Annette, ceainăria-bistro cu aer cochet

Ceainăria a fost închisă temporar.

O plimbare pe strada Polonă din capitală, într-o după-amiază călduroasă de weekend, mi-a adus în cale un mic colţ de rai. Ceainăria Annette, căci despre ea este vorba, se află la câteva minute de mers pe jos de Piaţa Romană, în pas vioi. Încă de la intrare poţi să admiri curtea cu verdeaţă şi flori, presărată cu scaune şi mese albe, dantelate, într-un dulce stil elegant şi feminin.

ceainaria-anette-bucuresti

Recunosc că găsirea ceainăriei nu a fost o întâmplare. O ochisem cu o zi înainte (tot) pe Facebook şi m-am mobilizat imediat să ajung acolo, curioasă să văd cum face faţă bogatei pieţe de ceainării din Bucureşti. Zis şi făcut. Am profitat de o întâlnire cu oameni dragi şi am pornit în ritm de plimbare spre locul cu pricina.

Deşi îşi spune “ceainărie”, Anette e mai mult bistro, dacă e să judecăm după meniul de mâncăruri destul de generos. Cu toate astea, lista de ceaiuri este la fel de impresionantă şi probabil că statutul de ceainărie a fost preferat datorită atmosferei delicate, liniştite. Faţă de alte ceainării, unde poţi să asortezi la ceai prăjituri, sandvişuri sau quiche-uri, la Annette ai la dispoziţie şi multe supe, salate, bruschette, paste, preparate variate cu carne şi deserturi. Dacă nu mă credeţi, meniul îl găsiţi aici în toată splendoarea lui.

Curtea are câteva detalii delicioase:

ceainaria-anette ceainaria-anette ceainaria-anette-bucuresti-curte curte-ceainaria-anetteAm explorat un pic şi interiorul:

interior-ceainaria-anette-bucuresti ceainaria-anette-bucuresti-interior ceainaria-anette-interior

Am luat loc la o măsuţă din curte şi am răsfoit cu nerăbdare lista cu bunătăţi. M-am decis la un ceai rooibos Crème Brulee, care a venit într-un ceainic înflorat, alături de o ceşcuţă la fel de cochetă. Majoritatea ceaiurilor se servesc la 500 ml sau 1 litru, deci fiţi pregătiţi să vă desfătaţi cu o porţie serioasă! Ceaiul l-am servit cald şi a fost la fel de delicios pe cât sugerează şi numele. Bobiţele de zahăr vanilat, asemănătoare unor pietricele, ne-au înveselit masa din zaharniţa elegantă. Prietenele mele au preferat ceva mai răcoritor, aşa că au ales limonadă cu mentă şi ceai rece de fructe, de asemenea încântătoare la gust.

ceainaria-anette-bucuresti-ceai-si-limonada. ceainaria-anette-zahar meniu-ceainaria-anette-bucuresti

A venit apoi mâncarea şi din nou simţurile mi-au fost încântate de privelişte, gust, textură şi toate cele. Nu mai mâncasem de mult o supă rece Gazpacho, aşa că am poftit la crema de legume cu ulei de măsline şi frunze mari de busuioc. Între două linguri de supă, am reuşit să dau gata uriaşa salată grecească (după cum se vede şi din fotografii). La masă s-au mai servit Tagliatelle “aglio-olio-peperoncini” şi Pui ca la bunica, alături de salată de varză şi garnitură de cartofi natur. Au fost multe “mmm”-uri şi “ce buuun”-uri de satisfacţie, deci ceainăria Annette s-a dovedit o alegere inspirată pentru taifas + cină.

mancare-ceainaria-anette-bucuresti ceainaria-anette-meniu

În partea din spate a curţii există şi o scenă pentru concerte, aşa că dacă sunteţi amatori de muzică ţineţi ochii pe pagina de Facebook a ceainăriei, unde se anunţă evenimentele.

ceainaria-anette-str-polonaceainaria-anette-bucuresti-strada-polona-romana-stefan-cel-mare

Ceainăria Annette

Adresă: str. Polonă, nr.77, Bucureşti (se poate ajunge uşor de la Romană sau Ştefan cel Mare)

Facebook: https://www.facebook.com/CeainariaAnnette

Site: http://ceainariaannette.ro/

2 thoughts on “Annette, ceainăria-bistro cu aer cochet

 1. Monica

  Din pacate, experiența mea la Annette a fost cu totul diferită… 20 min așteptare pt 2 băuturi (o limonada si un ice Tea), iar dupa mai bine de 40 min de la comanda, cineva ne-a anunțat ca Bucătarul a încurcat comanda si a pregătit penne cu olio & pepperoncino si tagliatelle cu pui & ciuperci si daca n-am vrea sa acceptam asa. In urma unui răspuns negativ, evident, am mai așteptat alte aprox 30 min pentru ca sa ni se aducă mâncarea… Iar tortul raw vegan este destul de dezamăgitor…
  Terasa arata foarte bine, iar vita-de-vie completeaza imaginea. Poate a fost doar o intamplare ca servirea sa aiba “hibe” dar prima impresie conteaza…

  Reply
  1. Andra :) Post author

   Se mai întâmplă… Ştiu cum e să fii dezamăgit de un loc unde mergi cu aşteptări, am păţit-o. Dar aş zice să-i mai dai o şansă 🙂

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.