Câteva surse de bunătăți la prețuri convenabile

De unde fac cumpărături când vine vorba de mâncare?

De obicei din hipermarketuri, ocazional și de prin Mega Image-uri, dar apelez și la alte magazine fizice și online. Am făcut o listă cu câteva dintre ele, cu belșug de bunătăți și prețuri mai accesibile.

alimente la preturi bune

Dried Fruits

Dacă ar fi să aleg un singur magazin pentru aprovizionarea cu alimente de bază, driedfruits.ro ar fi acela.

Driedfruits are prețuri convenabile și produse extrem de variate. În loc să cumpăr din supermarket sau de la un plafar cu țârâita, în punguțe mici, prefer să fac o comandă  mai mare periodic. La Dried Fruis au semințe de chia, linte, hrișcă, mei, quinoa, cacao, tahini, făină de migdale, lapte vegetal, fructe uscate și nuci etc., dar și chestii mai obișnuite, gen paste, biscuiți, cafea, miere, dulcețuri, ulei etc. 

Piața Obor

Cunoscut și ca “Raiul pe pământ” (nu doar pentru iubitorii de mici :D), Oborul mi se pare un loc de poveste, cu toate că nu ajung atât de des pe cât mi-aș dori.

E printre cele mai ieftine piețe din București, iar dacă ai posibilitatea să ajungi în timpul săptămânii, pe la prânz, eviți și aglomerația. Pe lângă tarabele cu fructe și legume ce-ți lasă gura apă, în Complexul Obor sunt multe băcănii cu brânzeturi, carne, nuci și fructe uscate, dulciuri etc. (nu mă refer doar la hală, unde găsiți și o tonă de mărunțișuri și plasticării, ci la zona de la etaj, de deasupra pieței).

Pont: La Plantini, fosta Farmacia cu Plante, au o grămadă de bunătăți, iar fetele sunt drăguțe și vă ajută cu recomandări.

Orient Bazar

Dacă tot am vorbit de Obor, să menționez și un magazin fain de aici: Orient Bazar. Există și în varianta online: www.orientbazar.ro. De la magazinul fizic Orient Bazar puteți cumpăra vrac, aducându-vă pungi și sacoșe de acasă, pentru cumpărături eco-friendly. În afară de Obor, mai găsiți un magazin Orient Bazar și în Piața Crângași.

Kaufland

fulgi de ovaz kauflandPe lângă multe alte cumpărături, de la Kaufland iau mereu… fulgi de ovăz. Marca lor proprie costă doar 1,79 lei/ punga de 500 g (fulgi de ovăz fini, mărunți) sau 1,99 lei/ punga de 500 g (fulgi de ovăz mai mari).

E cel mai mic preț pe care l-am văzut ever la fulgii de ovăz (față de 4-5 lei la alte branduri), plus că sunt foarte buni.

De ce atâta agitație? Pentru că, în cazul meu, fulgi de ovăz + cacao + iaurt = biiiig love. Mănânc asta cam în fiecare zi la micul dejun și nu cred că o să mă satur vreodată!

My protein

Să trecem la chestii mai fancy. Pe Myprotein.ro au frecvent reduceri/ oferte, iar prețurile devin foarte bune. Nu sunt fan pudre proteice sau alte prafuri sportive, dar untul de arahide crunchy de la ei este diviiiin! Are NUMAI arahide, fără zahăr sau ulei sau alte minuni. În mod obișnuit, o cutie de 1 kg costă 49 lei, dar am prins promoții de tipul 2 cutii la preț de 1 + transportul (dacă nu cumperi de minim 325 lei) sau reducere 20-30% la toată comanda etc.

Ok, recunosc, nu cumpăr atât de des acest minunat unt de arahide pentru că sunt în stare să mănânc toată cutia în câteva zile :)) Și nu glumesc deloc. Însă și când îl iau…

Plafar Farmacia Tei

Pe lângă celebra și aglomerata farmacie Tei, unde cozile la medicamente se aseamănă cu cele din trafic, plafarul Tei are o mulțime de produse alimentare, sportive, cosmetice și de igienă la prețuri foarte bune, mult mai mici față de alte magazine naturiste, fie ele și online. Îmi vin în minte pe moment batoanele cu semințe de cânepă Canah, care aici costă 7 lei, față de 8-9 lei în alte părți.


Îmi place să cumpăr alimente de bază, pe care să le gătesc eu de la zero. Sigur, nu ocolesc congelatele și conservele simple, însă mă țin departe de semipreparate, sosuri, baze pentru mâncăruri și alte minunății cu ingrediente adesea dubioase.

Și hai să atașez și alimentele pe care le cumpăr frecvent, cumva de bază pentru mine, pe lângă fructe, legume, lactate și ouă (Da, da, mănânc și carne, dar nu atât de des).

 • Năut
 • Linte verde și roșie
 • Quinoa
 • Hrișcă
 • Fasole
 • Semințe de cânepă decorticate
 • Cacao
 • Cous-cous
 • Orez integral sau basmati
 • Paste integrale
 • Ocazional: nuci și fructe uscate, tahini, fulgi de cocos, semințe de chia, condimente, ulei de cocos

2 thoughts on “Câteva surse de bunătăți la prețuri convenabile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.