Degustare de vin şi alte delicatese la Băcănia cu Suflet

Vinerea asta am fost la o degustare la Băcănia cu Suflet (Donia), unde preţ de câteva minute m-am învârtit pofticioasă printre rafturile îmbietoare, în compania unui pahar cu vin, şi am descoperit tot felul de bunătăţi care mai de care mai apetisante.

Nu e prima dată când merg la Băcănia cu Suflet; se află aproape de Piaţa Romană, iar încă de la intrare se vede că e un loc amenajat rustic, cu elemente tradiţionale.

la-bacania-cu-suflet-donia

bacania-cu-suflet-str-mendeleev

donia-bacania-cu-suflet

După ce treceţi de holul lung, intraţi într-o încăpere unde vă întâmpină cu veselie sticle de vin şi palincă. Următoarea cameră, cea principală, găzduieşte o grămadă de produse, de la preparate din carne, brânzeturi, dulciuri, până la pâine, dulceţuri şi miere. Mai există şi o cămăruţă mică în care sunt cosmetice, bijuuri şi lucruri tradiţionale.

bacania-cu-suflet-dulceturi-si-miere

Gazdele sunt deschise şi prietenoase, gata să-ţi dea informaţii, să-ţi povestească despre produsele din Băcănie şi să-ţi recomande ceva pe gustul tău. Nu e de mirare că „intri client şi pleci prieten”, aşa cum zice şi moto-ul lor.

Am degustat vinuri de la Crama Basilescu: Fetească Neagră, Fetească Albă şi Busuioacă de Bohotin. M-am lăsat însă vrăjită de rafturile pline cu bunătăţi în aşa hal, că am uitat să pozez sticlele 😀 Cel mai pe placul meu a fost Busuioaca, dulceagă şi bună, minunată ca desert. Pe lângă vin, am gustat şi din afumăturile de la Fum de Fag, din peşte, carne de vită, porc, pui şi curcan. Mi-a plăcut că nu sunt extrem de sărate, iar gustul de carne se simte ca atare.

degustare-de-bunatati-fum-de-fag

Nu mănânc foarte des pastramă sau mezeluri, însă din când în când merge câte-o bucăţică, mai ales dacă e vorba de preparate „tradiţionale” adevărate şi nu doar cu numele. Cârnaţii şi babicul cumpăraţi de aici de sărbători au fost tare gustoşi, iar, după cum se vede şi în imagini, toba are multă carne, nu doar gelatină.

mezeluri-bacania-cu-suflet

mezeluri-bacania-donia

La Băcănia cu Suflet mai găsiţi multe soiuri de zacuscă, dulceţuri, şerbet, brânză, miere naturală, dar şi săpunuri, deodorant cu piatră de alaun, nuci de săpun etc.

zacusca-la-bacania-cu-suflet

branzeturi-bacania-cu-suflet

sapun-de-alep-bacania-donia

Un raft generos este ocupat de dulciurele, cu şi fără zahăr, iar pofticioşii sunt răsfăţaţi inclusiv cu prăjituri şi plăcinte de casă. De asemenea, dacă sunteţi în căutare de pâine bună, aveţi de unde alege. Pentru gustarea de prânz vă stau la dispoziţie covrigei şi crackerşi din făină integrală (despre care o să vă povestesc cu altă ocazie).

dulciuri-fara-zahar-bacania-cu-suflet

prajituri-si-placinte-de-casa-bacania-cu-suflet

paine-bacania-cu-suflet-donia

Aşteptăm cu nerăbdare un nou eveniment de degustare, poate de… brânzeturi? 😀

—–

Băcănia cu Suflet

Adresă: Str. Mendeleev, nr. 37 (aproape de Piaţa Romană), Bucureşti
str. Toamnei nr. 43 cu Salcâmilor nr. 11 (exact în sensul giratoriu), Bucureşti

https://www.facebook.com/BacaniacuSuflet

http://www.bacaniacusuflet.ro/

4 thoughts on “Degustare de vin şi alte delicatese la Băcănia cu Suflet

  1. Ana Maria

    Locul asta pare locul meu de vis: mancare, bautura si lume buna. Imi place mult motto-ul lor si respect pentru faptul ca il si aplica 🙂

    Reply
  2. Kadia

    Pare primitor, vesel, cald, bine, mai ales dupa cateva vinuri gustate 😉 Imi place locsorul asta, bun de pus pe lista mea “de facut in Bucuresti”.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.