Relaxare, calm, conştientizare

Pentru mine, a sta locului câteva minute înseamnă un adevărat exerciţiu de voinţă. Mi-e greu să stau liniştită şi nu mă încântă ideea de a nu auzi zgomote şi a îndura tăcerea. Cum exerciţiul cu Do nothing for 2 minutes nu prea mi-a reuşit, am zis să încerc o metodă de relaxare ghidată, cu ajutorul Calm.com, un site care îşi propune să aducă puţină relaxare în programele noastre agitate.

După ce aţi ales peisajul care vă inspiră, nu trebuie decât să vă aşezaţi comod pe un scaun, să închideţi ochii şi vă relaxaţi, ghidaţi de o voce care vă ajută să fiţi mai conştienţi de corpul vostru.

Recomand varianta de 10 minute, fără muzică, doar cu ghidarea şi sunetele naturale care se aud în funcţie de peisajul selectat.

(click pe imagine – link-ul se va deschide în altă fereastră)

calm

4 thoughts on “Relaxare, calm, conştientizare

  1. Anca M

    Ce interesant! Il voi incerca!
    Eu am invatat un exercitiu de relaxare prin respiratie, care are un efect foarte bun. Inspiri in abdomen, in trei timpi, expiri in sase. Iti lasi gandurile aiurea, nu te gandesti la nimic. Dupa cateva minute ai sa intri intr-o stare de calm si detasare deosebite.

    Reply
    1. Andra :)

      Pentru mine respiratia e partea cea mai dificila, am senzatia ca daca incerc sa o controlez nu pot sa ma relaxez.
      Am auzit si eu ca e bine sa respiri in abdomen, mai ales la exercitiile yoga – daca nu ma insel. Problema e ca pana te obisnuiesti e foarte obositor, pe mine m-a cam luat cu ameteala. Dar banuiesc ca tine de practica 🙂 Multumesc de recomandare!

      Reply
  2. Silving

    Hm, ma relaxez cred de 1oo de ori mai mult afara in gradina mea, decat in fata computerului.Zau asa, asta mai lipsea :D. Mie prin definitie computerul mi se pare obositor si nici nu se poate compara cu o gura de aer, orice ar fi.

    Reply
    1. Andra :)

      Dap, ai pus punctul pe I. Nimic nu se compara cu relaxarea in mijlocul naturii in aer liber. Din ce am dedus eu, clipul asta este pentru cei care stau la birou sau acasa si le e greu sa ajunga fizic intr-un loc relaxant. Iar uneori ajuta si cate un video de genul asta, in lipsa de altceva.

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.