Jurnal de plăceri culinare

Cu ce mi-am mai încântat suflețelul și stomacul în ultima vreme:

Mix de brânzeturi @Băcănia ROD

Pe 14 iulie, cei de la Băcănia ROD au pus de-o degustare franțuzească de produse românești, unde brânzeturile și vinul au fost atracția principală. N-am plecat cu mâna goală, ci cu trei tipuri de brânzeturi maturate, bune de te lingi pe degete: cu busuioc, cu trufe și Tekeroi. Acasă le-am găsit o companie pe măsură, astfel că alături de smochine și nuci au fost un prânz regal. Brânza cu trufe mi-a plăcut la nebunie, am simțit destul de bine aroma ciupercilor, gust de care nu mă mai bucurasem de ceva vreme.

branzeturi bacania rod

Supă de cocos @Barca

Am decis să risc la cina luată la restaurantul Barca și am comandat o supă raw de cocos. Deși îmi plac deserturile crude și salatele, supele mi se pare cam ciudate. Însă de data asta m-am aventurat fără teamă, cu gândul de a încerca ceva nou. Supa a fost cel puțin interesantă datorită mixului inedit de arome: cocos, măr, avocado, ardei gras, pătrunjel. Un pic cam grețoasă pentru gustul meu, însă o limonadă cu ghimbir a șters această senzație cât ai clipi. Note to self: să mai încerc preparate față de care am prejudecăți 😀 

supa raw de cocos barca

Goodies @Therapy Cafe

Iubesc humusul cam la fel de mult ca salata de vinete. Însă de data asta, la Therapy am optat pentru a doua variantă, asezonată cu ceapă și pâinică pufoasă. Plus un ceai cald. Mi-am făcut pofta și am gustat și un pic de humus de la prietena cu care am împărțit clipele petrecute în micuțul bistrou. Desertul, o prăjitură cremoasă în trei straturi, cu moț de zmeură și mentă, a fost încheierea perfectă pentru această ieșire.

therapy cafe salata de vinete utherapy cafe prajitura

Ceaiuri @ d’Oro Tea

De la d’Oro Tea, “dealerul” meu de ceaiuri, am primit niște sortimente noi, gata de testat! Chiar dacă e vară, prefer în continuare infuziile calde, pentru că rareori am răbdare să aștept ceaiul să se răcească pentru a pregăti un ice tea (nu, chestiile alea colorate din sticle de plastic nu sunt ceaiuri “pe bune”). Alături de ceaiuri, o cană înflorată și o lectură despre infuzia preferată: Cartea ceaiului verde. Profit de ocazie să vă amintesc că aveți o REDUCERE de 15% la cumpărăturile în magazinul online d’Oro Tea dacă folosiți codul ZAMBET-15 la plasarea comenzii. Codul este valabil până pe 31.12.2016. 

ceaiuri-dorotea

Voi? Cu ce plăceri (culinare sau nu) v-ați răsfățat în ultima perioadă?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.