Natura într-o cană: Fares şi ceaiurile pentru o stare de bine

Chiar dacă a trecut Crăciunul, Moşu’ mi-a făcut o surpriză şi a venit prin nămeţi, pe ger cu un pachet de ceaiuri şi alte bunătăţi de la Fares (Mulţumesc!). Mă întorsesem de vreo două zile de la Tulcea, afară ningea ca-n poveşti, iar cadoul primit mi-a readus în suflet luminiţele de sărbătoare şi senzaţia aia specială de a deschide o cutie fără să ştii la ce să te aştepţi, mustind de curiozitate şi nerăbdare.

Mai încercasem produse Fares, însă acum am avut ocazia să gust pentru prima dată şi două ceaiuri tare potrivite cu blogul meu, respectiv din gama “Stare de Bine”: Ceai Relaxant şi Ceai Antistres 🙂

fares-ceaiuri

Preferatul meu a fost ceaiul relaxant, o infuzie de plante, cu hibiscus, lemon verbena, mentă, lavandă, roiniţă, mărghiran, cardamom şi ulei esenţial de portocale. Nu conţine arome sau coloranţi, aşa că băutura este blândă şi nu are un gust strident. Parfumul său liniştitor se simte discret, plăcut. Partea bună la acest ceai este că relaxează şi elimină stresul, dar fără să te moleşească sau să-ţi facă somn, aşa că poate fi savurat şi dimineaţa, pentru un început de zi cu zâmbetul pe buze. Pentru început, ceaiul relaxant mi-a fost companie la făcut planuri de vacanţă pe 2015, cu gândul la tărâmuri îndepărtate şi plimbări spectaculoase.

ceai-fares

M-am bucurat să regăsesc în pacheţel şi aromatul 1001 de Seri, cu petale de trandafir, plante şi mirodenii exotice, dar şi Ceaiul de Iarnă, care poate fi savurat ca atare sau în combinaţie cu vin fiert. Nu m-aş fi gândit până acum să aromatizez vinul fiert cu un pliculeţ de ceai, însă mi se pare o idee tare bună. Oricum ar fi servit, are un parfum de sezon, a scorţişoară, cuişoare şi coji de portocale.

ceai-relaxare-fares

Că veni vorba de ceaiurile Fares, mărturisesc că preferatul meu este Ceaiul verde cu lămâie şi vanilie, descoperit din întâmplare în timpul vacanţei de la Cluj, la pensiunea la care am stat atunci. E ceaiul ce mă va trimite mereu cu gândul la acel weekend minunat, tot aşa cum un oarecare rooibos cu vanilie mă face să-mi amintesc de perioadele de sesiune din facultate. Ştiu că am fost uimită de gustul delicios al acestui ceai verde, uşor şi delicat, dulceag.

Cu ocazia asta, am aflat şi câte ceva despre istoria Fares, unul dintre cele mai vechi branduri româneşti. Compania a luat naştere în 1929, însă deasupra ei nu s-a aşternut praful istoriei. M-am bucurat să descopăr un site la zi, cu descrieri detaliate ale produselor, dar şi mici trucuri pentru sănătate. Extrem de interesant mi s-a părut Dicţionarul de plante, o mică enciclopedie online cu informaţii despre tot felul de plante – descriere, calităţi, întrebuinţări.

Există o grămadă de plante locale cu proprietăţi extraordinare pentru sănătate, dar, cu excepţia celor mai populare, ele rămân anonime pentru majoritatea dintre noi. Povestea lor merită spusă, iar acest lucru îl fac de 85 de ani cei de la Fares, “profesioniştii plantelor”. Combinând plante medicinale care cresc la noi cu mirodenii şi uleiuri din toată lumea, Fares a construit un portofoliu bogat de produse naturale, ceaiuri, uleiuri, suplimente, creme, soluţii şi alte preparate gata să vină în ajutor în cazul unor afecţiuni.

Aţi încercat ceaiurile de la Fares sau alte produse de-ale lor? Care sunt preferatele voastre?

11 thoughts on “Natura într-o cană: Fares şi ceaiurile pentru o stare de bine

 1. Cristina P

  Ceaiurile medicinale da, doar Fares iau. Restul nu imi plac. Am descoperit in Ungaria un brand focusat pe wellness si doar de acolo iau chestii (ginger & lime, roibos, etc).
  Dar pentru chestii medicale iau Fares (ceai pentru digestie, pentru ficat, etc).

  Reply
  1. Andra :) Post author

   Eu am descoperit că-mi plac şi uleiurile esenţiale, pun câteva picături în apă când fac baie şi miroase foarte plăcut.
   Ceaiul de lavandă a fost o surpriză, îl mai încercasem, dar nu mi-a lăsat cine ştie ce impresie, însă acum a fost tare bun, mai ales pe frigul ăsta 🙂

   Reply
   1. Cristina P

    Nu imi place lavanda la miros iar de la vanilie mi-e rau. Sunt mare fan ginger, scortisoara, roibos, zona asta mai exotica.
    Iarna fac ceai fie de ginger & lemon fie roibos & scortisoara.

    Reply
 2. marinush

  Eu cumpar numai Fares, cand au ce caut eu. Am lucrat cu parafarmaceutice si ei mi s-au parut cei mai seriosi. Preferatul meu e “ceaiul de iarna”. Ce draguta e cana, dar si jurnalul de lucruri bune. Mi-ai facut pofta de un ceai 🙂

  Reply
  1. Andra :) Post author

   Dap, e bun ceaiul de iarnă, se simte bine aroma de scorţişoară.
   Mulţumesc, chiar e plăcut de folosit 🙂 Enjoy your tea! 😉

   Reply
 3. Pingback: CONCURS: Câştigă bunătăţi naturale de la Fares! | Zâmbet şi sănătate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.