A lua masa cu cineva drag, savurând mâncarea în timp ce porţi o conversaţie plăcută, este, pentru mine, una din micile bucurii ale vieţii. Dacă se întâmplă ca prânzul sau cina să aibă loc la un bistrou sau o terasă frumoasă, cu atât mai bine.
Răsfoind zilele trecute albumele virtuale cu poze, am dat peste tot felul de fotografii făcute de-a lungul timpului pe la tot felul de ceainării şi restaurante şi mi s-a făcut imediat poftă şi dor. Mi-am dat seama că toate aceste imagini au ceva în comun: sunt mâncăruri delicioase savurate pe-ndelete, în companii frumoase, alături de un pahar de vorbă, la taifas de planuri şi speranţe.
Ceai mentolat şi prăjitură în curtea cu verdeaţă de la Ceai la Vlaicu, plus mult chef de vorbă
Am redescoperit ceaiurile Kusmi la Voila Bistro, o terasă simpatică unde domneşte un rinocer mov. Tot aici am mâncat şi o lasagna de dovlecei cu salată şi am gustat dintr-un chec pufos cu mac şi lămâie.
Despre Casa Satya tot vreau să vă povestesc, dar nu ştiu cum se face că amân mereu. Deocamdată, doar un preview: supă-cremă de zucchini – foarte bună!
Restaurantul libanez Levantin are avantajul de a fi în buricul târgului, aşa că atunci când nu e chef de umblat prea mult, terasa de aici e perfectă pentru o şuetă şi ceva bun. Platoul ăsta mixt a fost pur şi simplu delicios şi foarte săţios, cu hummus, salată de vinete cu rodii, mentă, brânzică şi o salată mare.
Nu mă dau în vânt după bucătăria spaniolă, mi se pare cam greţoasă, dar creveţii ăştia de la Alioli au fost chiar buni, fierbinţi şi asezonaţi cu usturoi. O limonadă la sfârşitul mesei a mers la fix şi a şters urmele de prea mult ulei.
La restaurantul 1001 nopţi am ajuns datorită Ioanei, cu care am împărţit, la un prânz săţios, tot felul de bunătăţi. Cele şase mini-farfurii au fost golite cu succes, iar chifteluţele falafel au dispărut una câte una.
Tot de la Ioana am aflat despre un restaurant cu multe bunătăţi vegetariene şi raw vegan – Biofresh. Am savurat aici un pateu de smochine, o salată de năut şi o tartă raw cu fructe de pădure şi sos acrişor. Toate au fost delicioase!
Iar hummus, de data asta la Sharkia. V-am zis cât de mult îmi place năutul, nu? 😀
Weekendul la Cluj de anul trecut a fost tare frumos, mai ales că am descoperit şi un restaurant cu papa bun, Baracca. În imagine, un risotto cu ciuperci, mic, dar yummy.
Vizita la Muzeul Satului s-a lăsat şi cu o cină la restaurantul La barieră, unde am servit o salată de vinete cu roşii şi o supă de pui, într-un cadru rustic.
În centrul vechi, paşii şi pofta ne-au purtat La Delicii, unde ne-am desfătat cu o îngheţată de vanilie şi corcoduşe. Interesantă combinaţie, nu? 😀
O limonadă cu goji şi ghimbir la Fibrio, alături de o prăjitură cremoasă şi bună – Giovanni
La final, două deserturi “altfel”: un tiramisu descompus şi un dulce din ingrediente exotice.
Moooaamă, deci ai un fel de-a povesti despre mâncare… parcă-mi vine să mă așez la masă. Nu știu, pari așa tacticoasă și pasionată de degustare… Eu nu sunt atât de entuziasmată în ultima vreme, poate și fiindcă am o mare dezamăgire: n-am mâncat pizza bună (it’s my comfort food, și potrivită chiar la orice oră, și o mare pasiune de-a mea) în București.
Dealtfel sunt cam apucată, n-am răbdare să stau deasupra unei farfurii prea mult. Habar n-am de ce, dar mi se pare o pierdere de vreme. Un fost coleg de facultate râdea de mine fiindcă iau masa de parcă vin turcii.
Ah, nu, şi eu mănânc repede de obicei, mai ales dacă sunt singură. E o chestie pe care aş vrea să o schimb, nu e deloc ok. De-asta îmi place să iau masa cu cineva, mai o conversaţia, mai una-alta, nu îmi vine să înfulec totul dintr-o dată. Sunt relaxată şi savurez altfel mâncarea 🙂
Mie îmi place mult-mult pizza de la Fibrio, cu blat foarte subţire din făină integrală, legume şi pui 😉
Sanatatea este cel mai important lucru, iar ceea ce mancam, trebuie sa alegem cu mare grija.
Eu sunt mare gurmanda si iubesc preparatele neobisnuite. Imi place tot ce ne-ai prezentat desi nu sunt asa mare fan raw vegan, as incerca cu placere tiramisu descompus si platoul libanez!
Splendida mi s-a parut prezentarea acelei felii de chec! Un articol mega delicios … fug la bucatarie sa pregatesc prnazul 🙂
Mă bucur, Aliceee! Checul a fost tare bun, şi eu apreciez mâncărurile aranjate frumos. Platoul libanez ţi-ar plăcea cu siguranţă 😉
Sunt unele deserturi raw vegan delicioase, mai bune chiar decât cele obişnuite, însă am dat şi peste mâncăruri crude foarte greţoase. Însă în postarea asta am zis să păstrez doar bunătăţile 🙂
Cred ca merita din plin o vizita la fiecare din restaurantele mentionate. Le-am notat si cat de curand o sa le trec pragul 🙂
Merită, merită 🙂 Enjoy!