Arome, cafeneaua galbenă cu chef de lucru și joacă

UPDATE iunie 2017: Arome s-a mutat pe str. Luigi Cazzavillan, nr. 25. Detalii, în acest articol.

Ce mod mai bun de a începe săptămâna, dacă nu cu o ieșire într-un loc fain, urmat de o plimbare prin ploaia de toamnă? Așa a fost pentru mine săptămâna asta, când am rezistat impulsului de a lucra seara și, în schimb, am dat o fugă până la AROME, cafeneaua de pe str. Ion Câmpineanu despre care auzisem că e perfectă pentru relaxare și răsfăț.

arome-cafenea-poze

Când intri pe ușile de sticlă, având de-o parte și de alta pernuțe colorate, te trezești într-o cameră luminoasă, simplă, cu mese și scaune ce te îmbie să iei loc. În capăt se află barul și, la prima vedere, ai zice că asta e totul – o cafenea-vitrină urban style, dar foarte micuță. De fapt, un șir periculos de scări galbene, lângă bar, te conduc la subsol, unde se află o a doua cameră. 

Am pășit cu atenție pe treptele extrem de înguste, dar bine definite cu buline negre, și am ajuns într-un loc amenajat cozy, în galben, alb și albastru, decorat cu ghivece de verdeață. Piesele de rezistență: două leagăne de lemn aninând de grinzile din tavan, care dau un aspect jucăuș. Nu e nici această cameră prea mare, dar spațiul e bine fructificat cu ajutorul mobilierului prietenos (trăiască Ikea!). Am aflat între timp că, de fapt, mobilierul (cu excepția scaunelor de la masa mare și a tabureților din camera de sus, care într-adevăr sunt de la Ikea) a fost proiectat de arhitecți și realizat special pentru Arome.

cafenea-arome

meniu-cafenea-arome

arome-bucuresti

arome leagane-arome

Nu există ferestre, ci doar o margine de sticlă care dă fix la intrarea de sus. Totuși, lumina e foarte caldă, plus că poți aprinde doar o parte din becuri dacă vrei o atmosferă romantică.

Ajunsă aici, m-am așezat într-un colț tapetat de pernuțe, iar după ce m-am făcut comodă am urcat să-mi iau ceva bun – comanda și plata se fac doar la bar. Meniul de la Arome, o parte crestat pe lemn, o parte scris pe tablă, include băuturi și câteva gustări yummy: supe, salate, sandvișuri, deserturi etc. De pe bar, din recipiente transparente, fac cu ochiul biscuiți apetisanți. Eu m-am lăsat sedusă de o supă-cremă de vinete, pentru că nu-mi amintesc să mai fi încercat așa ceva, alături de un ceai alb, parfumat. O parte din bunătățile AROMatE le puteți admira pe Facebook, dar eu zic că cel mai bine mergeți la fața locului, să le încercați pe propriile papile.

supa-cafenea-arome arome-locuri-faine-in-bucuresti bunatati-arome

Am avut surpriza plăcută să primesc din partea casei apă infuzată, cu aromă fructată, frumos pusă în valoare într-o sticlă și ea în ton cu locul. Mi-a plăcut mult grija pentru detalii a celor de la Arome, iar supa a fost într-adevăr neașteptată, cu gustul tipic ușor înțepător al vinetelor, stins de o linguriță de iaurt. Pentru amatorii de bere, există și sortimentul de ghimbir 🙂

Cafeneaua Arome e un loc minunat pentru întâlniri cu prietenii și stat la taclale, însă am văzut și ceva laptopuri la mesele de sus, semn că se și lucrează. Până la urmă, aromele de voie bună, prietenie, plăcere, acompaniate de zâmbete, fac cadrul perfect pentru ca joaca și munca să meargă mână în mână.

Arome

Adresă: Str. Ion Câmpineanu, nr. 22 (aproape de intersecția cu Calea Victoriei)

Facebook: www.facebook.com/aromesisunete

2 thoughts on “Arome, cafeneaua galbenă cu chef de lucru și joacă

  1. Silvia

    Buna!
    Am citit cu placere review-ul tau si ma bucur ca spatiul ti-a lasat aceasta impresie. Trebuie totusi sa mentionez ca mobilierul (cu exceptia scaunelor de la masa mare din camera de sus si a taburetilor – tot din camera de sus, care intr-adevar sunt de la Ikea) a fost proiectat de arhitecti si realizat special pentru Arome. Daca ai putea reveni asupra pasajului respectiv din articol, ar fi minunat!

    O seara frumoasa!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.