Câteva sfaturi pentru a evita pierderea vitaminelor din alimente:
- folosiţi produse foarte proaspete în locul alimentelor care au fost depozitate câteva zile
- dacă este posibil, cumpăraţi cât mai des legumele de la piaţă, de la un producător local
- folosiţi cât mai puţină apă cu putinţă la preparare (spălare, înmuiere)
- preferaţi fructele şi legumele crude (în afara cazurilor de intoleranţă digestivă)
- curăţaţi cât mai puţin din coajă şi nu le daţi prin răzătoare decât la nevoie
- evitaţi prepararea prelungită la temperatură înaltă. Gătiţi produsele la temperatură scăzută şi, mai ales, la abur slab (în special pentru legume)
- evitaţi să ţineţi multă vreme mâncarea la încălzit
- păstraţi apa de fierbere a legumelor pentru a face o supă; conţine vitamine hidrosolubile
- reduceţi cantităţile, dar alegeţi calitatea, preferând de exemplu produsele de cultură biologică; costurile sunt aproape aceleaşi
- produsele congelate sunt mai bogate în vitamine decât conservele
- nu expuneţi laptele la lumină
Sursa: “Mănânc, slăbesc şi mă menţin” – Michel Montignac
—–
Dacă ţi-a plăcut acest articol şi crezi că poate fi util şi altora, dă un like & share pe Facebook 😉
—–
Pingback: CAPSUNILE SI PROPRIETATILE LOR ANTICANCERIGENE | Lucy Visinescu's Blog