Frunze galbene şi plăceri de octombrie

În fiecare lună strâng tot felul de momente plăcute. Unele sunt încapsulate în imagini, “îndosariate” şi păstrate cu grijă, în timp ce altele îşi iau zborul din memorie asemenea unor fluturi. Pe lângă ce am povestit deja în postările de pe blog, în acest octombrie au mai fost şi alte clipe dragi pe care le-am fotografiat şi pus bine în suflet. Câteva din ele:

O supă cremă de legume gustoasă şi uriaşă (14 lei) savurată la Pukka Tukka, restaurantul cu produse bio din Piaţa Amzei. Locul e foarte micuţ, dar primitor, iar în ziua aceea, la prânz, soarele flirta cu geamul, aşa că m-am bucurat de căldură şi lumină pe placul inimii. O carte cumpărată de la Kilipirim. Mi-era tare dor de citit ceva fain!

supa-crema-de-legume-la-pukka-food

Pe bicicletă la Comana, prin noroi şi un covor de frunze. Plus multă linişte. O gustare cu roşii cherry, humus la cutie, caşcaval, nuci şi crănţăneli cu chimen şi seminţe.

cu bicicleta in padure la comana

Ceaiuri aromate de la d’Oro Tea. Savurate mai ales dimineaţa, alături de laptop şi muncă.

ceaiuri-magazin-online-d-oro-tea

Artfooly, galeria cu artă savuroasă, a împlinit un an şi s-a mutat în casă nouă, pe str. General Berthelot nr. 46. La petrecere a fost atmosferă veselă, cu strălucire şi culori.

1 an de artfooly galerie de arta

Conversaţie plăcută şi cină la un restaurant de cartier fără pretenţii. Da, chiar şi în astfel de locuri găseşti mâncare delicioasă. Cel puţin aşa a fost salata mea.

cina-cu-salata-si-supa

La Ploieşti. Muzeul Ceasului era închis, în renovare, aşa că doar m-am plimbat prin centru şi pe bulevardul Castanilor.

ploiesti muzeul ceasului

Pentru ultima amintire nu am o imagine, însă merită cu siguranţă să fie menţionată aici. E vorba despre o vizită în Piranha, după un car de ani în care n-am dat pe-acolo. Nostalgie. Nu s-au schimbat prea multe. Salata grecească a fost minunată, nu-mi aminteam să aibă mâncare aşa bună. A mers perfect după semimaratonul lejer din Poli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.