Alandala Cafe, joc de culori în fum de ţigară

La Alandala Cafe mi-am propus de mult să ajung, căci tot vedeam la ei evenimente de tot felul, de la concerte, piese de teatru şi vernisaje, până la târguri şi ateliere. Am profitat de expoziţia foto a Cameliei şi de vremea bună de afară ca să fac o vizită micuţei cafenele din str. Aurel Vlaicu, nr. 70, nu departe de Ceai la Vlaicu.

Încă de la poartă am avut parte de o primire jucăuşă: un desen colorat, cu un animăluţ care se joacă de zor la cutia electrică. Imaginea perfectă pentru a pătrunde în atmosfera veselă din cafenea 🙂

alandala-cafe-intrare

Pentru că vizita mea s-a produs undeva între după-amiază şi seară, pe o vreme încă rece, terasa era liberă, aşa că am profitat ca să o fotografiez în voie. Pe interior, gardul este vopsit ca un curcubeu, asortat cu mesele şi scaunele gingaşe.

terasa alandala cafe terasa cafenea alandala bucuresti

Am intrat în cafenea, acompaniată de razele soarelui, care s-au autoinvitat însă prin ferestre. Şi aici am dat peste aceeaşi voie bună molipsitoare, un puzzle de culorii vii, energice, îmbinate simplu, ca şi cum ar fi nişte foi de hârtie.

E multă relaxare la Alandala, se simte peste tot, pe pereţi, în aer, pe scaunele pestriţe şi pe podeaua cu norişori. Aşa cum îi zice şi numele, în cafenea domneşte o (aparentă) dezordine plăcută, cu pete şi valuri de nuanţe dinamice şi detalii creative. Cele două camere sunt spaţioase şi confortabile, iar instalaţia cu beculeţe de iarnă creează senzaţia de acasă.

Am admirat fotografiile Cameliei, făcute în timpul vacanţei din Coreea. Sunt instantanee surprinzătoare, inedite prin culorile, expresiile şi formele imortalizate. Fiecare poză a fost însoţită de câte o poezioară dedicată, scrisă de Cătălin Alexandru Codreanu. Le-am suprins pe cele mi-au plăcut cel mai mult.

Câteva mese erau ocupate de oameni cu laptopuri, care probabil folosesc cafeneaua pe post de birou sau spaţiu de inspiraţie. Chiar dacă nu era aglomeraţie, în aer am simţit puternic fumul de ţigară, pentru că, din păcate, la Alandala se fumează. Nu vreau să-mi imaginz cum miroase interiorul când e lume multă… Aşa că singura soluţie, dacă sunteţi nefumători, este să staţi afară, la terasă, unde vă puteţi bucura de (mai mult) aer curat şi de culorile locului. Noroc că vine vara 🙂

Alandala

Adresă: str. Aurel Vlaicu, nr. 70, Bucureşti (zona Piaţa Romană)

Facebook: https://www.facebook.com/AlandalaCafe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.