O mâncărică foarte simplu de făcut, cu un gust exotic, inedit. Am văzut rețeta de curry cu linte și năut într-un clip pe Youtube și mi-a sunat tare bine, așa că mi-am procurat ingredientele și m-am pus pe treabă. Paranteză: până m-am hotărât să fac eu mâncarea, mi-am dat seama că nu mai am năut, așa că am făcut varianta simplificată, doar cu linte.
Știu, aspectul nu e cine știe ce, dar pe cuvânt că gustul e delicios!
Am fost atât de entuziasmată de cum a ieșit, că n-am stat pe gânduri să postez despre ea, deși pentru unii combinația ar putea părea cel puțin ciudată. E o mâncare mai consistentă, foarte potrivită pentru toamnă și iarnă, ca să te încălzească.
Ingrediente
- 400 g linte verde
- 400 ml lapte de cocos
- 2 cepe
- Mix condimente (eu am avut un Marrakesh de inspirație marocană de la Magazinul de Mirodenii, via Mega Image, cu ghimbir, chimion, turmeric, piper negru, piper alb)
- Sare
- Apă
Am fiert lintea în apă cu sare până când s-a înmuiat, apoi am adăugat cepele tocate și am lăsat mâncarea să mai fiarbă. Am turnat laptele de cocos, iar spre final am pus aproape o lingură de condimente.
Aroma este deosebită, m-am abținut cu greu să n-o mănânc pe toată dintr-un foc. Laptele de cocos și condimentele fac o echipă yummy de tot.
O variantă mai elaborată a rețetei, cu mai multe ingrediente și probabil mai aromată găsiți aici. Mie și cea simplă mi s-a părut foarte gustoasă, însă m-ar tenta să încerc și un curry pe bune 🙂
Hmmm… trebuie ca e foarte bun! Desi laptele de cocos ma inspira mai ales pentru deserturi, adica fulgi de ovaz sau melcisori sau fidea sau orez cu lapte, scortisoara, vanilie sau coaja de portocala! 🙂
Doar am citit ce ai scris și deja mi s-a făcut poftă și de desert :)) O să mai experimentez rețete cu laptele de cocos, e mai versatil decât aș fi crezut la prima vedere.