Delicios la Puro&Bio: înghețată și muzică latino

Combinația înghețată + muzică latino sună exotic și delicios, așa că m-am bucurat să particip la concertul Habanegra de la gelateria Puro&Bio, dintr-o seară caldă de noiembrie. Mai ales că nu mai fusesem niciodată în acest loc, care văzut de afară părea mare și luminos.

purobio

Am ajuns devreme la Puro&Bio, așa că am avut timp de o desfătare rece și gustoasă până să înceapă concertul. Gelateria este decorată în culori deschise – alb, crem și cafeniu, cu detalii de lemn, iar interiorul dă senzația de vastitate datorită tavanului foarte înalt.

Am zăbovit ceva vreme în fața vitrinei îmbietoare, admirând sortimentele de înghețată asortate cu ambianța: multe pe bază de ciocolată, alune, fistic, în nuanțe blânde de alb, gălbui, bej, cacao. Eu am mers pe fistic și smochine caramelizate, o alegere yummy. 

purobio-inghetata-bucuresti

Preț: două cupe – 10 lei

purobio-bucuresti puro-bio-inghetata purobio-inghetata inghetata-puro-bio

Înghețata a fost o idee mai dulce decât m-aș fi așteptat, dar am regăsit la ea consistența cremoasă și fină a unui gelato italian. Cred că după ce guști un gelato la el acasă îți dai seama că înghețatele alea din comerț sunt un fel de caricatură (de obicei nu prea reușită). Câteva chestii interesante despre înghețată, aici.

Puro&Bio e foarte child-friendly: la etaj se află și o jocotecă :), un loc de joacă pentru copii. Asta s-a văzut și la concert, unde au fost foaaaarte mulți părinți cu prichindei. Evenimentul a avut loc într-un spațiu chiar lângă camera de joacă, separată de ea de un geam transparent.

Desigur că majoritatea părinților au fost cu o ureche la concert și cu ochii pe copii, însă cred că toată lumea s-a simțit bine. Și partea bună e că cei mici au putut să țipe în voie fără să deranjeze pe nimeni, pentru că muzica le acoperea vocile.

concert-purobio-habanegra

Am simțit  evenimentul ca o petrecere în sufrageria cuiva, mai ales că pe toată durata melodiilor oamenii s-au plimbat de colo-colo, ba să-și ia de jos o înghețată sau altceva bun, ba să vadă de copiii care se jucau alături, ba să facă loc noilor veniți.

Btw, super-cool tavanul, tapetat cu lădițe de lemn!

M-aș fi așteptat la mai multă energie din partea publicului, care mi s-a părut mai degrabă calm în manifestări, având în vedere că muzica latino e foarte incitantă. Bine, nu că aș fi fost eu marea dansatoare 😛 am bătut ritmul stând jos, iar la merengue mai aveam puțin și dansam cu tot cu scaun :)), că doar acum câțiva ani am cochetat cu salsa cubana. Excepția: un cuplu de părinți, care, între două hlizeli cu copiii în camera de joacă, au dansat acolo foarte prinși de atmosferă 🙂 Foarte, foarte drăguț!

Concertul a fost o plimbare muzicală prin Mexic, Argentina, Ecuador, Cuba, Spania, iar ritmurile latino de bolero, merengue, tango, milonga sau vals creol au prins viață în interpretarea celor de la Habanegra, o trupă de 3 cubanezi și 2 români, ca un mix exotic de înghețată. Am recunoscut melodiile de Mil pasos, Lagrimas negras și Milonga sentimental, în rest m-am lăsat surprisă de ritmurile Habanegra, de la melodii aprinse și săltărețe până la tangouri romantice.

habanegra-concert-la-puro-bio

concert-habanegra-purobio

Habanegra este alcătuită din:

  • Ioana Ernea – voce
  • Alexandru Nucă – chitară
  • Raubel Torres Gonzalez – chitară bas
  • Gilberto Acen Ortega – percuţie
  • Luis Angel Palomino Tuero – flaut, percuţii

Aici puteți asculta cum sună Habanegra. Însă mai bine mergeți la concertele lor, să gustați și din ambianță, pentru aroma completă 😉

Din fericire, ritmurile fierbinți de muzică latino n-au topit înghețata. La final, am primit din partea casei înghețata specială lansată cu ocazia concertului: sorbet de portocală cu chilli – foarte răcoritor, picant, perfect ca să închie o seară plină de energie molipsitoare și voie bună.

habanegra-concert-puro-bio-inghetata

Pe lângă înghețată, la Puro&Bio vă puteți delecta și cu prăjituri, clătite, sandvișuri, salate, ceai, dar și alte băuturi și buntăți.

Puro&Bio

Adresă: str. Ion Câmpineanu, nr. 20 (aproape de Novotel)

Facebookwww.facebook.com/Puro.Bio.Romania

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.