Nu eu singură pe toate, evident :)), am beneficiat de un ajutor de nădejde. Am încercat împreună o tartă cu zmeură, clafoutis cu vişine şi pain au chocolat. A fost o combinaţie câştigătoare, dar şi foarte săţioasă. Clafoutis-ul a fost preferatul meu, cu un gust puţin acrişor de vişine şi o textură mai fină şi uşoară. Tarta framboise, o încântare cu zmeură proaspătă şi blat fraged, este mai consistentă şi mai dulce. Din pain au chocolat am gustat foarte puţin, dar chiar şi aşa foietajul untos m-a convins. Dacă aveţi întrebări, nelămuri sau alte obiecţii, gazda e foarte deschisă la conversaţie şi poveşti, aşa că puteţi afla ceva secrete din spatele delicateselor.

Pâinea n-am încercat-o, însă după cum arată, aşa crocantă şi aurie, cred că merge de minune de mâncat şi simplă, fără nimic alături.

tarta-cu-zmeura-Pain-Plaisir

clafoutis-Pain-Plaisir

bunatati-la-Pain-Plaisir

Cât am stat la taclale, clienţi de toate vârstele s-au perindat prin patiserie şi şi-au făcut seara mai plăcută cu un croissant sau o pâine, alături de un zâmbet de la gazdă, bonus.

Pain Plaisir şi silueta nu sunt duşmani, după cum poate aţi fi tentaţi să credeţi la prima vedere. Cred că e de o mie de ori mai sănătos şi mai plăcut să ne răsfăţăm cu o tartă naturală, chiar dacă e mai scumpă, o dată pe săptămână, decât cu pseudo-dulciuri de supermarket în fiecare zi. Atunci când vrem să savurăm ceva mai caloric e de preferat ca măcar să fie făcut din ingrediente de calitate, cu suflet.

Am înţeles că din când în când în vitrina Pain Plaisir mai apare şi câte o pannacotta, deci cu siguranţă voi mai face o vizită la patiseria din str. Barbu Delavrancea 🙂

Mi-ar plăcea să existe mai multe astfel de locuri, unde oamenii iubesc ceea ce fac şi pun mult suflet în produsele lor, fiind atenţi şi la ingrediente, dar şi la clienţi.

Pain-Plaisir-bucuresti

Pain Plaisir

Adresă: str. Barbu Delavrancea, nr. 1 (aproap de intersecţia cu bd. Ion Mihalache, la parterul unui bloc), Bucureşti

Program: Marţi – Vineri: 8 – 20; Sâmbătă: 9 – 20; Duminică: 9 – 14

Facebook: https://www.facebook.com/PainPlaisir

10 thoughts on “Pain Plaisir – pâine şi dulcegării delicioase într-un colţ prietenos de Bucureşti

 1. Ioana

  Tocmai mi-am insemnat o zi in calendar, saptamana viitoare, si merg si eu pan’ la ei, sa-mi iau o Brancusi ca tare buna e! 🙂

  Reply
  1. Andra :) Post author

   Şi eu o să mai trec sigur, sunt atâtea chestii de încercaaat! 🙂
   Ai mai gustat Brâncuşi sau acum testezi prima dată?

   Reply
  1. Andra :) Post author

   Păi dacă eşti din Bucureşti sau ai drum pe-aici poţi să le faci o vizită 🙂
   Dacă nu… poţi să încerci să-ţi pui în valoare talentele culinare 😉

   Reply
 2. Pingback: Weekend cu delicatese şi voie bună | Zâmbet şi sănătate

 3. Pingback: Idei de cadouri pentru Crăciun | Zâmbet şi sănătate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.