Good vibes de primăvară

Ce mod mai bun să încep un articol despre cum petrec zilele de primăvară dacă nu cu… Palatul Primăverii? 😀 Am trecut pentru a doua oară porțile fostei reședințe a soților Ceaușescu, de data aceasta în turul privat, la invitația celor de la muzeu.

Turul a inclus camerele pe care le văzusem prima oară, acompaniate însă de noi informații și curiozități. Mi-a părut bine să revăd grădina de iarnă, camera luminoasă și feminină a lui Zoe, garderoba impresionantă sau mozaicul uriaș de la piscină. Plus că am întâlnit mai mulți păuni în grădină și am făcut cunoștință cu Portocală, motanul roșcat al Palatului.

În cadrul turului privat am intrat și în câteva camere noi pentru mine, inclusiv sala mică de lângă cramă, unde se păstrează încă sticle vechi cu vin de Drăgășani, buncărul aranjat ca o sală de consiliu, cu trofee de vânătoare; am văzut ceva și din zonele administrative și am admirat mai de aproape obiectele faine expuse în dulapuri.

Într-un hol întunecat am explorat cu uimire o galerie de tablouri primite în dar de Nicolae și Elena Ceaușescu de la… admiratori, ca să zic așa. Majoritatea sunt lucrate într-un stil naiv, însă am văzut unele mai elaborate, construite din bețe de chibrit de culori diferite, puse unele lângă altele. Per ansamblu, unele exaltă de stimă și apreciere, altele sunt de-a dreptul ciudate.

Partea cea mai interesantă? Am aflat că în Palat există chiar și simboluri religioase! E un mister cum de au fost “aprobate”, având în vedere locatarii. Apar în două camere care se vizitează și la turul simplu, deci… vă provoc să le descoperiți! 😉


Healthy food truck-ul Sara Green a deschis o nouă locație, pe bd. Lascăr Catargiu, la nr 43A, aproape de clădirea Orange din Piața Victoriei. Nu este un spațiu foarte mare, însă mă bucur că e central și lângă metrou, deci mai accesibil. Am savurat un wrap bun de tot, cu fasole și cartofi dulci, ușor picant, pe care abia aștept să-l reîncerc în varianta big-size 😀

Pentru prima dată am simțit pe stradă și în parc parfumul copacilor înfloriți. A venit primăvara pe bune, da?


Ziua de sâmbătă am tratat-o cu alergare, o salată la SanThe într-o companie plăcută, apoi o plimbare la târgul Agenda Bio, de unde am plecat cu un dermatograf Avril. Am ales varianta certificată ecologic deoarece este un produs pe care îl folosesc foarte des și parcă n-aș vrea să am la ochi ingrediente dubioase. Am devenit fan al acestui dermatograf – îmi place că se păstrează foarte bine de-a lungul zilei și nu se întinde. Smokey eyes n-am încercat să-mi fac cu el, dar e ok și pentru contur 🙂 Eu am ales varianta pe negru, dar există și alte culori interesante, le puteți vedea și comanda online aici.


Pașii m-au purtat apoi la Seneca Anticafe (care s-a mărit, de când n-am mai fost eu) pentru evenimentul de lansare al unui proiect fain – Laboratorul de Artă, care își propune să aducă într-o comunitate unită artiști și iubitori de artă, pentru a construi inițiative culturale de impact. Multă baftă! 🙂


Gândul de azi:

No more yes. It’s either HELL YEAH! or no.  –  Derek Sivers

Hai să ne facem o săptămână frumoasă, indiferent de vreme! 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.