Joie de Vivre – ceainăria cu poftă de viaţă

Later edit: Ceainăria s-a închis


„Strange how a teapot can represent at the same time the comforts of solitude and the pleasures of company”

Anonim

joie-de-vivre--perete-cu-tablouriDupă părerea mea, bucuria de a trăi e minunat sintetizată de o ceaşcă de ceai, băută într-o după-amiază târzie la adăpostul unei ceainării cochete, într-o companie plăcută. Îmi imaginez că la fel cred şi cei de la Joie de Vivre, o ceainărie recent deschisă în Bucureşti, într-o căsuţă discretă vecină cu Academia Militară.

Rafinată şi jucăuşă în acelaşi timp, ceainăria te întâmpină cu fotolii şi canapele confortabile, unde îţi vine să te întinzi şi să te topeşti între pernuţele moi, colorate, eventual să joci table sau să citeşti o carte bună şi să nu mai vrei să pleci. Albumele, cărţile şi jocurile din mica bibliotecă sunt numai bune pentru a-ţi provoca mintea şi sufletul, acompaniate de un ceai cald sau de o ciocolată cremoasă.

„Cultul” ceaiului este bine evidenţiat pe un perete unde sunt expuse, într-o dezordine studiată, tablouri de diferite mărimi şi culori cu delicioasa licoare, imagini şi citate. Gânduri despre ceai (ca cel de mai sus) se găsesc şi în meniu, pe care e o plăcere să-l răsfoieşti, căci e o adevărată operă de artă; micuţ, generos, te îmbie cu tot felul de bunătăţi, care mai de care mai gustoase. Pentru că Joie de Vivre e o căsătorie simpatică între o ceainărie şi un mini-bistro, aici se găsesc, pe lângă ceaiuri, şi supe, salate, quiche, sandviciuri, paste, deserturi.

Joie de Vivre e un loc unde revii cu drag şi te simţi de fiecare dată ca într-un cuib de vise, care te învăluie binevoitoare şi te călăuzesc cu drag. Rafturile cu bunătăţi de luat acasă te îndeamnă să prelungeşti magia dincolo de uşa ceainăriei, în intimitatea propriei locuinţe.

Adresă: Str. Nicolae Paulescu nr. 61 (lângă Academia Militară), Bucureşti

Facebookhttps://www.facebook.com/JoieDeVivreCotroceni/

Web: http://ceainaria-joiedevivre.ro

4 thoughts on “Joie de Vivre – ceainăria cu poftă de viaţă

  1. Lili Sandra

    Este cu totul si cu totul deosebita de tot ce am cunoscut pana acum !!!
    Merita sa-ti petreci multe ore din viata aici, doar ca sa regasesti placerea de-a trai langa o ceasca cu ceai aromat , intr-o atmosfera calda, primitoare !
    Un popas deosebit pentru cei ce iubesc , de ziua indragostitilor (Dragobete)…

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.