Vu’s, restaurantul cu panoramă spre centrul Bucureștiului

Un nou restaurant cu panoramă îmbie curioșii să admire Bucureștiul de la înălțime în timp ce savurează mâncăruri delicioase. Se numește Vu’s și este fix în centru, pe Splaiul Unirii, în apropiere de Bibilioteca Națională. E ușor de reperat datorită panoului de deasupra blocului unde se află.

Vu's restaurantVu’s are un lift dedicat, care te duce până la etajul 7, iar apoi mai sunt câteva trepte de urcat până să ajungi în restaurant.

Prima mea curiozitate a fost semnificația numelui Vu’s. Am aflat că Vu-ul se citește „view” și provine, evident, de la priveliștea pe care o poți admira de aici.

Interiorul restaurantului este amenajat în culori neutre, cu alb, crem, negru, gri, cu mese și scaune, dar și câteva canapele, inclusiv un colț de relaxare cu șemineu. Cu toate astea, atmosfera e una destinsă, probabil datorită geamurilor mari, luminoase, care se dau la o parte, transformând locul într-o terasă alintată de vânt, dar protejată de capriciile vremii.

bucuresti-restaurant-vu-s restaurant-vu-s-bucuresti colt-relaxare-restaurant-vu-s restaurant-vu-s flori-restaurant-vu-s

Am luat loc la o masă de lângă geam, ca să am o perspectivă panoramică de primă mână. De aici de sus, Dâmbovița pare calmă și curată, iar Splaiul Unirii e îndulcit de verdeață, bănci și spații pietonale, cu blocurile albe ridicându-se în spate.

splaiul-unirii-restaurant-vu-s restaurant-vu-s-splaiul-unirii restaurant-panoramic-vu-s restaurant-panoramic-bucuresti-vu-s

Magazinul Unirea face notă discordantă cu învelișul său alb, dar peisajul e salvat de parcul din fața sa, ca un buchet uriaș de frunze verzi. Citisem că se vede până și Podul Basarab, iar la o privire atentă chiar l-am zărit în depărtare, dincolo de clădirea CEC, printre macarale și blocuri.

panorama-bucuresti-restaurant-vu-s

Acum că am vorbit de priveliște, să trecem la mâncare. Meniul Vu’s e unul bogat, cu multe tipuri de preparate, în special din bucătăria internațională, cu supe, paste, fel principal, salate, garnituri și deserturi. Mie mi-a surâs o supă cremă catifelată de ghebe, cu nuci și cimbru, iar la felul doi am mers în aceeași notă: mușchiuleț de porc cu sos de ghebe și măsline verzi, alături de o mini-salată cu legume fin tăiate. Porțiile au fost consistente, iar sosul acrișor a făcut o pereche potrivită cu friptura.

supe-restaurant-vu-s

restaurant-vu-s-muschiulet-de-porc-cu-ghebe

restaurant-vu-s-meniu

Am gustat și dintr-o supă-cremă de legume și un pui în crustă, cu brânză și spanac, de asemenea foarte gustoase.  

supreme-de-pui-restaurant-vu-s

Desertul nu era programat, dar n-am rezistat la descrierea oferită de gazdă. Am ales Desertul casei, adică o punguță de foietaj crocant, umplută cu prune trase în coniac și cremă de migdale. Gustul prunelor în alcool m-a încântat peste măsură, mai ales în combinație cu crema lichidă, dornică să evadeze din cuibul de foietaj, decorat cu câteva fructe.

restaurant-vu-s-desert desertul-casei-restaurant-vu-s

La restaurantul Vu’s, agitația traficului din centrul Bucureștiului rămâne departe, iar prânzul sau cina se transformă într-o experiență tihnită și savuroasă.

PS: Am auzit că priveliștea e spectaculoasă mai ales seara, când luminițele transformă ambianța într-una romantică.

Vu’s – Rooftop Restaurant

Adresă: Splaiul Unirii, nr 6, bl B3A, etaj 8, București
Web: www.vus.ro
Facebookwww.facebook.com/Vus-Rooftop-Restaurant-439335809609767/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.