Restaurantul BioFresh şi cel mai apetisant meniu (raw) vegan

UPDATE: Restaurantul s-a închis

De ce-mi plac mie, omnivor, restaurantele (raw) vegan? Pentru că îmi dau ocazia să descopăr tot felul de gusturi şi combinaţii mai speciale, ingrediente inedite, cu care nu mă întâlnesc la tot pasul în alte locuri. Plus o sursă de inspiraţie pentru bucătăria proprie.

cous-cous-si-tort-raw-cu-mango-si-sfecla-biofresh-restaurant-bucuresti

La BioFresh, restaurant raw vegan din Bucureşti, mai fusesem de vreo câteva ori, iar de fiecare dată am avut parte de experienţe culinare (şi nu numai) plăcute, în weekend sau la ceas de seară. Acum am nimerit într-o după-amiază târzie şi tare bine a mai fost.

restaurant-raw-vegan-bucuresti-biofresh.

BioFresh se află într-o casă frumoasă, ascunsă pe strada Leon Vodă, la câţiva paşi de intersecţia bd. Dimitrie Cantemir cu bd. Mărăşeşti. Am ajuns acolo după o plimbare scurtă de la Unirii spre Tineretului. Dincolo de gardul întunecat, la umbra blocurilor înalte, mica terasă îşi întâmpină oaspeţii cu o porţie binemeritată de umbră, plus ceva muzică. Am profitat de vremea caldă şi ne-am aşezat la o masă “supravegheată” de verdeaţă. Printre frunze şi grilaje am admirat detaliile elegante ale casei, mângâiate de raze. Mai erau ocupate încă vreo 2 mese, însă îmi imaginez că seara se strânge mai multă lume.

biofresh-restaurant-raw-vegan-bucuresti

biofresh-restaurant-raw-vegan

Chelnerul a fost atent, ne-a adus imediat meniul şi apoi ne-a lăsat să ne hotărâm. Lucru deloc lesne, având în vedere cât de multe sunt bunătăţile din paginile sale şi cât de variate: supe, aperitive, salate, dulciuri, băuturi, mâncăruri atât vegane, cât şi raw. Toate cu dichis.

Meniul restaurantului BioFresh te pune în maaare dificultate, pentru că te duce cu gândul la un ospăţ plin de savoare şi sănătate. Ce să aleg? Ceva neobişnuit sau ceva “clasic”? Supă raw de rucola, salată japoneză sau tort cu cafea şi mure? Sau toate trei? Ori doar două? Un ceai negru sau un suc “Spaima bacteriilor”? Salivezi doar citind ingredientele sau descrierea preparatelor şi încerci să-ţi dai seama dacă o să poţi da gata toate bunătăţile pe care te-ai gândit să le comanzi.

shake-afrodisiac-biofresh-raw-vegan-bucuresti.

Pentru că mâncasem înainte, de data asta am poftit doar la un desert, dar chiar şi aşa mi-a fost greu să mă decid. Deşi iniţial mă bătea gândul să aleg o prăji cu zmeură (iubesc acest fruct!), până la urmă m-am decis să merg pe ceva mai neobişnuit, şi anume un tort raw cu mango şi sfeclă. La capitolul “băuturi” am fost destul de conservatoare şi am luat o limonadă cu mentă şi miere, fiind însetată din cauza soarelui. Prietena mea şi-a luat un shake Afrodisiac (lapte de migdale/soia, banane, mango, curmale, scorţişoară, ciocolată, spirulină, cardamon) şi un cous-cous cu legume (vinete, morcov, dovlecel).

limonada-si-shake-afrodisiac-biofresh-restaurant-raw-vegan cous-cous-cu-legume-biofresh-restaurant-bucuresti

Mâncarea a venit destul de repede, iar după ce am făcut o mini-şedinţă foto 😀 am trecut la atac. Porţiile au fost consistente şi gustoase. M-am luptat un pic să sap cu linguriţa în tortul cam îngheţat, însă treptat s-a încălzit şi a devenit mai cremos. Mi-a plăcut mai ales stratul ciocolatiu de deasupra, nu foarte dulce, cu o textură de-ţi lasă gura apă.

tort-raw-cu-mango-si-sfecla-biofresh-restaurant-bucuresti

Şi pentru că tot vorbim despre delicatese, nu pot să nu-mi amintesc de alte bunătăţi savurate la BioFresh. Genialul pateu de smochine e, cu siguranţă, în top, pe lângă supa de fenicul şi tarta raw cu fructe de pădure şi sos acrişor.

pateu-de-smochine-la-biofresh-restaurant

pate-de-smochine-raw-vegan-biofresh

Pate de smochine – varianta îmbunătăţită 🙂

masa-la-biofresh-restaurant restaurant-biofresh restaurant-biofresh-tarta-cu-fructe-si-sos

Aşa arăta interiorul anul trecut, prin martie. Acum n-am mai intrat să văd dacă au schimbat ceva.

restaurant-biofresh-bucuresti

Preţurile BioFresh nu sunt cele mai mici, dar aş zice că se justifică prin calitate şi gust: shake-ul – 16 lei, limonada – 8 lei, cous-cous-ul – 18 lei, prăjitura – 20 lei. E un loc unde cu siguranţă voi reveni, căci au rămas multe delicatese încă netestate 🙂

BioFresh

Adresă: Str. Leon Vodă, nr. 19 (aproape de Unirii, intersecţia Bd. Mărăşeşti cu Bd. Dimitrie Cantemir) Bucureşti

Facebook: https://www.facebook.com/BIOFreshBucuresti

Site: www.bio-fresh.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.