Turte de spelta cu iaurt, compania perfectă la ceai

În weekendul prelungit am savurat, printre altele, o gustare minunată: turte cu spelta şi iaurt de la îngeraşii Sonnentor, asortate la un ceai verde pe măsură – “Elixirul verii”.

M-am bucurat de ceaiurile şi mixul de condimente primite, dar am fost de-a dreptul încântată să descopăr în pachet şi turtiţele cu spelta, căci voiam de mult să le încerc.

ceaiuri-si-turte-cu-spelta-sonnentor

Dacă vă întrebaţi ce este spelta, iată câteva detalii „tehnice”:

Spelta (Triticum spelta) sau alacul este o cereală ce se înrudeşte cu grâul şi considerată un strămoş al acestuia. Se cultivă din timpuri vechi (mileniul V î.Hr.) şi are un gust mai special, de nucă. Nu este o plantă foarte cunoscută în România, fiind redescoperită de curând, în contextul preocupării tot mai vizibile pentru alimentaţia sănătoasă. Astfel, spelta a ajuns şi pe rafturile magazinelor de la noi, sub formă de făină sau în compoziţia unor preparate de panificaţie, cum ar fi paste, biscuiţi, fursecuri, pâine etc.

turte-spelta-sonnentor

Spelta se digeră mai uşor decât grâul obişnuit, iar nutrienţii din compoziţia sa sunt mai bine asimilaţi de organism. În plus, este bogat în substanţe nutritive, ca magneziu, vitaminele A, B şi E, fosfor, cupru, mangan etc., având un conţinut mare de acizi graşi nesaturaţi. O mulţime de motive pentru a consuma această cereală!

Am savurat turtele cu iaurt de la Sonnentor înmuiate în ceaiul verde cu lămâie Elixirul Verii. Micile rotocoale pistruiate au un gust dulce-acrişor, iar glazura de iaurt cu unt de cacao îmblânzeşte partea expandată, uşor crocantă, din spelta şi orez. Combinaţia este delicioasă! Lămâia nu se simte foarte pregnant în ceai, deoarece acesta nu conţine deloc arome, ci doar ceai verde, lemongrass, coajă de lămâie, gălbenele şi albăstrele. Este o băutură plăcută, răcoritoare, care intuiesc că merge grozav ca ceai rece, cu gheaţă, mai ales că vine vara în curând.

ceai-verde-cu-lamaie-elixirul-vietii-sonnentor

ceai-verde-sonnentor  turte-spelta-cu-iaurt-sonnentor ceai-bio-si-turte-spelta-sonnentor

Atât turtiţele, cât şi ceaiul au în compoziţie ingrediente organice, de cea mai bună calitate, provenite din culturi îngrijite cu atenţie. Despre alte bunătăţi Sonnentor puteţi citi AICI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.