7 senzaţii de primavară

  • Soarele a început să strălucească mai hotărât, iar afară e aşa frumos că parcă îmi pare rău să stau în casă. Primavara e perfectă pentru rătăcit pe străduţe uitate, cu aparatul foto în mână, în căutare de case speciale şi de locuri ascunse.
  • Miroase a aer curat, călduţ şi blând, a flori parfumate. Pentru mine, primăvara e despre delicateţe şi prospeţime, ca un ceai cu boboci de tradafir băut încet-încet în faţa unei ferestre deschise, cu privirea la viaţa care-ţi trece prin faţa ochilor.

flori in Herastrau

  • Păsărelele deschid stagiunea de concerte matinale, se alintă în soare şi te trezesc cu agitaţia lor. Îmi strigă hotărâte că timpul somnolenţei s-a dus, e păcat să pierd aşa vreme frumoasă hibernând!

  • În jurul meu, oamenii se îmbracă parcă mai colorat, ca şi cum ar vrea să se asorteze cu florile şi copacii care îşi iau şi ei tinuta veselă. Garderoba de primavară deja e nerăbdătoare să fie scoasă la aer, iar bicicletele abia aşteaptă să se plimbe ţanţoşe pe aleile pline de obstacole.
  • Vremea frumoasă mă face să-mi doresc să scot nasul din calculator, să-mi pun adidaşii şi să-mi dezmorţesc picioarele cu un mic jogging. Vântul îmi dă aripi – la suflet şi la picioare.
  • Parcurile prind viaţă şi te cheamă la un taifas cu natura. Ce loc mai bun să te relaxezi decât un parc vesel, unde dacă ai noroc întâlneşti şi nişte veveriţe jucăuşe?
  • Pieţele se umplu de legume şi fructe delicioase, verzi şi rozalii, care te îmbie să le încerci şi să le laşi să te surprindă cu gustul lor sincer, lipsit de prefacătorii industriale. Asemenea bunătăţi îmi fac poftă să mă înfrupt din viaţă cu entuziasm.

Cum e primăvara pentru voi?

—–

Articol publicat pe România Pozitivă

—–-

Dacă ţi-a plăcut acest articol şi crezi că poate fi util şi altora, dă un like & share pe Facebook 😉

—–

17 thoughts on “7 senzaţii de primavară

    1. Andra :)

      Ar fi frumos dacă şi iarna ne-am îmbrăca mai vesel, s-o transformăm într-un fel de (primă)vară, măcar din punct de vedere coloristic 😀

      Reply
  1. Natalia Rîbcic

    Si la Ungheni, R. Moldova, primavara e frumoasa, evenimente culturale mai multe si mai diverse, activitati civice frumoase etc. Primavara isi cere dreptul la viata…

    Reply
  2. Dr.Cris

    Care primavara? Nici n-am simtit-o, parca avem doar 2 anotimpuri de la o vreme: iarna si vara. Dar da, mi-au placut cele 3-4 zile de primavara cu adevarat. Facand abstractie de ce am zis mai devreme :)) sweet articol!

    Reply
    1. Andra :)

      :)) Da, primăvara asta e cam călduroasă, dar după ploaie şi vreme nehotărâtă, eu zic că e binevenită. Aşa ne antrenăm mai bine pentru vară 😀

      Reply
  3. Wish2Go

    Mie mi se pare ca e direct vara:(
    Iar cu adevarat placut e numai in parcuri. In rest…praf, mizerie, poluare si santiere peste tot.

    Reply
  4. delicii

    miroase a primavara in romania si la noi ploua cu galeata…au iesit ciupercile in ghivecele noastre de pe balcon :)…nu glumesc!
    O seara buna si vreau si eu soareeeeeeeeeeeeeeeeee 🙂

    Reply
  5. Mira

    Nu stiu de ce aici lumea nu se imbraca tot timpul mai vesel. Daca te uiti pe strada, de exemplu, cand e zi de primavara, dar ploioasa, aproape toata lumea cu umbrele negre, haine la fel. Cred ca ne place mult negrul, stiu ca e clasic, dar totusi… 😀 Pentru mine e primavara tot timpul in privinta culorilor… 😀 si incerc, atat cat pot, sa nu mai vad numai mizeria, cainii vagabonzi si ma opresc aici… sa vad mai degraba ce este frumos si ce ma bucura. 🙂

    Reply
    1. Andra :)

      Există prejudecata asta că negru se potriveşte tututor, plus mitul “little black dress”, plus ideea “negru se asortează cu orice”. Aşa că oamenii au senzaţia că dacă aruncă pe ei o ţoală neagră arată automat bine (ceea ce e foarte fals, mai contează şi croiala, materialul etc.).

      Avem nevoie şi de haine sobre în garderobă, nu zic nu, dar culorile chiar fac minuni 🙂

      Şi eu gândesc la fel în privinţa mizeriei, până la urmă fiecare vede ce îşi propune (cu câinii vagabonzi mi-e mai greu, dar încerc să fac progrese :D).

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.