2 ani de Băcănia ROD

Știți grămăjoarele de pietre în echilibru folosite ca simbol pentru zen? Ei bine, așa sunt pentru mine borcanele cu delicatese de la Băcănia ROD, unde m-am reîntors în weekend pentru o degustare aniversară. Micul magazin face 2 ani de când și-a deschis porțile pe str. Mendeleev, ocazie cu care am admirat din nou recipientele aranjate pe rafturi într-un echilibru perfect, alintate de lumina caldă.

degustare-bacania-rod-2-ani

Când am ajuns la Băcănia ROD, petrecerea era în toi. E incredibil cum un spațiu așa de mic poate găzdui atât de multe persoane și experiențe. Pe masa înaltă stăteau expuse platouri cu brânzeturi, borcănașe cu dulcețuri, cozonac ciufulit, cu muultă cacao și nucă, și alte bunătăți de-ți plouă-n gură. Copiii deja țopăiau cu entuziasm prin fața rafturilor. 

Cât am stat pe-acolo, prin fața vitrinelor și rafturilor cu bunătăți s-au perindat mulți clienți curioși și poficioși, cărora le-a înflorit zâmbetul pe buze când au testat din cele expuse. Și eu printre ei, desigur.

degustare-bacanie-piata-amzei bacania-ROD-2-ani

Am încercat în premieră dulcețurile de struguri și de merișoare, care au făcut pereche bună cu brânzeturile și nucile. În amintirea verii, m-am răsfățat și cu puțină dulceață de caise și de piersici. Ah, și cornulețele cu magiun! Fragede și bune, însă dacă ar trebui să aleg, cozonacul câștigă detașat concursul deserturilor de la băcănie.
bacania-ROD-bucurest cozonac-bun-bacania-ROD dulceata-si-ardei-bacania-ROD miere-bacania-ROD vinete-si-ardei-bacania-ROD dovlecei-bacania-RODAm admirat pulpițele apetisante de vinete, ardei și dovlecei, puse la păstrat pentru iarnă, alături de borcanele cu miere aurie. Plus o cutie gata de făcut cadou, pentru amatorii de picanterii: vin roșu, dulceață de ardei iute, ardei iute tocat și chilli în oțet. Mai spicy de atât…. 😀

vin-si-picanterii-bacania-ROD

Pe perete am observat un manifesto ce sintetizează ideea de SLOW. Nu-l mai văzusem până atunci, dar mi-a plăcut tare mult mesajul.

SLOW is a revolution, an alternative to our obsession with speed. You see more when you take things a little slower, like you notice every detail when a film is shown is slow motion. SLOW can manifest itself in any design, object, space or image that encourages a promotion of local artisans.

slow-food-manifesto

Am plecat de la Băcănia ROD cu o brânză cu trufe – preferata mea, care așteaptă să fie mâncată cu poftă alături de o omletă cu legume. M-am plimbat cu bucurie prin zona zumzăindă de veselie, animată de cafeneaua M60 și de micul târg cu bunătăți din Piața Amzei. O zi pefectă de sâmbătă, cu soare blând de toamnă, tocmai cât să ne facem provizii pentru iarnă 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.