Rețetă: înghețată cu lapte de cocos și zmeură

Nu știu cum se face, dar vara a trecut fără să mă fi înfruptat din vreo înghețată. Ce-i drept, nu-s fan al acestui desert, așa că nici n-am băgat de seamă lipsa lui din meniul meu estival. Însă de curând mi-au ajuns pe mână câteva ingrediente de la Biosano, care m-au dus cu gândul la un dulce răcoritor, așa că am improvizat cât ai clipi o înghețată ușoară cu lapte de cocos și zmeură.

inghetata-cu-lapte-de-cocos-si-zmeura

Ingrediente

Despre Stevia Rebaudiana am mai povestit pe blog. A nu se confunda cu ștevia 😛 Stevia Rebaudiana este o plantă ce provine din America de sud și are o putere mare de îndulcire. Avantajul? Este naturală, nu are calorii, nu ridică glicemia şi poate fi folosită chiar și de diabetici. Se găsește sub formă de picături, tablete sau pulbere. 

ingrediente-inghetata-vegana-de-cocos

Mod de preparare înghețată cu lapte de cocos și zmeură

Mai simplu de atât nici că se poate! Am pasat zmeura și am zdobit un pic nucile, apoi le-am amestecat cu restul ingredientelor, am turnat compoziția într-o formă de cuburi de gheață și am dat-o la congelator pentru câteva ore. Sigur, pofiticioșii nerăbdători pot derula un pas înapoi și pot savura amestecul la temperatura camerei, pe post de smoothie. E delicios și așa!

reteta-inghetata-lapte-de-cocos

Din cantitățile de mai sus mi-a ieșit mai multă compoziție decât cea care se vede în forma de gheață, deci nu vă speriați :)) Restul am pus-o într-un pahar.

Nu a ieșit extra-cremoasă, ca o înghețată clasică, însă e răcoritoare & dulce-acrișoară datorită zmeurei și crunchy de la nuci. Ah, iar laptele de cocos o face și foarte sățioasă.

inghetata-de-cocos-cu-zmeura

O parte din compoziție am pregătit-o fără zmeură, așa că înghețata a rămas albă ca laptele, iar gustul de cardamom s-a simțit mai bine. Nu știu dacă v-am mai zis, dar de când am făcut cunoștință cu acest ingredient aromat, m-am îndrăgostit de el. Dac-ar fi după mine, l-aș ține pe post odorizant de cameră, că prea frumos miroase :)) Îl mai folosesc la combinația lapte + fulgi de ovăz, la orezul cu lapte și în budincile de chia.

Desigur, puteți jongla cu cantitățile ingredientelor, în funcție de preferința pentru unul sau altul.

PS: Dacă înghețata are o consistență prea dură când o scoateți din congelator, lăsați-o câteva minute la temperatura camerei înainte de a o servi.

Mi-a mai rămas niște lapte de cocos, așa că sunt în căutare de inspirație. Voi la ce rețetă l-ați folosi?

4 thoughts on “Rețetă: înghețată cu lapte de cocos și zmeură

 1. Picatura Naturii

  Cred ca e foarte buna, folosesc ulei de cardamon la inghetata
  30 g fistic*
  30 g caju
  40 g lapte praf de soia**
  250 g lapte vegetal
  20 g unt sau ulei de cocos
  80 g zahar
  3picaturi ulei esential de cardamon

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.