O plăcere pentru sufletul meu

În ultima perioadă mi-am pierdut gândurile printre rândurile scrise pentru tot felul de proiecte și m-am adunat mai greu pentru alte activități. Cu toate astea, am trăit momente frumoase fără legătură cu lucrul (sunt în continuare freelancer), iar multe dintre ele s-au nimerit a fi despre relaxare în cafenele și bistrouri, în companii plăcute.

idei de iesit in bucuresti

Zilele trecute s-a întâmplat să aștept pe cineva în față la un Starbucks și am zâmbit involuntar când am văzut la geam 3 laptopuri, iar în spatele lor oameni lucrând. Îmi place ideea de a lucra remote, din afara biroului (da, și ăla de acasă tot birou e). Nu fac asta foarte des, cu toate că mi-am propus de nenumărate ori să-mi scot în oraș colegul laptop pentru o sesiune de lucru diferită.

Unii merg la mani&pedi, coafor, spa, film, concerte, meciuri etc. Alții cumpără tot felul de haine, pantofi, parfumuri, perne, lumânări parfumate sau alte dulci nimicuri. Ei bine, cum pe mine nu mă încântă cam niciuna dintre activitățile sau categoriile enumerate anterior, răsfățul meu suprem e să ies la un prânz/ cină sau doar la un pahar/ o ceașcă de ceva (a se citi “ceai”).

Sigur că ieșirile astea nu sunt neapărat prietenoase cu bugetul. O masă în oraș sau chiar numai un ceai ajunge la un preț mai mare decât varianta homemade. Dar cred că sufletul și stomacul meu merită alintate din când în când.

Stăteam și mă gândeam că, pentru mine, ieșitul în oraș e mai mult o investiție decât o cheltuială. Asta pentru că reușesc să mă deconectez de stres și lucrez mai eficient în timpul sau după o astfel de escapadă în labirintul urban.

Partea și mai bună e că uneori găsesc idei de combinații inedite, descopăr ingrediente noi sau feluri de mâncare gustoase de tot. Mi se pare o idee bună să încerc într-un restaurant un preparat sau un ingredient despre care nu știu sigur dacă mi-ar plăcea, înainte să-l cumpăr pentru acasă. Am băut de curând un ceai cu amaretto și mi-a plăcut combinația, mai ales că alcoolul nu se simțea agresiv, ci doar cât să dea un plus de aromă. Clar, de refăcut acasă! O mare sursă de inspirație sunt mixurile din salate, adică modul de a combina diferite legume, nuci, fructe, mirodenii și alte ingrediente. Asta în cazul salatelor mai șmechere, nu o simplă Caprese sau Grecească.

Însă nu merg în bistrourile respective strict pentru a mânca/ a bea, că altfel aș merge la cantine și “împinge-tava” (există o grămadă de astfel de locuri cu mâncare bună și prețuri decente, pentru când vrei să iei masa mai repede, la un cost convenabil). În schimb, le apreciez pentru ambianță, pentru starea pe care mi-o transmit. O muzică bună, pe care poate altfel n-aș fi ascultat-o, niște gazde prietenoase și o canapea confortabilă mă fac să mă simt ca în vacanță, ca și cum aș merge în vizită acasă la prieteni (niște prieteni designeri, adică :))). Se mai întâmplă uneori să găsesc în aceste locuri diferite detalii, citate sau cărți care-mi trezesc interesul și mă pun pe gânduri sau să aflu despre inițiative și evenimente interesante. Indiferent că e un loc mai boem, chic, modern, scandinav, cu elemente industriale ori unul de-a dreptul hipsteresc, îmi place să mă las inspirată de atmosfera de acolo.

Am o ditamai lista (pusă bine la Bookmarks) cu restaurante și cafenele unde îmi doresc să ajung. O să las aici o mică parte din ea, poate ajungeți înaintea mea în vreunul din locurile respective și mă motivați să merg și eu. Sau poate mergem împreună – aviz prietenilor mei 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.