Dolfin: Ciocolată neagră cu mentă şi fericire

Se spune că nu poţi cumpăra fericire, dar poţi cumpăra ciocolată şi e cam acelaşi lucru. N-aş pune semnul egal între ciocolată şi fericire, deşi pentru mine acest dulce e răsfăţul perfect pentru a-mi îndulci ziua. Mai mult, la nevoie, poate însoţi cu succes o discuţie filosofică despe fericire, sensul vieţii sau alte subiecte cu greutate.

Am mai spus că prefer ciocolata neagră, iar dacă e combinată cu alte ingrediente, cu atât mai bine. Aşadar, am pornit la explorat o ciocolată Dolfin neagră cu mentă.

ciocolata-dolfin-neagra-cu-menta

Am deschis ambalajul exterior sub formă de plic, de un verde-mentolat, şi am desfăcut stratul interior. Mirosul nu se simte foarte puternic, iar dulceaţa ciocolatei e moderată, având în vedere procentul de 52% cacao. Dacă preferaţi ciocolatele cu lapte, probabil că o să vi se pară amăruie; fanii ciocolatei negre vor descoperi un gust destul de dulce.

Ciocolata nu este delimitată în pătrăţele, ca să te simţi vinovat că mănânci 2-3-4, ci e segmentată în bucăţi mai mari, dreptunghiulare, care se rup uşor şi… dispar şi ele cât ai clipi.

dolfin-feuilles-de-menthe

Menta din ciocolata Dolfin e discretă şi delicată. Dacă rupi o bucată şi o mesteci absent, foarte probabil că nici nu vei simţi gustul mentolat. Spre deosebire de ciocolatele la care aroma te izbeşte puternic în papile din prima, Dolfin îţi cere atenţie, dedicare. Te răsplăteşte de-abia la final cu un gust uşor răcoritor, asemenea unui ceai de mentă revigorant, lăsând în urmă un pic de mister. “Don’t worry, be happy!” Ăsta e mesajul pe care îl transmite ciocolata cu mentă Dolfin prin toate granulele ei cafenii.

Pe lângă gust, la acest sortiment Dolfin apreciez ambalajele simple, în culori pastelate şi prietenoase, ca zilele de primăvară. Nu au nimic ţipător sau extravagant, ci pur şi simplu te aşteaptă cuminţi să le descoperi, fără să facă gălăgie.

Pentru a te bucura de fiecare gram de ciocolată, găseşti aici un mini-ghid pentru degustare.

Dacă ţi-am făcut poftă, pe Ciocopolis.ro poţi descoperi şi alte ciocolate speciale.

Care e preferata ta?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.