Galeria Artfooly, o felie delicioasă de artă în Bucureşti

Săptămâna trecută am avut parte de o surpriză dulce: Anca mi-a trimis o invitaţie inedită la deschiderea Galeriei de Artă Artfoolyo prăjiturică simpatică, personalizată special pentru această ocazie. Mi-au plăcut mult numele şi logo-ul năstruşnic, diferite de imaginea pe care o aveam eu despre galeriile de artă.

 invitatie-vernisaj-artfooly

După ce am savurat invitaţia, la propriu şi la figurat :D, mi-am notat în agendă evenimentul, iar miercuri, pe 8 octombrie, m-am îndreptat spre Palatul Ştirbei de pe Calea Victoriei, unde se află galeria, alături de Ioana.

Galeria Artfooly a fost inaugurată prin vernisajul expoziţiei de pictură şi sculptură „Tango Diagonal au chocolat”, cu lucrări ale artiştilor plastici Arina Gheorghiţă şi Cristian Orza.

galeria-Artfooly-vernisaj

Am fost întâmpinate de Anca zâmbitoare şi m-am bucurat să fac cunoştinţă cu ea în lumea reală, după multe conversaţii în online. Expoziţia era încă în aşteptare, însă se strânsese deja lume şi atmosfera animată mi-a sporit curiozitatea. Am admirat printre umbre lucrările, iar când s-a făcut lumină-lumină am putut desluşi mai bine culorile vii şi contururile îndrăzneţe de pe pânze, alătui de formele unduitoare ale sculpturilor.

galeria-de-arta-Artfooly sculptura-galeria-Artfooly

Mi-au plăcut picturile cu dansatori, foarte dinamice, în culori contrastante, însă lucrarea mea preferată a fost cea cu maşina de cusut, cu margini care se evidenţiază frumos pe fondul calm al tabloului. O altă pictură care mi-a atras atenţia a fost râşniţa de cafea pe un fundal galben aprins, cu contururi rebele, aflate parcă în mişcare.

Artfooly-galerie-de-arta-bucuresti galeria-Artfooly-tablou galeria-Artfooly-expozitie-de-pictura

Vernisajul expoziţiei nu a fost însă doar despre pictură şi sculptură. Dansatorii din tablouri au prins viaţă şi am putut vedea live o pereche mişcându-se pe ritmuri senzuale de tango, un spectacol asortat cu arta şi atmosfera din jur.

Dintr-o expoziţie cu numele „Tango Diagonal au chocolat” nu putea să lipsească, desigur, ciocolata. Şi aşa s-a mai adăugat un tip de artă, cea culinară 🙂 Alături de un cofetar, Cristian Orza a pregătit o sculptură din mousse de ciocolată, un fel de sinteză a vernisajului, având în vârf simbolul Arfooly. După ce am admirat şi pozat îndelung tortul, am savurat o felie, privind în jur la detaliile clădirii.

Artfooly-arta-culinara prajitura-Artfooly

Artfooly doreşte să fie o galerie apropiată de public, unde să te poţi relaxa după o zi obositoare, bucurându-te de artă, nu un spaţiu pretenţios, dedicat doar celor „aleşi”.

Sunt multe de spus despre artă, mai ales despre cea contemporană. Însă eu o să zic doar atât: la Artfooly am gustat felii variate de artă, toate la fel de delicioase, îmbrăcate în delicateţe şi acompaniate cu un sos de energie, la fel ca viaţa însăşi. Experienţa asta mi-a amintit că arta înseamnă şi să împărtăşeşti impresii, emoţii, să fii transpus într-o stare de bine, să te bucuri de fiecare bucată de frumuseţe din jur.

PS: Nu vă lăsaţi induşi în eroare de fotografiile mele, la vernisaj chiar a fost multă lume, însă am doar imagini cu tablouri şi sculpturi pentru că cele cu vizitatorii au ieşit mişcate 😀 Fotografii cu mai mulţi oameni, dar şi alte impresii despre vernisaj, găsiţi în mansarda Ioanei.

3 thoughts on “Galeria Artfooly, o felie delicioasă de artă în Bucureşti

  1. Pingback: Cum a fost la vernisajul expoziţiei Atlasul Frumuseţii | Romania Pozitiva

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.