Weekend cu delicatese şi voie bună

Weekendul trecut a stat sub semnul delicateselor. N-am mai trăit de mult o sâmbătă atât de plină de momente simple şi frumoase, presărată cu tot felul de lucruşoare mici, aparent nesemnificative, dar care mi-au alintat sufletul. Am petrecut o zi delicioasă, cu multe răsfăţuri culinare, culori, plimbare sub soarele timid şi companii plăcute.

Am început dimineaţa cu un ceai bun, ceva scris, apoi am pregătit salata de năut pentru prânzul de la Tea, din cadrul The Big Lunch, fondurile donate fiind direcţionate către Decât O Revistă. Pentru că vremea n-a ţinut cu noi, n-am mai plecat la grădina de la Corbi, ci am prânzit în bucătăria cozy a Teei. Mâncarea ne-a adus împreună: 5 fete/feţe vesele în jurul unei mese cu buline şi poveşti. Am avut în meniu goodies pregătite cu mâinile noastre (sau de cofetărie, în unele cazuri :D), relaxare, o mini-şezătoare şi o plimbare în parc.

the-big-lunch-bunatati

quiche-si-bunatati-la-the-big-lunch

Sâmbăta mea a continuat cu un drum pe la Voila Bistrot, unde era în toi un mic târguşor cu delicatese: “Le marché de Voilà Bistrot & Pain Plaisir, Camara, les Saveurs d’Yveline, NumberWine”. Recunosc, eu m-am dus doar pentru Pain Plaisir 😀 Zilele trecute chiar ziceam că n-am mai reuşit să ajung pe la ei, iar apoi am descoperit acest minunat eveniment, aşa că n-am rezistat să nu le fac o vizită “în deplasare”.

Am mângâiat rinocerul mov (!), am gustat câteva feluri de pâine – cu chorizo, cioco, chimen, brânzică şi mi-am adjudecat până la urmă o pâine intergrală de secară. Bonus, am primit 3 biscu buni-buni. Relaţia mea cu pâinea e una… pasageră, să zicem, în sensul că e un aliment pe care-l consum foarte rar, iar când o fac, îmi place să mă răsfăţ cu ce e mai bun – adică pâine din făină integrală adevărată, nu colorată. Pâinica asta, de exemplu, este sortită unui unt de arahide yummy, cumpărat de la Ki Life, din alune 100% şi fără alte prostii.

Ziua a continuat în aceleaşi nuanţe norocoase, cu o bluză simpatică găsită la Catwork, la super-reducere. Catwork a fost magazinul studenţiei mele, mi-era tare drag să merg în cămăruţa mică de pe strada Speranţei şi să scotocesc printre lucruşoarele handmade lucrate cu atenţie. O dată chiar am câştigat la tombola lor lunară 😀 Acum s-au extins, au mai multe magazine, dar preferatul meu e cel din Piaţa Amzei.

carte-si-unt-de-arahide

Şi pentru că după atâtea dulcegării merge şi ceva mai “tare”, mi-am făcut cadou o carte poliţistă şic, “O toaletă a la Liz Taylor”, pe care am de gând să o savurez în continuarea acestui weekend minunat, ca să prelungesc cât mai mult plăcerea bucuriilor pentru suflet.

Voi ce-aţi mai făcut? Cum aţi petrecut weekend-ul? 🙂

4 thoughts on “Weekend cu delicatese şi voie bună

  1. Pingback: Food is love (my Big Lunch review) | Slabesc pentru Inima Copiilor

  2. Pingback: Food is love (my Big Lunch review) - TeaVasilescu.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.