Locuri cool unde să iei prânzul în București

Pentru că în ultima vreme am explorat câteva locuri hipsterești și simpatice în București, am zis să și scriu despre ele, în caz că sunteți în căutarea unui bistrou mai special pentru a lua prânzul, în timpul săptămânii sau în weekend.

Pio Bistro

Duminică la prânz, când am ajuns la Pio Bistro, am găsit multe farfurii frumoase pe mese și voie bună plutind în aer, la terasă și înăuntru, la etaj.

Când te uiți pe fereastră, peisajul care se vede în stradă nu e cel mai îmbietor; noroc cu interiorul cozy. Mi-am mutat privirea de pe geam în farfurii, unde, din fericire, am avut ce admira.

matcha pancakes pio bistro

Am fost inspirată cu alegerea mea – Chicken Tandoori, adică frigărui de pui condimentat, pe un pat de salată, mini-lipii unse cu sos de roșii și câteva rondele de ceapă. Bun de tot! (salivez și acum…) 

pio bistro meniu

Celebrele Matcha Pancakes le-am împărțit în 3, cu my parteners in crime lunch, și le-am mâncat în compania multor “mmmm-uri” de încântare. Clătitele sunt pufoase și se potrivesc bine cu sosul fin, cremos, cu fisticul, căpșunile și feliile subțiri de ananas. Sosul adiacent l-am omis, mi s-a părut prea dulce. Gustul de matcha nu se simte foarte tare și îndrăznesc să zic că ăsta e un lucru bun 😀 (pentru cei care au băut ceai matcha, deci știu cam ce gust are)

pio bistro desert

pio bistro dorobanti pio bistro interior

Chelnerița a fost zâmbitoare, iar per total locul mi s-a părut foarte potrivit pentru o ieșire de răsfăț de weekend.

Adresă Pio Bistro: str. Puțul lui Zamfir 2, București

https://www.facebook.com/piobistro/


Alt Shift

O zic din prima: Alt Shift m-a impresionat plăcut prin mâncare. A fost greu să mă decid, pentru că meniul conține multe preparate ce sună apetisant după descriere. Am poftit la ceva picant, mai exact un fajitas de pui cu iaurt răcoritor, care a fost delicios. N-a fost mai prejos nici supa cremă de brânză, pe care am gustat-o de la Ioana și pateul de ficat cu gust… de ficat.

Porțiile de paste pe care le-am văzut pe la mese erau u-ri-a-șe! Nu cred că am mai găsit pe undeva porții atât de generoase. Partea bună e că dacă nu poți mânca totul, merge luat la pachet. Nu m-am uitat atent după prize, dar camera-separeu unde am stat cred că e bună pentru o zi de lucru Out of office cu echipa. Am zis de mâncarea bună? 😛

Adresă Alt Shift: str. Constantin Mille 4, București

https://www.facebook.com/altshiftpub


Trofic

La Trofic am ajuns în timpul săptămânii și, cu toate că are doar câteva mese, ne-am strecurat înăuntru, cu poftă de ceva bun la ora prânzului.

Trofic e un fel de cafenea-bistro, unde poți înhăța ceva pe fugă – o cafea bună, un sandviș, un desert – sau poți să le servești în tihnă la fața locului. Scăunelele de-o șchioapă și mobilierul minimalist-urban lasă spațiul aerisit și luminos.

trofic food

salata cu halloumi trofic food

În meniul la fel de mic am găsit ceva fix pe gustul meu: o salată dulce-sărată cu halloumi. Am văzut că de curând și-au schimbat lista cu bucate, așa că merită să aruncați o privire și pe pagina lor de Facebook, să vedeți ce vă așteaptă.

Oamenii de acolo sunt amabili, mâncarea e bună, deci o vizită la Trofic merge de minune ca pauză de revitalizare într-o zi aglomerată.

Adresă Trofic: str. Ion Brezoianu 29, București

https://www.facebook.com/TroficFood/


Evident, lista e luuungă, mai găsiți locuri faine din București și în acest articol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.