Colţul perfect pentru lectură şi ceai la Bernschutz Tea

Spuneam că ziua-bonus de 29 februarie merită savurată până la ultima secundă, aşa că mi-am programat o după-amiază de răsfăţ cu această ocazie. Nimic complicat sau nemaivăzut, ci pur şi simplu câteva ore într-un loc drăguţ, adică la ceainăria Bernschutz&Co Tea de lângă Grădina Icoanei.

ceai-la-bernschutz-gradina-icoanei

De cum am intrat, am ochit colţişorul magic, numai bun pentru citit, printre flori şi pernuţe colorate. Acolo am petrecut pe acorduri dulci de jazz, în parfum de narcise şi pagini de carte, alături de un ceai bun, încercat pentru prima dată. Am ales un Bancha discret, cu un uşor iz de plante şi o nuanţă galben-pai. Ca de obicei, am fost entuziasmată de cana mare, cu decoraţiuni florale (de data asta albastre), completând atât de plăcut ceaiul.colt-de-lectura-ceai-bernschutz-gradina-icoaneiceai-bancha-bernschutz bernschutz-icoanei-ceai

Decoraţiunile elegante de pe pereţi şi celelalte lucruşoare expuse prin ceainăria Bernschutz mă fac de fiecare dată să mă simt prinţesă-ntr-un regat al frumosului, rupt de lume şi de trafic, unde bucuria e anotimp peren.

Cartea e împrumutată de la Schimb de cărţi şi deşi nu prea mă dau eu în vânt după povestiri, se pare că “Sticletele” de peste 1000 de pagini m-a epuizat într-atât încât am început să apreciez proza scurtă. Deşi e pe alocuri tristă, “Evadări din iubire” de Bernhard Schlink se citeşte uşor şi se asortează la fix cu un ceai. Mi-au mai ţinut companie zgomotul domol al frigiderului cu îngheţată, tablouaşele simpatice şi biblioteca plină de cărţi îmbietoare.

citit-la-bernschutzbernschutz-ceai

Ah, şi în sfârşit am reuşit să văd live un perete decorat generos cu artă urbană, aflat prin zonă, pe care îl admirasem de atâtea ori pe Facebook. A fost o întâmplare, deci am apreciat priveliştea cu atât mai mult.

street-art-strada-eremia-grigorescu

Voi cum aţi petrecut de 29 februarie? 🙂

Bernschutz&Co Tea – Grădina Icoanei

Web: www.bernschutz.com

Facebook: www.facebook.com/BernschutzCo

2 thoughts on “Colţul perfect pentru lectură şi ceai la Bernschutz Tea

  1. Andra :) Post author

   Da, cu el am început anul şi mi-am petrecut vreo 2 luni :))
   Este foarte drăguţ locul, iar când e vremea bună au şi vreo 2-3 mese afară, pe mica terasă 😉

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.