Ceainăria Respiro. Pentru momente inspirate de pauză

Nu mai știu cum am dat peste evenimentul “Cărți pe nevăzute” – probabil pe Facebook. Mi-a surâs imediat ideea, cu atât mai mult când am descoperit că are loc într-o ceainărie unde nu fusesem până acum.

ceainaria respiro

Ceainăria Respiro se află fix în centrul Bucureștiului, în zona Universitate. Ca să ajungi acolo, treci pe lângă Pizza Hut și intri pe gangul spre Biserica Doamnei. Dincolo de ușa simplă am găsit o cameră superb decorată în culori pastelate, cu câteva mese, canapele și scaune, având deasupra un șir de oglinzi luminoase. E o ambianță liniștitoare în Ceainăria Respiro, ideală pentru un moment de repaus, așa cum promite și numele. 

Am remarcat grija pentru detalii și micile elemente de decor care însuflețesc locul – vazele cu flori proaspete, ramele ornamentale, serviciul de ceai cu imprimeu colorat, cuierul cu ceșcuțe, brăduții din cărți.

ceainaria respiro eveniment bradut din carti ceainaria respiro ceainaria respiro universitate

M-am așezat pe canapea, cu ochii pe toate minunățiile din jur, nerăbdătoare să văd cum va fi evenimentul. Cărțile și oamenii au început să se adune treptat. După câteva momente de așteptare am dat drumul la discuțiile despre citit și lecturi care ne-au schimbat viața, alături de invitata specială, Laura Câlțea.

Schimbul de cărți pe nevăzute a fost pe bază de tragere la sorți, am făcut schimb de cărți cu persoana care avea același număr pe bilețel. Eu am avut noroc, pentru că mi-a picat o carte de suspans, pe care nu o citisem, de Rodica Ojog-Brașoveanu 🙂

Am aflat că în ceainărie se organizează în mod constant evenimente care mai de care: boardgames, întâlniri între pasionații de cărți, workshop-uri de caligrafie, Instagram etc. De asemenea, există și o mică bibliotecă de unde poți împrumuta cărți pentru acasă (5 lei – 2 săptămâni)

La eveniment s-au servit ceai și turtă dulce din partea casei, așa că n-am avut ocazia să văd meniul cu sortimentele de ceai, dar promit să recuperez cât de curând 😀 Oricum, impresia mea a fost că locul pune accentul pe oameni și experiențe faine, iar ceaiul este pretextul, detaliul care face interacțiunile mai plăcute.

ceainaria respiro eveniment carti

N-am făcut prea multe fotografii, dar mai multe imagini cu ceainăria puteți admira aici. Atmosfera de la eveniment a fost frumos surprinsă în acest album.

Ceainăria Respiro este un proiect al Asociației cu același nume; despre celelalte inițiative puteți citi mai mult pe site-ul asociatiarespiro.ro

Ceainăria Respiro

Web: www.ceainariarespiro.ro

Facebook: facebook.com/ceainariarespiro

Cum ajungi

2 thoughts on “Ceainăria Respiro. Pentru momente inspirate de pauză

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.