Turnul Asinelli, locul de unde Bologna se vede ca o mare de acoperişuri

Ca o iubitoare de panorame ce sunt, la Bologna nu aveam cum să ratez o urcare în Torre Asinelli, pentru a vedea cum se prezintă roşcata de sus.

panorama-bologna-din-turnul-asinelli

În perioada medievală, Bologna număra multe zeci de turnuri, acestea fiind o modalitate prin care familiile bogate îşi arătau puterea; în plus, aveau rol militar şi strategic. Din acestea, în prezent au mai rămas puţin peste 20, cele mai celebre fiind Asinelli (cel înalt) şi Garisenda (mai mic), aflate unul lângă altul, în Piazza Ravegnana. Numele lor provin de la familiile care le-au construit. Asta se întâmpla în secolul al XII-lea, iar de atunci cele două turnuri veghează oraşul cu răbdare, trecând şi prin ceva restaurări.

bologna-turnul-asinelli

Doar turnul Asinelli se vizitează, acesta având aproape 100 de metri înălţime şi 498 de trepte dispuse într-o spirală ameţitoare (sau cel puţin aşa mi s-a părut mie). Biletul de acces costă 3 euro, bani pe care i-am dat fără să stau prea mult pe gânduri, pentru că eram tare curioasă să descopăr panorama din vârful lui.

Şi nu m-a dezamăgit. Ceaţa mi-a ţinut companie, dar chiar şi aşa m-am bucurat tare să pot admira Bologna, cu acoperişurile sincronizate la perfecţie. Alte lucruri nu cred că mai sunt de zis… Vă recomand să nu rataţi cele două turnuri dacă treceţi prin Bologna şi vă las în compania fotografiilor cu priveliştea 🙂

acoperisuri-bologna-turnul-asinelli bologna-acoperisuri-turnul-asinelli bologna-din-turnul-asinelli. bologna-la-rossa bologna-strada-turnul-asinelli bologna-vazuta-din-turnul-asinelli cladire-bologna-turnul-asinelli. panorama-bologna-turnul-asinelli. turnul-asinelli-bologna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.