Recomandare: Soluţie naturală pentru curăţat diferite suprafeţe

Aventura mea în lumea produselor naturale şi bio continuă. Dacă până acum am încercat cosmetice, detergenţi şi alimente, recent am avut ocazia să testez un produs pentru curăţat locuinţa. Mai exact, Savon Noir, o soluţie concentrată de mare ajutor pentru curăţenie, care face lună tot felul de suprafeţe.

savon-noir-rampal-latour-pentru-curatat-suprafeteCând am deschis capacul sticluţei şi am inspirat parfumul, am simţit mirosul puternic de migdale, de parcă aş fi mâncat o prăjitură însiropată şi aromată. Plus că are şi o culoare dulce-caramel, mai că-ţi vine s-o bei! Mi-am amintit la timp că e pentru curăţenie, aşa că m-am pus pe treabă 😀

Fiind un produs concentrat, trebuie diluat cu apă: se pun 3 capace de Savon Noir la 5 litri de apă caldă pentru a se obţine soluţia de curăţat.

Poate fi folosit pentru a spăla şi lustrui tot felul de suprafeţe, de la parchet, gresie, faianţă şi blat de bucătărie, până la mobilă, obiecte sanitare şi chiar produse din piele. Deci nu mai e nevoie să cumpăraţi o grămadă de sticle cu creme şi lichide, care să vă aglomereze baia sau debaraua, ci rezolvaţi treaba cu un singur produs.

Eu folosesc de obicei la curăţenie soluţii diferite pentru fiecare suprafaţă, aşa că am fost încântată să pot utiliza un produs unic pentru a face curat în toată casa. Am şters parchetul, gresia, obiectele de mobilier şi chiar şi geamurile – toate au rămas curate-curate. Deşi este îmbogăţit cu ulei de in, Savon Noir nu lasă niciun fel de urme, ci doar curăţenie şi un miros discret. Mă aşteptam ca mirosul să fie mai puternic, obişnuită fiind cu parfumurile tari ale produselor de curăţat clasice. L-am folosit şi pe gresia din balcon şi acolo într-adevăr s-a simţit mai bine mirosul, probabil şi datorită faptului că geamul era deschis.

Un avantaj este acela că, spre deosebire de ceilalţi detergenţi universali, nu lasă reziduuri toxice, aşa că nu este nevoie să clătiţi suprafeţele după ce îi utilizaţi. În plus, este biodegradabil şi nu conţine parabeni, deci mai sigur nu doar pentru sănătatea consumatorilor, ci şi a naturii.

O sticlă de un litru de soluţie concentrată costă aproximativ 48 de lei pe eubio.ro, iar dacă vreţi doar să-l testaţi, puteţi cumpăra o sticlă mai mică, de 250 de ml.

Savon Noir este fabricat în Franța de Rampal Latour, o companie cu tradiţie în domeniul cosmeticelor. Produsul are certificare ECOCERT, care îi atestă standardul ridicat de calitate. Ca o paranteză, ECOCERT este un organism independent de control din Franţa, care garantează consumatorilor că produsele ce au certificarea sa au fost fabricate respectând mediul şi folosind substanțe naturale.

———————————–

Ştiu că, din păcate, folosirea produselor naturale sau ecologice este privită la noi mai mult ca un moft şi nu ca ceva normal, poate şi datorită preţurilor mai mari decât la produsele convenţionale, însă de o calitate inferioară. Chiar dacă bugetul nu ne permite să înlocuim toate produsele cu unele bio, putem face totuşi mici schimbări în alimentele, cosmeticele şi celelalte produse pe care le folosim, în funcţie de priorităţile voastre şi de ce consideraţi că e mai important. Până la urmă, este vorba de o investiţie pe termen lung în sănătatea şi în starea noastră de bine.

Eu vă propun ca, în limita posibilităţilor, să testaţi sau să vă documentaţi măcar despre alternativele la produsele convenţionale.

2 thoughts on “Recomandare: Soluţie naturală pentru curăţat diferite suprafeţe

  1. magda

    Buna Andra, foarte utile sunt aceste informatii, scrise cat se poate de complet si la obiect. Multumesc! Cu drag, Magda

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.