Motiko, deserturile japoneze de excepție

În trecere printr-un mall, am dat peste un stand care, la prima vedere, părea că expune cu mândrie bijuterii. Când m-am apropiat, mi-am dat seama că în realitate era vorba de niște deserturi cu o formă aproape sferică, în diferite culori. Intrigată, am vrut să aflu am multe detalii despre ele, că prea erau neobișnuite. Le-am descoperit și numele: Motiko.

motiko-prajituri-japoneze

Cu un aspect minimalist, prăjiturile japoneze Motiko arată ca un fel de “găluște” de lux și sunt frumos puse în valoare în vitrinele luminate discret. Am citit pe pliantele de la stand că aceste deserturi speciale sunt formate dintr-o crustă de orez cu diferite umpluturi, care mai de care mai apetisante: pepene, struguri, caise și migdale, portocală roșie, banană și ciocolată etc. Învelișul este acoperit de o pudră fină albă și seamănă un pic cu un aluat.

Pe mine m-a inspitit prăjitura cu ceai matcha, iar ca bonus am luat și un Moti cu fistic, ca să se asorteze.

Prăjiturelele se vând în stare congelată, iar cel mai bine este să fie savurate la 15 minute după cumpărare. Dacă acest lucru nu e posibil, desertul se păstrează la maxim 7 grade, iar înainte de a se consuma se lasă 10-15 minute la temperatura camerei, astfel încât să fie decongelat, dar nu excesiv de moale.

prajituri-de-orez-motiko

Mă așteptam ca învelișul de orez să fie crocant, însă consistența sa a fost moale, elastică, ușor lipicioasă, pregătindu-mă pentru interiorul rece și cremos – un contrast interesant. Gustul de ceai matcha, respectiv de fistic, se simte puternic și plăcut, dar desertul nu este exagerat de dulce. Aș zice că e perfect 🙂

Pentru fiecare sortiment este afișat numărul de calorii, însă nu am văzut nicăieri o listă cu ingrediente. Pe net le-am găsit și ca Mochi, prăjituri japoneze de orez, pregătite într-o mulțime de forme și culori.

Prețul unei prăjituri Motiko este de 8,9 lei. În București le găsiți în mall-urile AFI și ParkLake.

Detalii pe www.facebook.com/motiko.ro și motiko.ro

desert-japonez-motiko

2 thoughts on “Motiko, deserturile japoneze de excepție

 1. Adelina

  Ingredientele sunt nesănătoase: orez rafinat, tapioca, zahăr, sirop de glucoză, margarină, niște E-uri… Numele e identic, arată exact la fel, bănuiesc că sunt aceleași prăjituri… Le-am găsit de cumpărat într-un magazin din sectorul 2, cu produse asiatice… N-am cumpărat.

  Reply
  1. Andra :) Post author

   Nu am văzut lista cu ingrediente, e posibil să fie cele enumerate de tine.
   Eu sunt adepta moderației, mai ales când vine vorba de alimentație, iar un stil de viață sănătos nu înseamnă, pentru mine, a fi habotnic, ci a fi echilbrat. Așa că inclusiv alimentele nesănătoase, dacă sunt consumate foarte rar, nu sunt un capăt de lume 🙂 Problema e când alimentația zilnică se compune doar din așa ceva…

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.