Recomandări cu zambet (2)

turmeric latte

#run

Pentru alergătorii pasionați: s-au deschis înscrierile la , competiția de anduranță de la Timișoara. La ediția de anul acesta sunt două premiere – cursa de 6 ore Individual și cea de 72 ore Individual, pe lângă cele de 12 ore Individual, 24 ore Individual, 48 ore Individual și 12 ore Ștafetă. Impresiile mele de la participarea din 2017 le găsești aici. PS: Cursa e și o ocazie bună să vizitezi Timișoara (dacă n-ai făcut-o deja sau nu locuiești acolo).

#event

Gata să vă faceți rezerve de energie, inspirație și bunătăți la început de an? 🙂 Pe 27 și 28 ianuarie 2018, la Casa Universitarilor din București (zona Piața Romană) are loc o nouă ediție Agenda Bio, eveniment despre un stil de viață sănătos și armonios, la trup și la suflet. Ne așteaptă un târg cu zeci de produse naturale și bio, zonă cu mâncare vegetariană, seminarii de dezvoltare și clase de yoga. Despre o ediție din toamnă a târgului am scris în acest articol

Agenda_bio_ianuarie_2018

#book

Am ochit cartea “La marginea apei” de Sara Gruen la o vizită prin Cărturești și m-a atras de cum am citit descrierea intrigii pe copertă (tare utile descrierile astea, dacă sunt realiste). Norocul meu a fost că un Moș Crăciun bun și drag mi-a adus-o în dar :). Mi-a plăcut cum autoarea țese povestea și adaugă suspansul picătură cu picătură, chiar dacă finalul nu e prea impresionant. Dacă îți plac cărțile scrise de Kate Morton, de exemplu, sunt șanse mari să te încânte și acest roman. 

#drink

Îl aveam de mult timp pe foodie-wishlist-ul meu, iar de curând am avut ocazia să-l încerc (ce bine e să ai prieteni care să-ți cunoască gusturile:)). Și WOW! a fost geniaaaal! Vorbesc despre Latte Turmeric cu vanilie de la Sonnentor, un mix de mirodenii numai bun de dizolvat în lapte cald (obișnuit sau vegetal) și de savurat cu poftă. Conține turmeric, scorțișoară, cacao, ghimbir, vanilie, lemn dulce și piper negru. Deși nu are zahăr, băutura rezultată este dulceagă și aromată, iar iubitorii de turmeric (curcuma) cred eu că vor fi încântați de gust.

latte turmeric sonnentor

#food

Iubesc toate fructele, însă recunosc că nu prea le variez, cel mai des mănânc mere sau grepfrut roșu. De curând am descoperit ceva nou: kaki (persimmon), un fruct exotic dulce și bun, cu o coajă portocalie. Am senzația că are un gust similar cu o pară-caisă-piersică. Se mănâncă inclusiv coaja și nu are un cotor, ci doar o porțiune mai tare în zona frunzelor. Yummm! E cam scump (aprox. 2,5 lei/ bucata), însă pentru un răsfăț ocazional merită.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.