Dimineţi leneşe de vacanţă

1 Mai, Paştele şi vacanţa prelungită au făcut vâlvă mare şi anul ăsta. Ştirile despre detoxifiere, dietele după sărbători, ce facem de Paşte, cum s-au distrat românii şi alte informaţii inutile deja „clasice” au curs fără întrerupere pe mai toate ecranele, iar urările de bine au umplut pereţii Facebook-ului. Cu căţel, cu purcel, lumea s-a mobilizat din timp să petreacă, într-o atmosferă mai mult sau mai puţin creştinească. Unii au ales să meargă la iarbă verde sau la mare, în timp ce alţii au profitat de concediu pentru a recupera puţin somn şi linişte. Partea bună este că oraşul a fost calm, împăcat, iar străzile au avut timp să respire şi ele un pic.

Cum eu am sărbătorit deja Paştele în urmă cu vreo lună, acum m-am relaxat total şi am trecut detaşată de vâltoarea de ouă roşii, vacanţe la mare şi mici. Am ajuns la o mică reuniune de familie, la Brăila, oraş pe care mi-l aminteam din vacanţele de vară ca fiind mai colorat şi mai proaspăt decât cum l-am găsit. În schimb, am aflat că trenurile pot să ajungă la timp şi mi s-a confirmat faptul că o carte poate face orice drum mai plăcut.

Au fost nişte zile simple, în care timpul s-a târât leneş, iar de pe biroul meu au lipsit listele cu „to do”. Ultimele dimineţi le-am întâmpinat acasă, cu un ceai cald, alături de cozonac cu nucă făcut de mamaia, în tihnă şi fără lucruri urgente de făcut. Doar eu şi ziua întreagă înainte.

cozonac-si-ceai

Acum însă mi se pare că timpul şi-a luat deodată picioarele la spinare şi a început să fugă din nou, cu viteza vântului. Aşa că mi-am propus ca ziua de azi să fie una plină, cu multă energie şi un mare „mulţumesc” pentru tot ceea ce sunt şi am.

PS: Încă n-am terminat de povestit vacanţa din Toscana, zilele următoare revin cu continuarea 😀

PSS: Dacă nu aţi văzut încă delicioasele reţete cu orez, vă invit aici să le savuraţi.

10 thoughts on “Dimineţi leneşe de vacanţă

  1. Andra :)

   Da, chiar a fost o vacanţă pe cinste! Sper că şi tu te-ai distrat, odihnit şi simţit bine 🙂

   Pe listele cu “to do” scriu chestiile de cumpărat sau de făcut, locuri şi ore la care mă văd cu prietenii sau chiar mini-programe, dacă sunt zile mai aglomerate – prefer să le pun pe hârtie decât să-mi încarc mintea cu ele 🙂

   Reply
 1. Bia

  Foarte fain, pana in ziua de Paste a fost destul de linistit și la mine, adica am mers acasa la Ineu… Ziua de Paste și a doua zi au fost foarte alerte cu vizite peste vizite și oameni de vazut, dar a fost tare frumos! E bine ca ai unde sa te intorci atunci cand pleci 🙂 Din pacate ieri am fost obosita moarta si tot ce imi doream ar fi fost un ceai caldut (fara cozonac ca m-am indopat destul de Sarbatori), dar nici pe ala parca nu am avut vlaga sa-l fac.
  Azi sunt mai bine si mai “gata de treaba”, pe cand imi voi intra in ritm se va termina saptamana :))
  Ma bucur ca ai avut parte de zile linistite :*

  Reply
  1. Andra :)

   Şi eu simt la fel, e tare liniştitor să ai un loc unde să te întorci şi unde să te simţi în largul tău, mai ales după ceva agitaţie. Un Paşte care îmbină calmul cu întâlnirile cu oamenii dragi cred că e ideal 🙂
   Ah, dacă ştiam te serveam eu cu un ceai bun, fie şi virtual 😉
   Păi îţi intri în ritm pentru weekend, mie mi se pare perfect! Spor :*

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.