Ce înseamnă, de fapt, a mânca sănătos? Ei bine, la această întrebare sunt o mulţime de răspunsuri posibile şi tocmai diversitatea ne pune probleme când vine vorba de a adopta o alimentaţie cât mai potrivită organismului propriu, prin care să ne menţinem în formă şi să ne simţim bine.
Cum spuneam şi într-un articol anterior, nu cred că există un stil alimentar potrivit pentru toată lumea, însă cu siguranţă putem trasa nişte principii de bază atunci când vorbim de o alimentaţie sănătoasă, indiferent de forma pe care aceasta o ia în cazul fiecăruia.
Dacă vreţi să aflaţi cum arată alimentaţia sănătoasă din perspectiva vegetariană şi raw-vegană, am o recomandare pentru voi. Este vorba de “Bucătărim sănătos!”, un seminar de nutriţie şi demonstraţie de preparare de mâncare vegetariană şi raw-vegan, susţinut de Cristian Mărgărit, expert în nutriţie şi fitness, şi Florentina Gionea, specialist în gastronomie şi consilier wellness.
Evenimentul are loc pe 5 aprilie, în Bucureşti şi îşi propune să răspundă la următoarele întrebări şi provocări:
- ce înseamnă alimentaţia sănătoasă
- ce presupun vegetarianismul şi raw-veganismul, care sunt beneficiile acestor stiluri alimentare
- combinarea alimentelor pentru a ne asigura necesarul nutriţional
- dezvoltarea creativităţii în bucătărie
- de unde ne aprovizionăm cu ingrediente
- ce alimente sunt de evitat
- cum putem trece la un regim alimentar vegetarian/ raw vegan etc.
Partea practică va consta într-o demonstraţie culinară de preparare de mâncăruri vegetariene şi raw-vegane, potrivite atât pentru mesele zilnice, cât şi pentru sărbători (că tot vine Paştele). Chiar dacă internetul este plin de reţete savuroase, cred că a fi de faţă la o demonstraţie, unde cineva îţi arată live cum se pregătesc anumite mâncăruri, e o experienţă din care înveţi mai bine, pentru ca apoi să poţi transpune preparatul în bucătăria proprie.
Nu intenţionez să trec la o alimentaţie vegetariană, însă sunt tare curioasă să aflu noi idei şi reţete de mâncăruri delicioase, care se pregătesc uşor. Mai ales acum că a venit primăvara, iar pieţele sunt pline de legume proaspete, de care ar fi păcat să nu profităm. Şi ce-mi place cel mai mult la astfel de evenimente este că pot să descopăr ingrediente mai necunoscute sau moduri inedite de asociere a alimentelor, aşa că abia aştept să particip la “bucătăreală”.
Pentru mai multe detalii despre eveniment şi înscrieri, intraţi pe pagina oficială “Bucătărim sănătos!”
Păstraţi-vă mintea deschisă, capul pe umeri şi… experimentaţi! 🙂
Aţi participat până acum la demonstraţii culinare şi seminarii de nutriţie? Dacă da, cum vi s-au părut?