Conectare, clătite şi zâmbete – Jurnal de tabără fericită

Fericirea este cea mai bună atunci când este împărţită.”

jurnal de tabara bootcamp pentru fericireRecunoscătoare pentru…

 • Clipele de fericire atât de pline că nu simţi nevoia să dai check-in, să faci poze sau să te gândeşti la ce o să scrii pe blog după.
 • Mic-dejunurile la care mănânci fără vreun regret pâine (albă!) cu unt şi gem.
 • Când un zâmbet e cel mai plăcut icebreaker.
 • “Aha”-urile de la ateliere, jocurile şi discuţiile deschise.
 • Dimineţile cu yoga.
 • Momentele alea magice în care te bucuri că poţi să alergi prin ploaie, chiar dacă n-ai şapcă, iar ochelarii (evident că) nu sunt prevăzuţi cu ştergătoare.
 • Zilele în care telefonul a fost uitat printr-un rucsac, în cameră.
 • Conexiunea cu tine şi cu ceilalţi. Interacţiunile naturale.
 • Când joci Dixit până după miezul nopţii şi apoi visezi iepuraşi coloraţi.
 • Surprizele oferite cu drag.
 • Îmbrăţişări, “sugar cubes”, clătite şi alte dulcegării (la propriu şi la figurat).

Toate astea au venit la pachet în Bootcamp pentru Fericire, tabăra unde am participat la invitaţia celor de la IPF, care mi-a mângâiat sufletul cu gingăşia unei păpădii şi mi-a şlefuit zâmbetul mai frumos decât ar fi putut s-o facă un dentist.

bootcamp-pentru-fericire-impresii

Acum e luni, iar eu ascult muzică de relaxare şi încerc să dau cumva o formă gândurilor ce mi se preling prin minte ca nişte picături colorate. Tare bine a fost în tabără, cu aerul curat de munte îmbrăcând spaţiul personal şi conectarea cu ceilalţi… Şi, desigur, fericirea. Am păşit pe urmele ei în Moieciu de Sus, pe pământ îmbibat de apă, cu nori lăptoşi peste munţii împăduriţi de-o parte şi de alta a drumului, case cochete cu multe flori şi un pârâu murmurând la poalele pensiunii.

moieciu-de-sus-bootcamp-pentru-fericire munte-moieciu-de-sus-bootcamp-pentru-fericire bootcamp-pentru-fericire-moieciu-de-sus

Surprizele au venit încă din prima seară, când Fericirea mi-a trimis un mesaj 🙂

bootcamp-pentru-fericire

A urmat apoi un traseu de-a lungul căruia am vorbit despre imaginea de sine, schimbări, compasiunea de sine, acceptarea emoţiilor, ne-am călit sufletul, am aflat despre motivaţii şi pasiuni şi am învăţat cum să nu ne lăsăm doborâţi de convingerile limitative prin diferite tehnici. Asta în compania unei echipe simpatice de traineri, pregătiţi cu jocuri şi poveşti care să ne deschidă inimile spre fericire.

Am exersat practica mindfulness (prezenţă conştientă) într-o plimbare prin ploaia măruntă, în mirosul divin de iarbă şi pământ. Unii norocoşi au descoperit în iarbă şi trifoi cu patru foi.

Ultima zi am avut şi un invitat surpriză: soarele – prilej bun de făcut totuşi câteva poze, selfie-uri şi de surprins în imagini frânturi dintr-o experienţă cu adevărat specială.

După atâta ploaie, în curte au apărut… ciuperci?? Nope, sunt borcanele noastre cu “sugar cubes”, adică gândurile bune scrise cu dedicaţie de către “colegii de fericire”. După ce au stat înşirate cuminţi în hol, acum le-am scos la aer şi le-am citit cu nerăbdare, zâmbind în încercarea de a descoperi cine ni le-a adresat. Am trecut apoi printr-o galerie a emoţiilor, surprinse în fotografii de-a lungul celor 4 zile, iar cu ajutorul lor am retrăit momentele magice din tabără.

bootcamp-pentru-fericire-sugar-cubes

bootcamp-pentru-fericire-ganduri-bune sugar-cubes-bootcamp-pentru-fericire Tot cu bulinuţe, câteva lecţii personale din Bootcamp pentru Fericire:

 • Vulnerabilitatea nu e un semn de slăbiciune, ci o cale curajoasă de a ne deschide faţă de ceilalţi prin încredere.
 • Cel mai bun moment să fii fericit este chiar acum.
 • Fă primul pas şi ieşi în întâmpinarea dorinţelor tale. Oferă, acţionează, nu aştepta să primeşti pur şi simplu. Drumul de la “a fi” la “a avea” trece prin “a face”.
 • Nu e chiar atât de greu să iniţiezi o conversaţie. Mai ales dacă ai şi zâmbetul la tine.
 • “Cum ar fi dacă totul ar fi posibil?” O întrebare pe care ar fi bine să ne-o punem din când în când.
 • Respiraţia profundă reprezintă o cale de a te relaxa, de a te calma şi a-ţi domoli neliniştea.
 • E uşor, dar atât de uşor!, să aduci bucurie cuiva. Un compliment (sincer!), un ceai, un zâmbet sau o îmbrăţişare fac minuni.
 • Nu trebuie să fim fericiţi mereu şi să pretindem că nu simţim niciodată tristeţe. Emoţiile negative trebuie conştientizate, acceptate, dar lăsate să treacă, fără să ne lăsăm copleşiţi de greutatea lor.

Dacă ţi-am stârnit curiozitatea, răsfoieşte albumul cu poze din Bootcamp pentru Fericire. Atmosfera minunată din tabără o găseşti şi pe bd. Dacia nr. 14, etaj 6, interfon 17C, Bucureşti, unde au loc tot felul de ateliere de psihologie pozitivă, întâlniri, seri de joc, poveşti, documentare, coaching etc. Aerul de munte nu e inclus, dar poţi respira fericire pe metru pătrat 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.