Din categoria “clasic şi bun”, acum vreo 2 weekenduri am pus în practică o reţetă delicioasă de salam de biscuiţi, modificată faţă de varianta originală, dar extrem de bună. Nu conţin deloc rahat şi nici zahăr, pentru că am folosit un sortiment de biscuiţi cu îndulcitor. Totuşi, salamul meu a ieşit foarte dulce datorită altor ingrediente-minune din compoziţie.
Mai mănânc din când în când salam de biscuiţi de la Frufru, dar de curând am dat peste o reţetă pe net şi mi s-a făcut imediat poftă. Poftă să-l pregătesc eu. Mi-am dat seama că se prepară extrem de uşor, nu e nevoie de cuptor, plus că deja aveam majoritatea ingredientelor, aşa că am achiziţionat restul de goodies şi am trecut la treabă.
Ingrediente salam de biscuiţi şi cocos
- 200 g biscuiţi
- 90 ml unt de cocos
- 1 lingură fulgi de cocos
- 2-3 linguri pudră roşcove (carob) sau cacao
- 100 ml lapte (dacă vrei să faceţi această reţetă în variantă vegană, puteţi înlocui laptele clasic cu cel de cocos sau cu un altul vegetal)
- 80 g stafide
- 100 g nuci
Cum se prepară salamul de biscuiţi – 7 paşi simpli
- Am încălzit un pic laptele şi am pus stafidele la înmuiat în el.
- Am zdrobit biscuiţii (i-am pus într-o pungă şi i-am “pisat” cu un ibric, cât să se facă bucăţi, dar mai mărişoare)
- După acelaşi sistem am mărunţit şi nucile.
- Am pus toate ingredientele într-un vas mai mare şi am amestecat bine, până am obţinut o pastă.
- N-am avut folie alimentară, aşa că am aşezat pasta într-o pungă simplă şi i-am dat o formă… hai să zicem asemănătoare cu a unui salam 😀
- L-am lăsat la frigider peste noapte, pentru ca untul de cocos să se întărească.
- Am scos de la rece salamul şi l-am tăiat feliuţe folosind un cuţit trecut prin apă, apoi… mmmmmm!
Deliciosul Milky Chai a fost o companie mai mult decât plăcută pentru salamul de biscuiţi şi cocos. Despre acest ceai aromat găsiţi mai multe în articolul scris pentru blogul d’Oro Tea. Între timp, mi-au venit şi alte idei de ingrediente pentru a reinterpreta clasicul salam de biscuiţi, pe care plănuiesc să le testez curând.
Voi ce bunătăţi aţi mai gătit? 🙂
*Reţeta este inspirată de aici şi adaptată propriilor capricii.