Prin oraş, la pas

Ai ieşit vreodată în oraş ca să te plimbi pur şi simplu, fără a intenţiona să ajungi undeva? Sau drumurile tale au mereu un scop precis şi nici nu priveşti stânga-dreapta?

casa-cu-cariatide-sibiuDacă tot a venit primăvara, vă propun să ieşim puţin din casă, doar pentru a face o plimbare în aer liber şi a ne bucura de ce-i în jur. Pentru mine, o plimbare plăcută este mereu binevenită şi mă linişteşte teribil. Plus că am descoperit tot felul de locuri interesante, iar pe moment am şi uitat unde sunt. Aşa că nu pot decât să vă invit şi pe voi să faceţi câţiva paşi 🙂

Lasă prejudecăţile acasă. Idei de tipul: „o să văd doar oameni trişti”, „mă deprimă clădirile cenuşii”, „mă enervează traficul”, „n-am nimic de văzut” sunt nişte piedici inutile pentru plimbarea ta. Observăm preponderent lucrurile pe care le căutam, inconştient, cu mintea şi cu privirea. Dacă ne fixam în minte că vom vedea doar aspecte urâte, evident că de asta vom avea parte.

clădire str. DoamneiÎmbracă-te comod, în haine în care să te simţi bine şi care să-ţi placă. Alege-ţi perechea preferată de pantofi, bluza colorată şi geanta de care ţi-e greu să te desparţi si pregăteşte-te de hoinărit.

Ia-ţi un aparat foto cu tine sau fii pregătit să faci poze cu mobilul. Nu trebuie să fii cine ştie ce specialist în arta fotografică, ai nevoie doar de bunavoinţă.

Daca ai chef şi timp, te poţi documenta puţin înainte: vreun loc de văzut mai interesant, un parc, o stradă, o clădire etc.

ochi-la-parcarea-ciclopCel mai important e să-ţi laşi problemele acasă şi să-ţi ţii ochii la îndemână. Da, ai citit bine. Ochii. De atâtea ori privim fără să vedem. De data asta, fă un exerciţiu de atenţie şi încearcă să vezi detaliile clădirilor, cum sunt îmbrăcaţi oamenii sau alte aspecte pe care în restul zilelor le neglijezi.

Mergi la pas, fără grabă, şi cască bine ochii. Cam toate oraşele au locuri uitate sau străzi unde nu prea ajungi – multe dintre ele ascund un aer special, diferit de atmosfera din rest. Poate nu o să dai doar peste clădiri renovate sau exotice, dar cu siguranţă vei descoperi o faţă nouă a oraşului.

Frumuseţea se învaţă şi se exersează. Antrenează-te să o vezi.

Articol publicat pe România Pozitivă

9 thoughts on “Prin oraş, la pas

 1. O Oană

  Mi-e dor să fac asta. Mă plimbam mult în urmă cu câțiva ani, dar în ultimul timp n-am mai găsit motivația necesară. Sper să îmi revin vara asta 🙂

  Reply
  1. Andra :)

   Nu ştiu cum se face, dar când vine primăvara mă apucă mereu cheful de plimbare 😀 Pe mine mă motivează vremea, e perfectă pentru hoinărit!

   Reply
 2. iuliananescu

  De mult timp nu mi s-a mai intamplat sa merg sa ma plimb fara vreo directie, fara vreun sens. Obisnuiam sa ma incarc cu atat de mult optimist si cu atat de multa inspiratie.

  Ar trebuie sa reiau sirul acestor experiente.

  Reply
 3. Pingback: De ce iubesc Bucureştiul | Romania Pozitiva

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.