Seară perfectă cu degustare de ceai la Joie de Vivre

Later edit: Ceainăria s-a închis


Când auzi că urmează câteva zile cu ploaie, iar toamna devine mai aspră, e musai să-ţi faci provizii de optimism şi ceva ceai, ca să-ţi poţi încălzi sufletul pe frig. Asta am făcut miercuri seară, la ceainăria Joie de Vivre, unde am participat la o degustare delicioasă de ceai.

La Joie de Vivre am fost acum multă vreme, când de-abia se deschisese, şi mi-a plăcut mult interiorul, decorat elegant, dar intim. Între timp, ceainăria s-a mărit cu o frumoasă terasă, decorată şic, de care încă n-am avut ocazia să mă bucur (poate vara viitoare…). Camerele sunt în continuare la fel de primitoare – am simţit asta la degustarea de ceai la care am fost de curând. După câteva zile de stat multe ore în faţa laptopului, am pus pauză şi am făcut o scufundare relaxantă în lumea cât se poate de reală a ceaiului, într-o companie plăcută.

degustare-de-ceai-joie-de-vivreAm ajuns la ceainărie pe la ora şapte, iar după câteva minute a început şi degustarea. În micul salon roşu se strânsese deja ceva lume, toţi fiind nerăbdători să vedem ce surprize ni s-au pregătit. Gazda ne-a povestit câte ceva despre ceaiuri, sortimente şi obiceiuri, apoi a început distracţia. Am testat 6 ceaiuri: negru, verde, alb, rooibos, plante şi fructe, iar partea faină a fost că a trebuit să ghicim ingredientele din fiecare.

ceainaria-joie-de-vivre-bucuresti-degustare degustare-ceai-joie-de-vivre joie-de-vivre-degustare-ceai joie-de-vivre-degustare-de-ceai

Am adulmecat ceaiurile, am răscolit prin bolurile cu frunzuliţe pestriţe, au savurat îndelung băturile, ne-am consultat şi ne-am dat cu părerea. Am avut lapte, miere şi zahăr, pentru a potrivi gustul ceaiului, iar ca să ne îndulcim, gazdele au pregătit o minunată tartă cu mac şi portocale. Cei care s-au apropiat cel mai mult de lista reală de ingrediente au fost premiaţi, iar printre cei „inspiraţi” m-am aflat şi eu. Am detectat aroma de migdale şi scorţişoară din ceaiul negru, aşa că am primit cadou o punguţă pentru acasă, alături de o carte de vizită sub formă de vedere romantică, perfectă de pus la colecţie.

ceai-de-la-joie-de-vivre

După terminarea degustării, am mai rămas la poveşti pe canapeaua confortabilă, printre pernuţe colorate şi am admirat decoraţiunile din mica bibliotecă. Mi-a atras atenţia o pereche de ochelari-rame, foarte ingenioşi, care m-au dus imediat cu gândul la vară şi la soare. Am surprins câteva detalii din camera luminată cald, precum şi panoul cu mulţumiri al ceainăriei, încărcat de mesaje optimiste.

detaliu-ceainaria-joie-de-vivre degustare-ceainaria-joie-de-vivre ceainaria-joie-de-vivre-colt-cozy panou-cu-multumiri-joie-de-vivre

Dacă vă place ideea degustărilor de ceai, urmăriţi pagina de Facebook Joie de Vivre, pentru că astfel de evenimente se anunţă a fi tot mai dese. Cine ştie, poate ne vedem pe-acolo 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.