Despre alergare şi o cremă de protecţie solară

De când alerg dimineaţa, a început să-mi placă şi mie vara, pentru că lumina generoasă îmi dă energie şi mă face să sar din pat fără prea multe negocieri cu alarma ceasului. Uneori e extrem de cald chiar şi la 8-9, aşa că încerc să mă mobilizez spre parc cât de devreme pot, ca să prind soarele cât e încă blând. Cu toate astea, nu-mi iese de fiecare dată, iar în weekend ajung de obicei mai târziu la alergat, aşa că m-am bucurat să pot încerca o cremă de protecţie solară naturală, cu ingrediente de calitate, de la Belfiore.

Chiar dacă cei mai mulţi asociază crema de protecţie solară cu statul la plajă şi bronzatul, ei bine, eu o folosesc pentru a-mi apăra pielea de soare atunci când alerg. Şi asta pentru că nu mă dau în vânt după făcut plajă sau bronzat, ci prefer activităţile mai… dinamice 😀 Dar chiar şi aşa, din alergare, tot m-a prins un pic soarele pe braţe, care sunt cele mai expuse.

gamarde-crema-de-protectie-solara

Am testat crema de protecţie solară Gamarde şi am ales varianta cu factor de protecţie 30, pentru că, aşa cum ziceam, iau contact cu razele solare dimineaţa, când nu sunt atât de puternice. La aplicare are un miros dulceag, de zahăr cu scorţişoară, şi nu e lipicioasă. Mi-a fost companie plăcută şi discretă la alergat şi nu am mai stat cu grijă că pielea şi aluniţele mele vor avea de suferit.

Crema de la Gamarde poate fi folosită pe tot corpul, inclusiv pe faţă, protejându-ne împotriva razelor UVB şi UVA. Are în compoziţie numai ingrediente naturale, iar 15% dintre acestea sunt bio, astfel că şi persoanele cu piele sensibilă o pot aplica în siguranţă. Protecţia este asigurată de dioxidul de titan şi oxidul de zinc, singurele filtre naturale care apără pielea de efectele nocive ale razelor ultraviolete fără a avea efecte dăunătoare asupra organismului. Pentru cei care se tem de riduri 😀 , crema oferă şi protecţie anti-aging.

crema-de-protectie-solara-gamarde

Este bine să ne protejăm pielea şi să folosim o loţiune de protecţie solară nu doar când mergem la plajă, ci zi de zi, dacă activitatea noastră presupune mult umblat prin soare. Aceia dintre noi care nu pot evita să iasă din casă la orele amiezii, este bine să ia măsuri suplimentare, pe lângă folosirea cremei de protecţie: să bem multă apă, să folosim ochelari de soare, pălării, şepci şi eşarfe pentru a ne feri de razele puternice şi să mergem pe la umbră, pe cât posibil.

Dincolo de pericolele razelor ultraviolete, expunerea la soare este modalitatea cea mai bună de a stimula organismul să producă vitamina D, care ajută la asimilarea calciului. Aşa că să nu cădem în extrema cealaltă şi să ne ferim soare, ci să ne expunem ocazional, pentru durate scurte, la ore potrivite, cu protecţia adecvată, iar corpul ne va mulţumi 🙂

Pentru creme hidratante, spray-uri de autobronzare sau loţiuni calmante, vedeţi întreaga gamă de produse pentru protecţie solară. Puteţi cumpăra produse Gamarde din magazinul online Belfiore sau, dacă locuiţi în Bucureşti, din hipermarketul Cora Lujerului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.