10 activități relaxante pentru acasă

Ai ceva timp liber la dispoziție, dar fie că plouă, e ger sau caniculă, nu-ți vine să ieși afară din casă. Nu-i nimic! Refugiază-te în confortul propriei locuințe și petrece-ți timpul cu activități plăcute. Pe lângă clasicele citit, ascultat muzică sau văzut un film, am făcut o listă cu idei relaxante pentru astfel de situații; unele sunt fun, altele de-a dreptul pragmatice și sper să te inspire. Te invit să-mi spui și ideile tale, într-un comentariu.

idei activitati relaxante pentru acasa

Picnic indoor

Cum poți transforma o masă obișnuită într-o experiență inedită? Pune o pătură moale pe jos, în casă, și servește felurile de mâncare în cel mai relaxat stil, ca la un picnic. E o idee bună în special dacă ai mai mulți invitați și nu suficiente scaune/ locuri la masă. Ca să duci ideea mai departe, poți să propui un picnic fără tacâmuri, dacă ai și preparate care pot fi mâncate așa.

Online Room Escape

Deși jocurile de tip room escape s-au înmulțit în București (vezi în acest articol o listă), îți poți testa răbdarea, creativitatea și agerimea printr-un room escape online, după aceeași rețetă challenging: te afli închis într-o cameră și trebuie să evadezi folosind diferite indicii. La o simplă căutare pe Google găsești mii de astfel de jocuri, cu design și teme extrem de variate. Te avertizez… creează dependență de nici nu-ți vine să crezi :)) 

Organizare

O idee inspirată de Marie Kondo:

  1. Alege o categorie de obiecte (cărți, decorațiuni, genți, încălțăminte etc.).
  2. Strânge într-o cameră TOATE elementele pe care le deții din categoria respectivă.
  3. Ia fiecare obiect în mână și vezi care îți aduce bucurie și merită păstrat. Restul, donează-le sau aruncă-le.
  4. Găsești un spațiu potrivit pentru ce ai ales să păstrezi, de preferat într-o singură zonă a locuinței.

Câteva sugestii de organizare găsești în articolele de aici.

Cadouri pentru prieteni

Indiferent că e vorbaa de sărbători, aniversări sau onomastice, gândește-te la idei de cadouri pentru oamenii dragi și fă un mic research să vezi de unde le poți achiziționa. Așa vei putea profita de perioadele de reduceri (gen Black Friday) și vei ști exact ce să cumperi. Dacă ai deja în minte anumite lucruri, le poți cumpăra pe parcurs, când le găsești la un preț bun sau sunt mai la îndemână. Nu aștepta până pe ultima sută de metri ca să iei cadouri, mai ales dacă urmează perioada sărbătorilor, când aglomerația poate fi obositoare, iar prețurile – mai ridicate.

Apropo, asigură-te că ai o aplicație sau un sistem (în Excel, de exemplu) în care ții evidența zilelor de naștere ale prietenilor, rudelor și colegilor. Nu te baza pe Facebook, nu toate persoanele au trecută data nașterii publică 🙂

Home fitness fără echipament

Scuza „Nu am timp de sală” nu te ajută să te menții în formă. Partea bună e că poți să te antrenezi și acasă, cu un pic de bunăvoință. Pe net găsești o mulțime de exerciții și programe de fitness, unele de făcut chiar pe canapea, fără să ai nevoie de echipamente complicate sau aparate de sală. Încearcă un search pe Youtube cu “fitness at home no equipment” sau “home workout”, “pilates workout” etc., în funcție de preferințe. Pentru yoga, îți recomand Yoga with Adriene. Poți personaliza căutarea cu nivelul tău – begginer, advanced etc. Nu exagera dacă nu ai antrenament, începe cu ceva ușor!

Liste

Listele sunt o modalitate simpatică de a petrece plăcut o bucată de timp și de a-ți pune ordine în gânduri, în același timp. Alege câteva subiecte constructive, pozitive și lasă-ți imaginația la joacă. De exemplu, poți face liste cu:

  • Lucrurile care îți aduc bucurie
  • Calitățile pe care le admiri cel mai mult la tine/ la cineva drag
  • Motive de recunoștință
  • Amintiri amuzante din copilărie
  • Locuri unde ți-ai dori să ajungi
  • Idei de afaceri pe care ai putea să le dezvolți
  • Ce vrei să înveți în perioada următoare

Mai multă inspirație, aici.

ciocolata-simon-coll-si-planuri-de-vacanta

Shopping în dulapul tău

Când a fost ultima dată când ți-ai probat hainele din garderobă? Scoate-le la lumină, încearcă-le pe fiecare, vezi cum te simți în ele și dacă îți (mai) vin. Posibil să găsești unele care au nevoie de îmbunătățiri/ modificări, să dai peste piese vestimentare de care aproape uitasei ori să descoperi noi moduri de a le combina. Dacă-ți plac, reintrodu-le în “circuitul purtării”, dacă nu, debarasează-te de ele. 

Automasaj

Chiar dacă nu ai studii sau cunoștințe aprofundate, poți încerca câteva tehnici de automasaj inspirându-te dintr-o carte sau de pe Youtube.

Online detox

La prima vedere nu pare o activitate relaxantă, dar s-ar putea să descoperi pe parcurs că are proprietăți terapeutice, cum mi s-a întâmplat mie. Am scris mai multe în articolul Tech & online detox – de ce și cum să-ți organizezi spațiul virtual.

Do nothing

Am lăsat la urmă cea mai simplă și complicată activitate, în același timp. Alocă-ți timp să fii doar tu cu tine, într-o meditație în care te detașezi și îți lași gândurile să curgă fără să le judeci. Personal, mi se pare foarte dificil, însă dacă ai răbdare și vrei să-ți dezvolți latura zen, go for it!

Gata, acum aștept și ideile voastre 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.