Răsfăţ cu prăjituri sănătoase la Ostraw Vegan

Când pofta de ceva bun şi dulce îmi dă târcoale, iar variantele gen struguri, mere sau piersici nu pot face faţă, primul meu gând este să mă înfrupt din nişte prăjituri raw vegan, adică dulciuri pregătite fără foc din tot felul de seminţe, nuci, fructe uscate şi condimente aromate, fără zahăr.

prajitura-ostraw-vegan

Asta a fost şi ideea cu care m-am îndreptat spre Ostraw Vegan într-o frumoasă zi din mijlocul săptămânii, pe la prânz. Îmi propusesem să fac o oprire la micuţa cofetărie aflată pe bd. Ferdinand I, după o scurtă plimbare de la Piaţa Iancului. Ostraw Vegan ocupă câţiva metri pătraţi de la parterul unei clădiri de birouri, într-o zonă unde există loc de îmbunătăţiri arhitecturale.

cofetarie-ostraw-vegan

Mai fusesem la Ostraw Vegan, însă nu cu aparatul de fotografiat, aşa că acum am profitat ca să imortalizez câteva dintre bunătăţile expuse în vitrina frigorifică, având forme şi culori care mai de care mai apetisante şi un decor pe măsură. Pe lângă prăjituri, la Ostraw Vegan se găsesc şi bomboane, tot felul de gustări şi chiar… macarons (sau macarawns, mai bine zis :D). De asemenea, sunt de vânzare şi câteva ingrediente naturale, pentru cei care vor să experimenteze acasă pregătirea unor deserturi sănătoase.

prajituri-raw-ostraw-vegan dulciuri-ostraw-vegan dulciuri-raw-bucuresti bomboane-raw-vegan-ostraw-vegan macarons-raw-ostraw-vegan

La Ostraw Vegan spaţiul este foarte îngust, dar folosit eficient. Un semi-perete desparte cofetăria de bucătărie, locul unde se pregătesc deserturile. Cofetăria funcţionează mai mult pe sistemul take-away şi pe comenzi, având doar o masă cu două locuri pentru servit.

ostraw-vegan-bucuresti ostraw-vegan-cofetarie cofetarie-raw-vegan-bucuresti

Gazda mi-a prezentat pe scurt prăjiturile şi cam toate îmi sunau minunat, aşa că am mers la nimereală şi am luat o felie de tort fructat, având peste blatul din nuci un strat cremos, roz-acrişor, acoperit de o pătură cu gust ciocolătos, ninsă cu cocos fin. M-am urcat pe unul dintre cele două scaune colorate de la măsuţa cofetăriei şi am savurat minunea. Ca orice prăjitură raw, şi aceasta a fost deosebit de consistentă, potrivit de dulce şi răcoritoare.

Nu am zăbovit foarte mult după ce am dat gata deliciul cremos; am primit un pahar de apă şi un zâmbet din partea casei, apoi mi-am continuat ziua cu sufletul îndulcit.

Ostraw Vegan

Adresă: Bd. Ferdinand I, nr. 58, Bucureşti

Facebook: www.facebook.com/ostrawvegan

Web: www.ostrawvegan.com

One thought on “Răsfăţ cu prăjituri sănătoase la Ostraw Vegan

  1. Pingback: Rasfat cu prajituri | pecasin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.