Clătite delicioase din două ingrediente

Clătite yummy uşor de făcut, fără zahăr şi făină? Da, se poate. Şi sunt şi sănătoase pe lângă asta.

Am aflat şi experimentat de curând o reţetă pe cât de simplă, pe atât de savuroasă. Nu avem nevoie decât de:

clatite-cu-doua-ingredienteIngrediente

  • 1 banană
  • 2 ouă

Se pasează bananele cu furculița, iar separat se bat ouăle. Se amestecă apoi bine cele două ingrediente, până când rezultă o compoziție omogenă. Cu un blender, treaba e și mai simplă.

Pentru coacere se procedează la fel ca în cazul clătitelor obișnute. Se încinge tigaia (e nevoie și de câteva picături de ulei), se toarnă câte un polonic din amestec și se lasă până când se încheagă compoziția. Sunt gata foarte repede.

Pentru a obține mai multe clătite, păstrați același raport și pur și simplu măriți cantitățile (de exemplu, 2 banane la 4 ouă).

Datorită bananelor, clătitele sunt deja dulci, deci nu mai e nevoie să puneți zahăr, gem sau alți îndulcitori. Dacă vreți totuși să le dați un gust un pic diferit, încercați cu scorțișoară, cardamom, mirodenii parfumate etc. Merg de minune cu un ceai alături, la micul dejun.

Eu am rămas uimită de cât de bune sunt, așa că vă recomand să încercați și voi 🙂

PS: Bananele conţin vitaminele C, A, E, B6, acid folic, potasiu, sodiu, fier, calciu, magneziu, un cocktail de elemente sănătoase penru organism. De asemenea, au multe zaharuri şi un indice glicemic ridicat – atenție la cantitate dacă sunteți într-o perioadă de pierdere în greutate.

PS 2: Dacă vi se pare compoziţia prea consistentă, puteţi “trişa” adăugând o lingură de lapte 😉

16 thoughts on “Clătite delicioase din două ingrediente

    1. Andra :) Post author

      Depinde de cât de mare e tigaia şi de cât de subţiri le faci. Aşa, în medie, dintr-o banană şi două ouă ies cam 2-3 clătite. Au şi gust de ou, dar mie mi se pare că se simte mai mult banana. Sunt curioasă cum o să ţi se pară. Eu sper să-ţi placă 🙂

      Reply
  1. Anne

    In tot Pinterestu’ n-am gasit asa ceva! 😛
    Chiar o sa incerc. Eu nu prea le apreciez fiindca mi se pare prea multa munca avand in vedere cat de “repede”. Daaaar, cand vreau sa fiu buna, mai fac uneori pentru omuletul meu, care le adora si le devoreaza intr-un ritm fara egal. 😀 Asa ca el o sa fie cel care are verdictul final.
    Multumim pentru reteta. Te pup!

    Reply
    1. Andra :) Post author

      Mă mir că reţeta nu a ajuns şi pe Pinterest :))
      Nici eu nu făceam din cele clasice foarte des, din aceaşi motiv. Dar acum am fost prea curioasă şi nu mi-a părut rău. Abia am reuşit să le fotografiez, îmi venea să ne mănânc imediat ce erau gata 😛
      Să-ţi iasă clătitele bune-bune şi să fie pe placul lui!
      Te pup şi eu cu drag!

      Reply
  2. Florina

    Da, le-am incercat, la cantitatea sugerata de tine mi-au iesit in jur de 4. Au iesit delicioase mai ales ca am adaugat cativa stropi de ciocolata topita.Am avut insa o problema: erau sfaramicioase, ce sa le fac?

    Reply
    1. Andra :) Post author

      Mă bucur că ţi-au plăcut, e o idee bună cu ciocolata 🙂
      Fă-le un pic mai groase, adică pune mai multă compoziţie decât la clătitele clasice şi n-ar trebui să mai ai probleme 😉

      Reply
  3. maria

    Acum am facut clatite cu banane, fiica mea a vrut sa incercam reteta. …Sa zicem… bunicele…, mi s-a parut prea tare gustul de omleta, desi am facut cu 3 oua, 2 banane. Dar cu fructe pe deasupra, a mai schimbat putin gustul. Si cu cat sunt mai groase, cu atat se simpe oul mai mult.

    Reply
  4. Ana

    Am incercat si eu reteta, dar a fost un dezastru….am urmat instructiunile si chiar am pus in plus o jumatate de banana…cand am pus compozitia in tigaie, nu ieseau groase, caci se intindea in tigaie….nu se puteau intoarce, caci nu s-a prin compozitia…desi am amestecato cu ajutorul unui blender…ce ar trebui sa fac? Am pus putina faina si au iesit oarecum, dar erau gri si aveau un gust destul de bunicel, insa am optat sa le arunc. Imi dati unele sfaturi, va rog?

    Reply
    1. Andra :) Post author

      Îmi pare rău că nu ţi-au ieşit 🙁
      Îţi recomand să foloseşti fix o banană la 2 ouă şi să laşi uleiul din tigaie să se încingă bine înainte. Poţi să mai pui un pic de lapte dacă e compoziţia prea groasă. La prima tură poţi să încerci să le faci mai mici ca diametru, de probă.
      Sper ca la a doua încercare să fie ok 🙂

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *